Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 845
  • 169
  •   1
Отговори
# 165
Ihr , написах мои приятели от англоговоряща държава  но не споменах къде .....говорим за Южна Африка, жена която  се премести след брака в малко градче  където в нейната област е трудно да се реализира, защото няма индустрия и заводи с производство а само туризъм. Пръв спонтанен аборт в 5ти  месец, лекарства, доктори , разправии,  втори опит- успешен ...... майчинство 2 години ...ето ти ги горе долу 4 години. Детето тръгна на градина около 2,5 год.  Не знам точно как, не съм засичала но знам че той си плати този  период   и не му беше много приятно защото тя щеше да го осъди,  но направиха някакво споразумение при адвокат.... Там жената има това право да претендира за това .....Той е строителен инженер и строи къщи по морето и има доста обекти там .....Доколкото знам от тях там закона е такъв , че ако за двамата няма работа, е желателно да се преместят на разстояния еднакви 50/50 за да пътуват по равно до работата иначе единия прави " жертви "в името на семейството, обикновено жената. В случай на развод това се изчислява като период в полза на този,  който се е жертвал...сигурно и за мъжете е така, не знам , хахаха . И там няма казал обещал,  дал дума, само чрез адвокати се действа ....той се беше побъркал от страх да не го лишат от бащински права......Сега доколкото имам информация контактуват само чрез адвокати ......   Иначе  при нас е 2 години майчинството. Както и да е, хубав следобед от мен мами....

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 17:02 от Racholinka

# 166
И пак се върнахме на основното
....той се беше побъркал от страх да не го лишат от бащински права......
просто тази твоя позната е имала много силна карта в ръцете и я е използвала умело.
Ако един мъж иска да бъде баща ще го прави без да се налага да го съдят. Аки ли не, няма съд който да го накара да бъде такъв, хем няма да се интересува от детето си, хем ще направи и невъзможното да плаща възможно най-малко или нищо.
като се има предвид как мъжете масово се развеждат и с жените си и с децата си, случай като този който описваш са направо пецедент  Laughing

# 167
И аз преминах всичко това, парво заведох молба за отнемане на бащинските права при положение 4е не се е грижил за дтето си и после заведох дело за издражка като му отнех правата и сега мога да излизам изван страната без негово съгласие.действай нямаш време за отлагане

# 168
  • Бургас
Ох, големи глупости прочетох в тази тема. Отдавна не бях влизала в подфорума, единици са останали потребителите с нормално човешко държане.
Само защото не сте с 2000 лв. заплата, обявихте жената за алчна. Ами вие вашия стандарт няма ли да правите опити да запазите, че и да подобрите? Че и за обувките я захапахте, грозно, много грозно. Пък това за детските градини по 50 лв. и "безплатното" образование въобще няма да го коментирам. Пробвайте в София да се класирате вдържавна градина.

Кина, ще се опитам да ти дам конкретни съвети. Разбирам те напълно. Когато се разведох, работех в голяма фирма за подобна на твоята заплата. Плащах сама кредит, лизинг, изцяло разходите по детето. Издръжката ми от 6 години е 150 лв. Преди беше 80. Други пари от БНД - йок.

После закриха фирмата и останах без работа. В месеците, в които вече знаех, че това ще се случи, записвах всеки свой разход. И досега го правя, макар че минаха години. Много помага за анализ па разходите. Виждаш къде какво отива, къде разходите са неоправдани, къде можеш да спестиш, да пренасочиш. Виждаш кое е неизбежен разход и без кое спокойно можете да минете.

Като ме съкратиха, също като теб захванах няколко работи едновременно, за да задържа стандарта. Със спестяванията платих колата, за да не плащам лихвите по лизинга. Всяка свободна сума заделях, за да погасям предсрочно кредита. Предоговорих го за по-добра лихва, между другото. От БНД  - пак нищо извън издръжката, със запор при това.

Относно делото ти - най-добре е да имате утвърдено от съда споразумение. То е със силата на съдебно решение и можеш да се снабдиш с изпълнителен лист. Помисли дали БНД ще се съгласи и дали няма да се фръцне. Ако го съдиш, може и да постигнеш издръжка от 500 лв. при доказани доходи. Но в най-добрия случай се надявай на 200-250. Но поне ще е редовно и ще можеш да планираш тези пари в месечния си бюджет. Прецени. Лично аз предпочитам малко, но редовно, отколкото мъгляви обещания и разговори за пари всеки месец. Щото и нашия БНД не е безимотен, ама трябваше да стигнем до запор.

Помисли добре. И още един съвет, който вече са ти дали. Фокусирай се върху себе си, твоите цели, доходи, бъдещи намерения. Не му гледай в паницата и не завиждай. Да, гадно е, знам, но минава.

# 169
Здравейте, Кина!
Разбирам, че Вашият проблем е по-скоро психологически.

От една страна БНД се е проявил като непоследователен, подвел Ви е и някак се държи инфантилно. Той самия има много претенции за начина, по който отглеждате детето, а не мисли как се подсигуряват средствата за всичко.
Аз приемам за вярно, че той и жена му наистина са били в развод и че той се е отказал от развода по имуществени причини. Това ми изглежда напълно възможно. Не разбирам защо някои дами мислят, че това не е истина.
Това значи, че неговият брак е само на хартия.

Те със жена му явно не поддържат нормални отношения, щом  той постоянно има любовници, така че  - неговият брак не мисля че е от някакво значение за вашите отношения.
И да бяхте се оженили- какъв смисъл - да ви води и на вас любовници. Отървали сте се.

Разбирам, също, че вие още се разбирате с него, споделяте си свободно, със сигурност го вълнувате по някакъв начин. Със сигурност чрез вас преживява нещо, което не е преживявал досега. Вероятно докато е гледал предните си деца е бил прекалено млад. А сега иска да усети всичко.

Важното което искам да ви кажа:  Вашите отношения са се развили като във семейна двойка. И двамата сте имали някакви очаквания, фантазии за бъдещото дете.
То се е появило, но се е оказало, че фантазиите се различават от реалността, че очакванията на двама ви са били различни, а ограниченията са още по-различни.
Но това е така и при семейните двойки. Имах приятелка, която беше 7 години с мъжа си преди да се оженят и се разбираха перфектно. Щом се родиха децата, едва не стигнаха до развод, заради различните си разбирания и подходи към възпитанието.

В момента не толкова парите ви дразнят. а това, че той не поема отговорност. Не сте спокойна и с право!Напълно ви подкрепям! Но той може би си мисли, че поема отговорност.

Правилният начин е постепенно да канализирате неговата енергия в правилните посоки без да се ядосвате.
Например - относно футбола - обяснете му проблема без драми. Ясно му казвайте нещата и изисквайте от него - с малки стъпки но редовно. Без да си късате отношенията.

Пример имам пак от приятелче на дъщеря ми. Майка му успя, след като се разделиха с баща му по негова причина/,така да го подведе  (в най-добрия смисъл), че той всяка седмица се обаждаше на сина си и провеждаха сериозни разговори.
Той живее в друг град, но решаваше с детето си задачи по няколко часа на ден по скайп.
Тази жена успя така да канализира отношения на бащата и детето, че той да участва във всичко, което прави сина й.
Да бъде част и от неговите успехи и от неговите неуспехи. И когато е болен всички баби и дядовци да звънят и да се интерсуват как е как е детето.

След няколко години тя си намери приятел, ожениха се, роди още едно дете, но не прекъсна връзката между сина си и баща му.
Сега на практика момчето има двама бащи и всички се разбират. Дори по празници правят големи софри.

Но се иска много търпение за това и да знае една жена  кога да се съгласява и кога да казва НЕ.
Желая Ви успех.

Общи условия

Активация на акаунт