Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 878
  • 169
  •   1
Отговори
# 90
Малко е абсурдно, според мен това. Понеже детето е малко/на 7 е/, АЗД били и те страна по делото. Че те не са давали становище при развода- по взаймно съгласие, но сега участват.
А за въпросите, питали го кога и колко време прекарва с детето, какво правят като я вземе, аз общувам ли с детето и как се разбираме... Простотии в общи линии, губи време.

# 91
Развода не е между родителя и детето, а между двамата родители т.е. пряко не касае детето за това и няма становище от АЗД. Когато има дело за дете те винаги са страна.

# 92
По мое мнение много го касае детето след развода при кой от двамата и в какви условия ще живее. Това имах предвид, а не да се изказват директно относно развода. Както и да е. Какво ли значение има моето мнение?

# 93
Не съм адвокат, но мисля че ако при развода има спор за родителски права агенцията се намесва, ако всичко е по взаимно съгласие няма за какво да дава мнение. Представям си да сме се разбрали предварително с БНД кой ще гледа детето и някой да каже - ми не, аз го виждам по друг начин.

# 94
По мое мнение много го касае детето след развода при кой от двамата и в какви условия ще живее. Това имах предвид, а не да се изказват директно относно развода. Както и да е. Какво ли значение има моето мнение?
Твоето мнение няма значение в случая.А само отношението към детето.При развода е разгледана тази страна при кого и как и по колко ще стои детето.Просто е част от делата и наистина не касае пряко детето.Издръжката се присъжда на детето,а не на изоставената съпруга.За да се увеличи/намали издръжката се оглеждат много фактори.

# 95
Да, в случая се гледат основно интересите на детето и какви нужди има - за храна, облекло, учебници, лекарства и т.н. Нуждите на детето се увеличават с възрастта и родителя на който са поверени грижите има право да подаде  иск за увеличаване на издръжката през 2 или 3 години. Това дали ще бъде одобрен или не зависи от доходите на бащата, нуждите на детето и съдята. Социалните в случая са само страна, но определено доколада от социалната работничка се взима под внимание.

# 96
А Кина заведе ли дело?

Не съм завеждала дело. Още мисля   Tired, нещо съвсем се отчаях от мненията за евентуалния резултат. От тогава си говорихме още веднъж сериозно и към момента ми дава обещаното.
Аз си намерих и допълнителна работа в къщи и за това съм по нощите на компютъра, но поне изкарвам още някакви пари. Разходите не можах да ги намаля драстично  Rolling Eyes, но положението е по-поносимо сега. Ще видим до кога Thinking
Иначе размислите за делото продължават, хем не искам да се занимавам, хем все го удрям на чест като се замисля за ситуацията.
Да дам отчет... в случай, че някой ме е замислил  Mr. Green

# 97
Цитат
Аз също имам добра заплата 2000лв., но ми се вижда нечестно аз да поемам всички разходи за детето и да се лишавам от много неща. Преди запознанството ни водих доста по-добър живот, позволявах си доста неща. Сега всичко отива за разходи по домакинството и детето. А той си живее охолно, пазаруване, почивки, ремонти и т.н. Аз едва смогвам да заведа детето на почивка два пъти годишно, тренировки, школи, лекарства, дрехи, обувки, училище  всичко аз поемам. Напоследък ми хвърля по 200, 300лв на месец и все нямал в него повече. Иначе много се гордее, колко добре гледано дете има

евала, отдавна не бях попадала на нещо по-грозно.

# 98
Защо само я нападате само не разбирам?
Ами,не иска да намаля разходите,какво толкова. Нормално е човек да се стреми да даде повече и на себе си, и на детето си.
Браво, че си намерила и допълнителен източник на доходи, който ти коства безсъние, но ти помага да стаблизираш положението.
Хората, които се борят, са достойни за уважение. Убедена съм, че ще се справиш с помощта на таткото или не.Горе главата!

# 99
Просто канализирай енергията си в градивни неща, не се тръшкай за нечии лъжи и лицемерие. Приеми, че така стоят нещата и не забравяй...и сам войнът е войн!

# 100
Защо само я нападате само не разбирам?
Ами,не иска да намаля разходите,какво толкова. Нормално е човек да се стреми да даде повече и на себе си, и на детето си.
Браво, че си намерила и допълнителен източник на доходи, който ти коства безсъние, но ти помага да стаблизираш положението.
Хората, които се борят, са достойни за уважение. Убедена съм, че ще се справиш с помощта на таткото или не.Горе главата!
съгласна съм на 100 %

# 101
не я нападаме. просто казваме ,че с едно евентуално дело за издръжка  може да падне на сума , която  не би желала. т.е. ще има обратен ефект .  и получаваната до сега дума ще е химера.
но нищо не пречи да опита.  може пък ние да не сме прави   Laughing

# 102
Аз под нападки визирах всички оценки на "морализаторите" за поведението й, кое колко било грозно. и пр..Ей,това е, бг обществото...доволни от каквото и да било почти няма, но ако трябва да се критикува,слага оценка...първи на опашката. newsm78

# 103
най-вероятно не си напълно права , но нека се изкажат и другите

# 104
Аз не знам, дали съм права:)Знам само, че наистина тук много по-често се критикува, отколкото се помага. На практика, много е лесно да "оплюеш"някой,докато сам си затънал в собственото си блато.
Спирам да коментирам, надявам се момичето да бъде смело и силно.
Станаха ми смешни и леко тъжни коментарите на някои дами тук, как искала да открадне"женения"мъж. Така и аз два месеца излизах с един уж разведен, а се оказа фактически разделен само, че и с любовница(която ми подпали телефона и в крайна сметка поне даде приноса си за рзкриване на лъжата). И,какво,ако бях забременяла, щях да "крада чуждия мъж" ли..? Хаха...смях през сълзи. Съжалявам, мили дами, за да не се забъркват мъжете ви в афери и да лъжат, дръжте си ги задоволени и обгрижени.
Така,и подобни въпроси,като този тук,няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт