Счетоводител в нужда се познава 8

• 60 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • В полите на Пирин планина
ЕТ прави тримесечни вноски за 2015г. Според вас попада ли в случая за причисление на последната до 15 декември с подаване на декл по чл88 зкпо.- За тримесечните авансови вноски, когато 75% дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20% сумата от определените авансови вноски.

Да, чл.89 от ЗКПО.  http://www.tita.bg/page/232

# 721
ЕТ прави тримесечни вноски за 2015г. Според вас попада ли в случая за причисление на последната до 15 декември с подаване на декл по чл88 зкпо.- За тримесечните авансови вноски, когато 75% дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20% сумата от определените авансови вноски.

Да и аз така мисля но ако са платени и трите май не виждам как ще се възползвам от това.

# 722
  • В полите на Пирин планина

Да и аз така мисля но ако са платени и трите май не виждам как ще се възползвам от това.

Е, кога са платени? Нали срокът е до 15.12.2015 г. Ако сте ги превели и е нужно увеличени не пречи да подадете декларация за промяна по чл.88 от ЗКПО и да довнесете нужната сума за авансови вноски. Иначе ще ви начислят лихва.

# 723
  • София
Здравейте!
да попитам, който работи с Първа инв.банка, как по-точно трябва да се разпечатат дневните извлечения, или от банката си ги взимате  newsm78
разпечатвам някакви отчети за периоди, но незнам дали това са официалните им извлечения

Аз съм печатала през електронното им банкиране. Като влезете в my.fibank.bg има секция Извлечения , от там се избира отчет по сметка. За период не повече от месец се избира и сметката за която искате извлечение. Излиза списък с извлеченията, като опцията ПДФ за мен е най-удачна.

# 724
Здравейте!
да попитам, който работи с Първа инв.банка, как по-точно трябва да се разпечатат дневните извлечения, или от банката си ги взимате  newsm78
разпечатвам някакви отчети за периоди, но незнам дали това са официалните им извлечения

Аз съм печатала през електронното им банкиране. Като влезете в my.fibank.bg има секция Извлечения , от там се избира отчет по сметка. За период не повече от месец се избира и сметката за която искате извлечение. Излиза списък с извлеченията, като опцията ПДФ за мен е най-удачна.
bouquet bouquet bouquet

# 725
  • 1st floor
Има ли някакво значение кой от родителите ще подаде декларацията за данъчното облекчение? newsm78 Има ли някакво отношение големината на заплатата? Взимаме реални заплати и двамата, на са минималния осигурителен праг, но са различни като сума.

# 726
  • Варна
Няма значение,все са 20 лева  Peace

# 727
Ето и моя казус.Имам две деца с увреждане и следователно имам право на данъчно облекчение за тях. Но и аз самата през септември минах ТЕЛК и решението ми е за една година.Имах онкогинекологична операция през месец март и бях 6 м. болничен.Та въпросът ми е коя точно декларация да подам, за децата или при условие, че съм с ТЕЛК следва да подам тази за лице с увреждане.И още нещо ме притеснява.През 2016 г. ако не ми дадат 50 % ще трябва ли да връщам приспаднатия ми ДОД .Ще се радвам на помощта ви.

# 728
  • В един копнеж!
Добър ден! Искам да попитам как да постъпя.
Първите 4 месеца от 2014 година са ми без ЗО.  Оттам нататък всичко е както трябва.
При положение, че към момента съм работеща, мога ли да подам декл.7 за тези месеци, за да не отидат парите в 2012, когато пак имам такива пропуснати месеци.?

# 729
  • тук-там
Ето и моя казус.Имам две деца с увреждане и следователно имам право на данъчно облекчение за тях. Но и аз самата през септември минах ТЕЛК и решението ми е за една година.Имах онкогинекологична операция през месец март и бях 6 м. болничен.Та въпросът ми е коя точно декларация да подам, за децата или при условие, че съм с ТЕЛК следва да подам тази за лице с увреждане.И още нещо ме притеснява.През 2016 г. ако не ми дадат 50 % ще трябва ли да връщам приспаднатия ми ДОД .Ще се радвам на помощта ви.

При работодател ли ще подаваш или в НАП?
През годината работодателя най-вероятно ти е ограничавал ДДФЛ -то, заради ТЕЛК-а.
Имаш право на приспадане и за трите ТЕЛК-а, ако са над 50 %.
Няма да връщаш.  За 2016 също ти се полага приспадане.

# 730
Ако обаче имаш платен малко данък,  например заради твоя телк,  бащата да подаде за децата,  за да ви върнат пълната сума от 2*200 лева

# 731
Ако обаче имаш платен малко данък,  например заради твоя телк,  бащата да подаде за децата,  за да ви върнат пълната сума от 2*200 лева
На постоянен трудов договор съм.За 2015г. имам малко данък, поради 6 месечния болничен.А от м. септември ДОД чл.42 не ми удържат.Затова си мисля, че няма да има достатъчно взето като сума, за да ми възстановят след това удържаното, дори и за децата ако подам.Съпругът ми е безработен и се грижи за децата.Оставам само аз и в крайна сметка каквото върнат това ще е.Само здраве да е.

# 732
А той през цялата година ли е бил безработен?  Никакъв данък ли няма удържам?

# 733
Ако лице е трудоустроено и не му се удържа данък, ще може ли да ползва облекчението - 20 лева? Дохода е под 660,00 лева на месец.

# 734
  • Варна
И от къде да му върнат данък ако не са му го удържали? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт