Отговори
# 4 620
Аз имам фенотипни белези, интереси, брой деца, хоби и професия.

# 4 621
Аз получих информация относно фенотипни белези, професия, хобита. Също така колко деца има, кога са родени, медицинска информация за нейните родители и роднини.

# 4 622
Имам въпрос към момичетата, които вече са родили бебе от ДЯ. Най-вече такива, които вече са били в менопауза преди забременяване. Имахте ли кърма след като родихте?
Бременна съм в 13 г.с. и се замислих дали заради хормоните е възможно да нямам кърма.
Имам две собствени деца. При първото имах проблеми хормонални и въпреки всички усилия, имах минимално количество. 9 години по-късно, с второ ми дете, имах огромно количество.
Вече съм в менопауза от почти две години и се тревожа.
Надявам да има някоя с опит да сподели.

# 4 623
В една от клиниките в Кипър цената е следната. Няма гаранция за ембриони:

6000 евро донорска програма+1000 евро замразяване (важи до 1вите 3 сламки само за 1 година)+2000 евро трансфер. ПИД по желание на цена от 300 евро на ембрион.
Някой има ли опит с Ембриолаб в Солун? Предлагат за 6000 евро пакет свежи яйцеклетки с гаранция за 2 бластоцита. Отделно е замразяването на ембрионите. Консултантката е много любезна и отзивчива. Донорките са до 30 годишни. Много ще съм благодарна, ако някой има обратна връзка.

И аз се интересувам от Ембриолаб Солун, препоръча ми ги моята гинеколожка.

# 4 624
Здравейте, на 45 г родих близначките си на 1 март в Майчин дом. Преди раждането имах велики планове за кърмене: купих си двойна електрическа помпа за кърма, пликчета, чайове.....След раждането търпеливо зачаках да ми дойде кърмата. Нямах и капка. Акушерките в Майчин дом ме стискаха, масажираха и накрая се отказаха. Така, че според мен тялото може да се излъже донякъде. Изпили сме много хормони, за да забременеем, да имаме успешна бременност, но след раждането, според мен има срив на хормони и да имаш кърма за мен е почти невъзможно.

# 4 625
  • София
Това с кърмата е много индивидуално. Аз също родих на 45, имах кърма, но бебетата се родиха рано и бяха прекалено малки, за да засучат. Въпреки че цедях непрекъснато, кърмата намаля и не беше достатъчна за 2 бебета, за 1 щеше да стигне. Моя приятелка, с 5г по-млада и собствени яйцеклетки, нямаше капка кърма. И двете не сме били в менопауза при забременяване, аз съм и с хипофункция на ЩЖ, което влияе негативно на лактацията.

# 4 626
Здравейте,

И аз имах подобни тревоги ... В допълнение, в последния момент се наложи да родя оперативно (секцио) и това още повече ме разтревожи, как ще тръгнат нещата с кърменето.

Ами, тръгнаха Simple Smile След леки трудности през първите два месеца, всичко се нареди и кърменето беше прекрасно. Кърмих година и половина и спрях, за да започнем подготовка за нов трансфер. Не ми се спираше, детето също не беше готово да се откаже  Sad

Ако желаете да се "подготвите" предварително, препоръчвам книгата за кърменето на Хедра.
При трудности в началото, не се колебайте да се свържете с консултант.

Ако мога да Ви помогна с допълнителна информация, пишете ми. Темата още ми е много прясна 😄

Имам въпрос към момичетата, които вече са родили бебе от ДЯ. Най-вече такива, които вече са били в менопауза преди забременяване. Имахте ли кърма след като родихте?
Бременна съм в 13 г.с. и се замислих дали заради хормоните е възможно да нямам кърма.
Имам две собствени деца. При първото имах проблеми хормонални и въпреки всички усилия, имах минимално количество. 9 години по-късно, с второ ми дете, имах огромно количество.
Вече съм в менопауза от почти две години и се тревожа.
Надявам да има някоя с опит да сподели.

# 4 627
Момичета, препоръчайте ми някакви книги за подсилване на духа- ако ги има в сторител да ги слушам на работа идеално!
Все съм нервна, все си мисля, че съм прекалено стара, все се притеснявам нещо.

# 4 628
Значиии...твърдението, че е невъзможно кърменето при раждане с ДЯ е абсолютно невярно.
Давам веднага себе си за пример. Преди първото ми забременяване поддържах цикъл с хормони, без тях щях да вляза в ранна менопауза. Бебето имаше проблем при раждането и можех да го взема след седмица. Отделно беше малък и ме беше страх да не остава гладен и едва не си прецаках сама кърменето с дохранване. Но месец по-късно се взех в ръце и с помощта на самото бебе с много сукане, възстанових почти изчезнала кърма. После не съм имала проблеми и кърмих сина ми до 2,5 години.
След това раждане спрях да пия хормони и влязох в менопауза ( на 39 г) и така 5 години. Когато решихме да опитаме за второ дете (на 44), 2-3 месеца пих Трисеквенс за подготовка на лигавицата.  Въпреки менопаузата имах добра лигавица и забременях от първия опит и то с един върнат ембрион. И имах много по-лека бременност на дърти години, първата беше с много болежки, изоставане на бебето, ранно калциране на плацентата. Но втората беше като по учебник, бебето нямаше никакви проблеми и започнах да кърмя още в родилното ( за да ми е спокойно, точно заради кърменето си взех самостоятелна стая в Майчин дом, на етажа, където може бебето да стои постоянно при майката). И двата пъти бях секцио, но кърмата ми тръгна още на следващия ден. Второто ми бебе дохранвах мъничко само в родилното. След изписването не е помирисвало АМ - не е имало нужда. На 2 ще стане януари и още го кърмя вечер. Кърма има.
Така че, виждате - индивидуално е наистина и няма връзка с това дали имаш мц и дали приемаш хормони. Аз след раждането не съм имала повече цикъл.

Така че, ancho66, щом си имала кърма, пак ще имаш.
И да - в книгата на Хедра наистина има страхотни съвети, които могат много да помогнат. Вземи си я.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 08:29 от Elektra.13

# 4 629
  • София
Родих последното си дете на навършени 48 и от ДЯ, но не бях още в менопауза, а в перименопауза (редовен цикъл, но ановулаторен). Бях на границата. Кърмих го успешно цяла година. Дори не съм правила някакви особени усилия, но аз имам опит с кърменето и разчитах на него и на инстинкта си. Сега вече започвам да влизам активно в менопаузата (синът ми е на 2,4 г.), макар след раждането да ми се беше регулирал цикълът за около 5-6 месеца. Сега редувам липси от по 2-3 месеца с кървене по 1-2 месеца и резки кръвоизливи, та вече мечтата ми е да спре напълно, за да не се налага повече да правя кюретажи и да пия лекарства.

# 4 630
Браво, Electra и Fever Ray!

Така се надявам отново да забременея и пак да изпитам това прекрасно чувство, когато и най-буйното детенце се отпуска и заспива гушнато и сучещо 😊

Често има трудности в началото на кърменето, но ако човек има достатъчно информация и предприема правилни действия, нещата се получават. Изключвам редките случаи, в които кърменето не се получава по физиологични причини.

Аз дохранвах два месеца, но междувременно бебето беше постоянно на гърда, а отделно и цедях с помпата, за да стимулирам. В допълнение пием лактогенен чай и Лактил. Така постепенно количествата кърма достигнаха нуждите на бебчо и в края на втория месец окончателно спряхме АМ.

Доколкото знам, не при всяка жена кърменето е приятно преживяване. Така че... нищо не е на всяка цена. Важно е мама да е спокойна. Но за мен кърменето беше едно прекрасно преживяване ❤️

# 4 631
Аз когато родих бях под 35 годишна,имах тежко раждане с кръвопреливане и според мен това оказа влияние на кърменето,работих с консултанти,но така и не успях да имам кой знае какви количества при което кърмих до 5тия месец със сериозно дохранване. При всеки е различно и не трябва човек да се настройва,защото после е голямо разочарование.Нищо не е на всяка цена!

# 4 632
Аз родих второто ми бебче от дя на 47г. още имах цикъл, но много нередовен, първото ми дете е от моя Я,  Първото кърмих една година, кърмата ми дойде още на следващия ден,  за втория бебок си взех ръчна помпа в родилния дом и почнахда стимулирам гърдите още на следващия ден след раждането и веднага се появиха капки  коластра. Бебето го кърмех рядко в болницата, защото беше няколко дни под наблюдение ине беше при мен, но изцеждах гърдите., Като се прибрахме в къщи бебето си засука и вече се кърмим успешно година и половина. Simple Smile Длъжна сте да опитате пък каквото стане Simple Smile Ако упорствате нещата се получават, консултантите по кърмене също са добра опция. Желая Ви прекрасно и здраво бебе, и много мляко за него от гърдите на мама!

# 4 633
Благодаря ви, момичета! Обнадеждихте ме. Аз, живот и здраве ще съм на 48 като дойде времето за раждане. В перименопауза влязох на 41 г, от две години съм в менопауза.
Със сигурност ще направя всичко възможно, за да кърмя. И с моето второ дете не се случиха нещата веднага, но упорствах и след 10-и ден всичко продължи гладко.
Ще си намеря книгата, от много места ми я препоръчват Simple Smile

# 4 634
Аз нямам опит с кърмене, тъй като имам доста биохимични и един спонтанен аборт от естествена бременност , но искам да изкажа благодарности за постовете, в които споделяте много важна информация за мен. От 32 годишна съм в пери - менопауза (ако спра хзт може и да съм в пълна менопауза вече), 6 години съм по инвитро клиники. Скоро ще навърша 38 и се бях скапала психически след поредния неуспешен трансфер през ноември с ДЯ, че съм закъсняла и едва ли не вече няма смисъл да продължавам да се боря. Такъв кураж и сила ми давате тук, че се взимам в ръце набързо и продължавам с нови сили напред 🙏

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 19:12 от •MERA•

Общи условия

Активация на акаунт