Отговори
# 4 650
Как върви заплащането там за свежи Я?

# 4 651
Как върви заплащането там за свежи Я?
8500€ (с включен 1 трансфер). Това,което ме изненада за Дуня е,че имат най- голямата донорска база от всички клиники в Северен Кипър, много известна клиника и първи избор за хората от западна Европа, заедно с Crown (друга известна ДЯ клиника). Има и 2 ФБ групи и ако знаете английски може да се информирате подробно: North Cyprus IVF
Аз съм доволна и от Gynolife. На двете места имам здрави,тествани ембриони. Предполагам,че ако не искате донорката да е туркиня,то в Дуня ще имате по-голям избор.
Забравих да спомена,че в Дуня координират стимулацията на донорката с вашата подготовка и правят свеж трансфер. Аз исках да ми тестват ембрионите и затова ще правя ЗЕТ. Общо взето по подготовка за трансфер Дуня много се доближава до Биотекском по отношение на свежите Я,свеж мъжки материал и свеж трансфер.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 19:00 от FB670124847BGM

# 4 652
Клиника Unica в Чехия. Имат клонове в Прага и Бърно. Моят опит е от клиниката в Прага. Работи се със свежи донорски яйцеклетки. Материалът на съпруга ми беше даден в деня на пункцията. Донорките в Чехия може и да не са раждали. Моята е на 21 години, чехкиня, няма деца. Имахме избор от три донорки, с моята кръвна група, които отговарят на моя фенотип(давах свои снимки за подбора) и изискванията ни за образование и хобита.
Извадиха 7 яйцеклетки, оплодиха се 6, 5 достигнаха до бластоцит, 1 трансферирахме и 4 замразиха. Съпругът ми е с много лоша морфология, в деня на трансфера е била 0,5%(дадоха ми изследванията му в деня на трансфера). Какви процедури(МАКС, ИМСИ и т.н) за подбор на сперматозоидите да се приложат е по решение на ембриолозите, като в средния пакет, който ние взехме, те не се доплащат. ПИД на ембрионите се доплаща и, ако се прави трансфера е ЗЕТ. Ние не сме правили и имах свеж трансфер, като цикълът(при мен хормонално предизвикан) се синхронизира с този на донорката. Средният пакет струва 6200 евро и включва два гарантирани ембриона отлично качество, ако няма толкова от първата пункция, се прави нова, може с друг донор. Ако при първия опит има повече качествени ембриони, всички се замразяват, като в пакета е включено съхранение 6 месеца. Включва се също един трансфер, както и някои прегледи и изследвания. За тази клиника няма посредници от България. Свързах се сама с тях, посочих предпочитан език за комуникация и ми определиха координатор. В началото беше една жена, с която се организират първоначалните прегледи и каква информация трябва да изпратим. После ми назначиха друга, която беше с мен до края, включително на трансфера където обяснява какво се случва.
Бременна съм в 16 г.с. за момента.
Ако ви интересува нещо повече ми пишете.

# 4 653
Ancho66, много полезна информация за клиника, която не е популярна тук. Благодаря, че сподели! След неуспешните ни опити в Украйна се колебаех, дали да продължим в Чехия или в Гърция.

Little Sparkle, ние имаме дете от инвитро с ДЯ, правено в Атина. Този месец отново ще правим трансфер. Работят със свежи яйцеклетки, трансферите при мен бяха на замразени ембриони. Писала съм назад в темата по-подробно, но ако имаш въпроси, на линия съм.

# 4 654
Клиника Unica в Чехия. Имат клонове в Прага и Бърно. Моят опит е от клиниката в Прага. Работи се със свежи донорски яйцеклетки. Материалът на съпруга ми беше даден в деня на пункцията. Донорките в Чехия може и да не са раждали. Моята е на 21 години, чехкиня, няма деца. Имахме избор от три донорки, с моята кръвна група, които отговарят на моя фенотип(давах свои снимки за подбора) и изискванията ни за образование и хобита.
Извадиха 7 яйцеклетки, оплодиха се 6, 5 достигнаха до бластоцит, 1 трансферирахме и 4 замразиха. Съпругът ми е с много лоша морфология, в деня на трансфера е била 0,5%(дадоха ми изследванията му в деня на трансфера). Какви процедури(МАКС, ИМСИ и т.н) за подбор на сперматозоидите да се приложат е по решение на ембриолозите, като в средния пакет, който ние взехме, те не се доплащат. ПИД на ембрионите се доплаща и, ако се прави трансфера е ЗЕТ. Ние не сме правили и имах свеж трансфер, като цикълът(при мен хормонално предизвикан) се синхронизира с този на донорката. Средният пакет струва 6200 евро и включва два гарантирани ембриона отлично качество, ако няма толкова от първата пункция, се прави нова, може с друг донор. Ако при първия опит има повече качествени ембриони, всички се замразяват, като в пакета е включено съхранение 6 месеца. Включва се също един трансфер, както и някои прегледи и изследвания. За тази клиника няма посредници от България. Свързах се сама с тях, посочих предпочитан език за комуникация и ми определиха координатор. В началото беше една жена, с която се организират първоначалните прегледи и каква информация трябва да изпратим. После ми назначиха друга, която беше с мен до края, включително на трансфера където обяснява какво се случва.
Бременна съм в 16 г.с. за момента.
Ако ви интересува нещо повече ми пишете.

Всичко звучи страхотно,желая ти лека бременност докрая и да гушкате така мечтаното бебче!

# 4 655
ancho66, лека и успешна бременност!!

Може ли да попитам колко време чакахте да ви намерят донорка, дава ли се някаква информация за нея предварително като например какви изследвания са ѝ направени, фамилна история на заболявания, националност?

Имахте ли първичен преглед, някакво обсъждане на проблемите ви към момента?

Също така в пакета има ли вкючени лекарства, проследяване на бременност до определена седмица?

# 4 656
Здравейте, пиша за първи път тук, въпреки че съм изчела досега безброй теми. Имам положителен резултат с донорски ембрион от клиника Надежда. Попадала съм на информация по форумите, че като реципиент имам право на здравен статус относно донорка, съответно донор. Обадих се да я заявя на информация, след което получих обаждане от Ембриология, че такава не ми се полага. Имам единствено ръст, кг. кръвна група и коса за донорката.  Информацията е значително по-оскъдна от тази, която се предоставя в каталога им за донорски сперматозоиди, която също не получихме първоначално и след настояване от моя страна сега ще я предоставят.
Има ли някой, получил по-детайлна информация за донорката и ако да как мога да настоявам за нея.
Изключително разочарована съм от Надежда, успеха е въпреки тях, не благодарение на тях. Бяха ми предложени ембриони дори с качество BC, което било просто ей така, и не означавало нищо. Трябвало да напишат нещо. И на тези ембриони трябвало да се даде шанс. Еми да, ама всичко това е на наш гръб и за сметка на нашето здраве и нерви... Както и да е, опитвам се да съм спокойна Simple Smile

# 4 657
Това е информацията, която дават и която са задължени да дават. При мен имаше още образование, професия, хобита и т.н., но по отношение на здравословен статус няма данни. Аз не съм и питала за по-детайлна, но имам три опита с три донорки все в Надежда.

# 4 658
Darja желая ти лека бременност и успешен финал. Каквото и да е ставало и колкото и да не е било редно би било хубаво да се концентрираш в крайния резултат въпреки пътят до него.
Питам от любопитство - какво се заплаща за дарителски ембрион? Интересно ми е, защото в случая всички стимулации, ембриологични подходи и т.н би трябвало да са платени от хората, на които е бил. А оставам с усещането, че въпреки това дарените ембрионите пак се “купуват” от двойките, които имат нужда.

# 4 659
Здравейте, пиша за първи път тук, въпреки че съм изчела досега безброй теми. Имам положителен резултат с донорски ембрион от клиника Надежда. Попадала съм на информация по форумите, че като реципиент имам право на здравен статус относно донорка, съответно донор. Обадих се да я заявя на информация, след което получих обаждане от Ембриология, че такава не ми се полага. Имам единствено ръст, кг. кръвна група и коса за донорката.  Информацията е значително по-оскъдна от тази, която се предоставя в каталога им за донорски сперматозоиди, която също не получихме първоначално и след настояване от моя страна сега ще я предоставят.
Има ли някой, получил по-детайлна информация за донорката и ако да как мога да настоявам за нея.
Изключително разочарована съм от Надежда, успеха е въпреки тях, не благодарение на тях. Бяха ми предложени ембриони дори с качество BC, което било просто ей така, и не означавало нищо. Трябвало да напишат нещо. И на тези ембриони трябвало да се даде шанс. Еми да, ама всичко това е на наш гръб и за сметка на нашето здраве и нерви... Както и да е, опитвам се да съм спокойна Simple Smile

Чувствам се леко странно четейки думите ви,мисля,че е хубаво да се радвате на успеха и на бременността си и да не придавате такава важност на клиниката.Например аз не бях доволна от клиниката,от лекарката при която бях в много отношения и поради тази причина нямах очаквания,но факт,че благодарение на тях имам моето дете.
Правете си всички нужни и ако трябва допълнителни изследвания през бременността от типа на пренатален тест и т.н за да сте сигурни,че бебчето е здраво,а относно детайли за донорката не мисля,че са толкова важни.

Little sparkle,мисля,че дарени ембриони са безплатни или поне би следвало да са,но ако е ембрион получен с дарени от донорска банка или донор сперматозоиди и яйцеклетки би следвало да се заплащат.

# 4 660
Darja, честито и ти желая лека и спокойна бременност до термин с леко раждане.
При мен случая е с замразени яйцеклетки от банка и получих всички изследвания, необходими, за да бъде допуснат до донорство. Възраст, раждания.  Също така фенотипа и данните около пункцията- дата, кодове на сламките и тн. Мисля, че това е цялата информация, която е достъпна и могат да ви дадат.

Сега е времето да сте спокойна, не се вторачвайте няколко листа хартия, случило се е вашето чудо и друго в момента не е от значение.
От тук нататък вашето тяло, околната среда и живота ще са отговорни за формирането на новия живот. Има вече генетични тестове, които също могат да бъдат полезни за превенция и диагностика, правете си всички изследвания през бременността за ваше спокойствие. Но съм сигурна, че всичко ще е наред. Успех

Здравейте, пиша за първи път тук, въпреки че съм изчела досега безброй теми. Имам положителен резултат с донорски ембрион от клиника Надежда. Попадала съм на информация по форумите, че като реципиент имам право на здравен статус относно донорка, съответно донор. Обадих се да я заявя на информация, след което получих обаждане от Ембриология, че такава не ми се полага. Имам единствено ръст, кг. кръвна група и коса за донорката.  Информацията е значително по-оскъдна от тази, която се предоставя в каталога им за донорски сперматозоиди, която също не получихме първоначално и след настояване от моя страна сега ще я предоставят.

# 4 661
В България е забранено да се даряват ембриони. Разрешено е само ДЯ и ДС анонимно.
Аз имам две деца от две донорски програми в Надежда. Получих информация за възраст, ръст, професия, хоби и колко деца имат. Че са здрави се подразбира, в противен случай нямаше да бъдат допуснати до донорство. Не съм се и замисляла да настоявам за повече информация. Такава е политиката на клиниката, а на ембриолозите, толкова им е разрешено - толкова дават. Аз лично просто се радвам, че успях там.

# 4 662
В България е забранено да се даряват ембриони. Разрешено е само ДЯ и ДС анонимно.
Аз имам две деца от две донорски програми в Надежда. Получих информация за възраст, ръст, професия, хоби и колко деца имат. Че са здрави се подразбира, в противен случай нямаше да бъдат допуснати до донорство. Не съм се и замисляла да настоявам за повече информация. Такава е политиката на клиниката, а на ембриолозите, толкова им е разрешено - толкова дават. Аз лично просто се радвам, че успях там.
Мисля ,че промениха закона и вече е позволено  дарителство на ембриони https://www.maikizadonorstvo.com/donorstvo-na-embrioni/

Имам и познати,които наскоро дариха свои ембриони,които няма да използват.

# 4 663
Разрешено е даряването на ембриони, наскоро го коментирахме. Мисля че е безвъзмездно и не взимат на реципиентката пари, но със сигурност не дават нищо на донорите.

# 4 664
И аз потвърждавам, че е позволено вече дарение на ембриони в България. Приеха закона - края на 2023 мисля.

Общи условия

Активация на акаунт