Отговори
# 4 695
Колебая се дали да направя свеж или замразен трансфер от ДЯ,за това въпроса ми е има ли някой успял със замразени ембриони от ДЯ?

Има много успели със замразен трансфер разбира се.

Според мен това не е решение,което да вземете на база на вашето усмотрение само или на статистика,а трябва да се допитате до лекаря и ембриолога, защото има значение качеството на ембрионите,каква е средата на матката и др

# 4 696
Моите два трансфера бяха на замразени ембриони и двата - неуспешни. Предстои ни трети трансфер на последния ни замразен ембрион от пакет замразени ДЯ.

# 4 697
Не съм срещала статистика. Моят опит с ДЯ е два свежи трансфера и два ЗЕТ. Имам дете от първия ЗЕТ. Свежите трансфери бяха неуспешни. Но ЗЕТ правихме в друга клиника, с друг протокол.

И за четирите трансфера използвахме свежи ДЯ.

# 4 698
  • Be realistic - plan for a miracle.
Има дами успели и по двата начина, вече ако питате за статистика дали има - не, няма. Всичко е от уста на уста. Но лекарите и ембриолозите винаги казват в прав текст, че свежи е по-добре, за да не преминават през замразяване/размразяване. Крехки са. И някои оцеляват, други не, някои се оплождат, други не.
Все пак това важи и за свежите. Единствената разлика е стреса за клетката, който те искат да й бъде спестен по възможност.
На който не му се чака много се насочва към замразени.

# 4 699
Три опита със замразени ДЯ - неуспешни,без настъпване на имплантация, неизяснени причини.Явно всичко е до  късмет.Успех!

# 4 700
  • София
И по двата начина имам успех аз.
Според моите лекари най-добре е свежа Я и замразен Е. Замразяването може да увреди Я, но намалява фрагментациите в Е.
Последният ми син е наопаки. Замразена Я и свеж Е. Преди това имам успех със свежа Я и замразен Е.
Няма правила. Зависи от съвкупността от обстоятелства при конкретния трансфер.

# 4 701
Едната ми бременност е от ембрион, получен със свежа Я, а втората ми е от ембрион от замразена Я.
Минах 2 големи донорски програми със свежи Я, от които имах 5 ЗЕТ с една бременност и още две имплантации, приключили бързо.
Сега съм бременна в 6 месец с бебче от трета донорска програма със замразени Я от украинска банка. Забременях от първи трансфер - за първи път имах СЕТ.
Божа работа!

# 4 702
  • София
Аз разбирам, че питате за за замразен ембрион, а не за замразени яйцеклетки, всички трансфери около 10на на брой съм правила със ЗЕ получени от свежи донорски яйцеклетки, имам 2 биохимични бременности, една бременност с установени 2 сака на ехограф, в последствие прокървих и ги загубих, една бременност с болно бебе, завършила с аборт по медицински показания, и последната бременност от която се роди синът ни.

# 4 703
Моят трансфер беше със замразени ембриони, получени от оплождане на свежи донорски яйцеклетки в Кипър, успешен от първия път. Успех и на теб!

quote author=Sandra3 link=topic=827920.msg49186178#msg49186178 date=1737407565]
Колебая се дали да направя свеж или замразен трансфер от ДЯ,за това въпроса ми е има ли някой успял със замразени ембриони от ДЯ?
[/quote]

# 4 704
Много сме тези, които са успели със замразени ембриони от донорски яйцеклетки. Аз лично - 3 пъти подред

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 21:25 от be-lla

# 4 705
Be la въпроса ми е има ли бременност от замразена ДЯ и трансфер на замразен ембрион от нея .За свежият съм наясно

# 4 706
Моите 8 ДЯ пристигнаха замразени. Размразихме ги , оплодиха се 5, до бластоцит на 5 ден стигнаха 2 , които трансферирахме (биохимична ) и предстои да трансферираме последния бластоцит замразен на шести ден. Това е моят опит към момента.

# 4 707
Be la въпроса ми е има ли бременност от замразена ДЯ и трансфер на замразен ембрион от нея .За свежият съм наясно
Ами има, това казвам - има и то много. Не знам обаче това как помага на човек да реши дали при него ще се получи

# 4 708
Аз пък не съм съгласна, че има много такива успешни случаи. Размрази ли се яйцеклетката се опложда и трансферира. В нашите клиники какво правят: размразяват, оплождат, трансферират и което остане пак се замразява.... После се размразява и успеваемостта пада.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:57 от Book_79

# 4 709
Аз пък не съм съгласна, че има много такива успешни случаи. Размрази ли се яйцеклетката се опложда и трансферира. В нашите клиники какво правят: размразяват, оплождат, трансферират и което остане пак се замразява.... После размразява и успеваемостта пада.

Има ли официални данни в подкрепа на това твърдение за България или чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт