Отговори
# 1 155
Не са длъжни, явно клиниката така работи. Незаконно е обаче да ви вземат пари за да ви включат в списък на чакащи. Не съм чула друга клиника да го прави.
Аз бях записана в Селена-Пловдив, чаках повече от 2 г. Когато ми се обадиха, вече ги бях забравила, родила с ДЯ от друга клиника в която не се чака (просто имат развита мрежа от донори).

# 1 156
Тези пари не са за клиниката, най-вероятно за изследвания на донорката или за НПО-то,  но не съм сигурна да не пиша глупости.
Иначе после ще платя 5000 лв, но още не знам подробности. Ще разпитвам в понеделник, но чуденето ми беше за 6-те месеца Thinking

# 1 157
Тези пари не са за клиниката, най-вероятно за изследвания на донорката или за НПО-то,  но не съм сигурна да не пиша глупости.
Иначе после ще платя 5000 лв, но още не знам подробности. Ще разпитвам в понеделник, но чуденето ми беше за 6-те месеца Thinking
Bennie99, а колко Я ти гарантират за тази сума от 6500 лева? И споделени ли ще бъдат?

# 1 158
  • София
Bennie99 да не те разочаровам, но ти как си представяш подходящата донорка за теб, гледат кръвната група, но и това по-принцип не е задължително, предполагам и фенотипни белези - поне последната ми донорка за която поисках информация беше с кафява коса и кафеви очи, но в крайна сметка 90 % от българките са с такива.
Честно казано лично за мен е малко притеснително как изглежда избраната донорка, добре би било поне да предоставят детска снимка, както при мъжете от чуждестранните банки, но тук е такъв закона и трябва да се спазва.
Реално в моята клиника до сега се обаждаха изненадващо и казват утре е пункцията на донорката за вас и това е, в този момент не знаеш нищо за нея.

# 1 159
  • Пловдив
Bennie99 да не те разочаровам, но ти как си представяш подходящата донорка за теб, гледат кръвната група, но и това по-принцип не е задължително, предполагам и фенотипни белези - поне последната ми донорка за която поисках информация беше с кафява коса и кафеви очи, но в крайна сметка 90 % от българките са с такива.
Честно казано лично за мен е малко притеснително как изглежда избраната донорка, добре би било поне да предоставят детска снимка, както при мъжете от чуждестранните банки, но тук е такъв закона и трябва да се спазва.
Реално в моята клиника до сега се обаждаха изненадващо и казват утре е пункцията на донорката за вас и това е, в този момент не знаеш нищо за нея.
Имах оферта за ДЯ в Кипър - естествено че пропадна заради Ковида, но да споделя Simple Smile
И там са анонимни донорите , но ми пратиха в табличен вид три мацки и данни за тях Simple Smile
Та .... точна дата на раждане , цвят коса , цвят очи , форма на лице , телосложение, номер на обувки, височина , килограми, образование, професия , интереси , темперамент. Това се казва отношение , да не се оправдаваме с анонимноста Simple Smile Просто сме България  !
Толкова много съжелявам , че пропадна, че не искам да Ви казвам. Ааааа... и беше Украинка, кестенява със зелени очи , смела , обича да плува , набор 1995 г.
Та... да видим от Българската торба какво ще ми извадят ...... аз се чудя да изчакам ли малко да преминат тия схеми с Ковида.... дали на 48 или на 49  - то все тая ???  И да си ида в Кипър ?

# 1 160
А в България нищо ли не дават за жените?За мъжете ръст,кг,цвят коса ,очи,интереси,професия,форма на лицето,кръвна група и май това..

# 1 161
  • Пловдив
А в България нищо ли не дават за жените?За мъжете ръст,кг,цвят коса ,очи,интереси,професия,форма на лицето,кръвна група и май това..

Ще споделя като дойде време Simple Smile

# 1 162
Преди време се отвори въпрос по тази тем и ме обявиха, че едва ли не съм неблагодарна, че искам да знам нещо за донорката! Един вид тя била толкова благородна че дарявала яйцеклетка, и аз трябва да не подбирам и да съм благодарна!

# 1 163
Дават профил на донорката, като си поискаш.

# 1 164
bubastet, 5-6 Я за мен и да, споделени с още една реципиентка. Ако искам всички Я за мен трябва да платя още 2000 лв.
Я са малко, защото моят доктор прави много премерени стимулации на всичките си пациентки. Имам приятелка, която 2 пъти дарява в друга клиника и вадят по 22 Я, а тя се чувства ужасно след такива стимулации Angry , но го прави от нужда за пари, за съжаление.
kupu, още не знам как се "подбират" подходящи донорки и затова попитах как е в други клиники.
Общо взето, чувствам се ужасно, все едно си купувам кола, но не я избирам точно аз Disappointed

# 1 165
  • София
bubastet, 5-6 Я за мен и да, споделени с още една реципиентка. Ако искам всички Я за мен трябва да платя още 2000 лв.
Я са малко, защото моят доктор прави много премерени стимулации на всичките си пациентки. Имам приятелка, която 2 пъти дарява в друга клиника и вадят по 22 Я, а тя се чувства ужасно след такива стимулации Angry , но го прави от нужда за пари, за съжаление.
kupu, още не знам как се "подбират" подходящи донорки и затова попитах как е в други клиники.
Общо взето, чувствам се ужасно, все едно си купувам кола, но не я избирам точно аз Disappointed
За донорката в българските клиники дават информация за възраст,ръст,телосложение,цвят на очите и кръвна група.В някои клиники дават информация и за образование.Според мен това е напълно достатъчно.

# 1 166
За донорката в българските клиники дават информация за възраст,ръст,телосложение,цвят на очите и кръвна група.В някои клиники дават информация и за образование.Според мен това е напълно достатъчно.
Къде дават такава информация ? В кои клиники?

# 1 167
  • Пловдив
Бени как така нямала пари? Нали е безвъзмездно...даряват ? В коя клиника дарява...знаеш ли ? Албена...тези филми и статии са от преди 10г. Нещата са на съвсем дрего ниво вече. Турмед дали ще се компрометират да ме пратят там, на все че са ми вече доста близки.

# 1 168
На мен освен кръвна група и физически белези ми дадоха инфо за образование и хоби - моята е счетоводител и има две деца. Хобито не го помня, но пишеше.
А това сравнение с купуването на кола и донорството ми е меко казано нелепо.
Не мисля, че има нужда повече от инфо за кръвна група, физически белези и образование, хоби. То инфо повече от това е направо име и снимка... Аз не искам да знам коя е донорката и обратното - тя да знае коя съм аз. Анонимността напълно ме устройва.

# 1 169
  • София
Работата е там, че ти дават информация и то ако поискаш, след като вече имаш ембрионите, а не както казва casablanka преди това. С две думи каквото ти се падне.
За първите ми две донорки не знам нищо, после разбрах от съфорумка, че мога да поискам информация, но както казах ембрионите ни бяха във фризера вече, така, че все тая какво пише в затворения плик и дали ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт