Отговори
# 1 170
Това не е вярно. Дават инфо предварително и ако има няколко донорки, можеш да си избереш или да чакаш друга, която да покрие изискванията ти. На мен също ми беше предоставен избор, с пълно инфо за физ. белези, хоби, интереси и образование. Имаше дори техни снимки като бебета или деца. Тази която аз избрах, нямаше снимка, защото не е била донесла, това обаче не е било никога проблем за мен. Още повече, че децата са одрали кожата на баща си и мен (близнаци са, момчето прилича на мен, а момичето на татко си). Както каза някой, то само имена, егн и адрес нямаше на донорката. Явно това зависи от клиниката в която сте попаднали. Аз имах избор, не съм чакала, избрах първата налична донорка. Имаше едно красиво момиче, с кестенява коса и зелени очи, но се лекуваше от нещо, а аз не исках да я чакам. Така или иначе аз износих децата и епигенетиката си изигра ролята, по отношение на това как изглеждат те, а и не само.....
За мен също анонимността е изключително важна. Не искам да знам коя е тя, както и тя да знае коя съм аз. Инфото за нея ми беше напълно достатъчно. Единствено попитах, тъй като беше омъжена, дали съпругът й знае, че дарява яйцеклетки и дали не би бил против. Беше ми обяснено, че той също е декларирал съгласие. Което ме устройва. Емиииии нямаше какво повече да искам, благодарна съм й, макар да не знам коя е тя. И да платено и е, но това аз считам напълно в реда на нещата.
Така, че дамите, които се вайкат, че не им предоставят инфо, знайте, че не във всички клиники в БГ е така и всяка има избор.

# 1 171
Това не е вярно. Дават инфо предварително и ако има няколко донорки, можеш да си избереш или да чакаш друга, която да покрие изискванията ти. На мен също ми беше предоставен избор, с пълно инфо за физ. белези, хоби, интереси и образование. Имаше дори техни снимки като бебета или деца. Тази която аз избрах, нямаше снимка, защото не е била донесла, това обаче не е било никога проблем за мен. Още повече, че децата са одрали кожата на баща си и мен (близнаци са, момчето прилича на мен, а момичето на татко си). Както каза някой, то само имена, егн и адрес нямаше на донорката. Явно това зависи от клиниката в която сте попаднали. Аз имах избор, не съм чакала, избрах първата налична донорка. Имаше едно красиво момиче, с кестенява коса и зелени очи, но се лекуваше от нещо, а аз не исках да я чакам. Така или иначе аз износих децата и епигенетиката си изигра ролята, по отношение на това как изглеждат те, а и не само.....
За мен също анонимността е изключително важна. Не искам да знам коя е тя, както и тя да знае коя съм аз. Инфото за нея ми беше напълно достатъчно. Единствено попитах, тъй като беше омъжена, дали съпругът й знае, че дарява яйцеклетки и дали не би бил против. Беше ми обяснено, че той също е декларирал съгласие. Което ме устройва. Емиииии нямаше какво повече да искам, благодарна съм й, макар да не знам коя е тя. И да платено и е, но това аз считам напълно в реда на нещата.
Така, че дамите, които се вайкат, че не им предоставят инфо, знайте, че не във всички клиники в БГ е така и всяка има избор.
Това Ню Лайф ли е

# 1 172
  • София
albaaa, кое точно не е вярно, аз правя опити в клиника Надежда, ползвала съм 3 донорки и заставам зад думите си, че е точно така.
Аз също бих искала анонимност, но това което ти описваш, по скоро ми прилича за избор на донор от чуждестранна банка със замразени яйцеклети, а не донор - българка, която е стимулирана в наша клиника.

# 1 173
Аз казах само, че различните клиники, работят различно.
Аз ползвах 2 донорки, свежи Я, в НОВА РАДОСТ- Варна. Там работеха по този начин. Не съм чакала за донорка. Имат развита мрежа...

# 1 174
  • София
Мхмм, не съм чувала за тази клиника, това е много похвално, ако така работят.
Споделят ли се яйцеклетките?
Каква е цената на един опит?

# 1 175
Мхмм, не съм чувала за тази клиника, това е много похвално, ако така работят.
Споделят ли се яйцеклетките?
Каква е цената на един опит?

10 000 лв. споделено донорство. Не гарантират Я, но дават по 9-10 Я.
Клиниката не е известна, но доктора е известен, беше забременил 60г. жена

# 1 176
  • Пловдив

10 000 лв. споделено донорство. Не гарантират Я, но дават по 9-10 Я.
Клиниката не е известна, но доктора е известен, беше забременил 60г. жена
[/quote]

E.... 10000 лв? Че как няма да има подробности. При мен в Надежда за Вашето споделено плащам не 10000 лв а 3880 лв. Ще има и доплащане за процедурите , но пакет  до 4 Я е толкова пари. Ще видя какво ще ми кажат , но предполагам нищо в детайли. Мене не ме интересува външния вид на донорката , аз искам подробности от друго естество. Образование , темперамент , хоби, зодия. Ако това не могат да дадат?  А и по това надали ще я разпозная нали Wink Абе... голяма държава сме.....

# 1 177
  • София
мен пък биха ме вълнували други работи, наследствени болести и подобни.
дали е със зелени очи или лилава коса все тая.

# 1 178
Асцендентът е особено важен...

# 1 179

Мисля, че им правят някаква анкета, защото видях бланка, в която има и такъв въпрос, освен за хоби...интереси и т.н, както и въпрос, защо стават донори. Едната беше писала, че се нуждае от пари да замине в чужбина (беше архитект, ако не ми изневерява паметта).

# 1 180
Точно това би ме вълнувало и мен,но май никъде не дават подобна информация Simple Smile

# 1 181

Би трябвало да са ги разпитали и изследвали, защото после те като са под 30г. в БХС ще излязат ниско рискови.

# 1 182
На всички донори се правят пакет изследвания за определени болести! Като примерно белодробна фиброза и други тежки заболявания!

# 1 183
Правят им изследвания, да. Има си определени изисквания да станеш донор, не може ей така просто.
Аз също бях в Надежда. Избор сигурно и там има като ти дадат описанието ако нещо не ти хареса, но ще се чака още. Лично аз нямах претенции, бях благодарна, че има донор за мен и изобщо не съм се замисляла за нещата които коментирате. За мен това е просто една клетка, която е съвсем малка част от генетичния код.

# 1 184
  • Пловдив
Правят им изследвания, да. Има си определени изисквания да станеш донор, не може ей така просто.
Аз също бях в Надежда. Избор сигурно и там има като ти дадат описанието ако нещо не ти хареса, но ще се чака още. Лично аз нямах претенции, бях благодарна, че има донор за мен и изобщо не съм се замисляла за нещата които коментирате. За мен това е просто една клетка, която е съвсем малка част от генетичния код.
А успяхте ли в Надежда ? Ако ДА....от кой път и с колко донора ?

Общи условия

Активация на акаунт