Отговори
# 4 740
Доктора ми изписа Profertil female и на своя глава включих NAC, Цинк, С , Q10 ,магнезий, B12 и вит Д+К2. Ще видя и пробиотик ✌🏼
Благодаря Ви! 🍀

Някои неща от изброените ги започнах и аз. Приемам NAC и мисля да добавя и ресвератрол, но не знам дали ще е удачно да се комбинират.
А какъв пробиотик приемахте?

Преди трансфер ( на своя глава):
Витамин Ц , Д , Е , Б1, Б6, Б12, Магнезиев глицинат, Омега 3-6-9, NMN, NAC , Метил фолат , Ubiquinol, пробиотик

След трансфер пих само предписаните от доктора неща.

Моят съвет е да се консултирате с лекар,не да ги приемате на своя глава.

Може да вземете иначе някакъв пробиотик за жени.

Аз пиех Proviotic Кандида 500 мг https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030012895

# 4 741
ancho66, лека и успешна бременност!!

Може ли да попитам колко време чакахте да ви намерят донорка, дава ли се някаква информация за нея предварително като например какви изследвания са ѝ направени, фамилна история на заболявания, националност?

Имахте ли първичен преглед, някакво обсъждане на проблемите ви към момента?

Също така в пакета има ли вкючени лекарства, проследяване на бременност до определена седмица?
Извинявам се, че отговарям чак сега, но не съм влизала във форума отдавна.
За донор не се чака изобщо. Дадохме желанията си и ни върнаха предложенията за избор след 2-3 дни.
Знаем националност, чехкиня е, но не са ни давали информация за фамилна обремененост и изследвания. Не съм и питала. Според мен за изследванията, които са й правени едва ли ще откажат информация, ако се поиска.
Първичен преглед има задължително, който може да е на място или онлайн консултация. Ние правихме онлайн консултация, но трябваше да изпратя предварително всички правени изследвания, преведени на английски(аз си ги превеждах, не е нужно да е някакъв специален превод). Някои изследвания трябваше да са актуални и ги правихме отново. На консултацията докторът подробно ме разпита за всичко правено до момента, както и за всички заболявания, които имам, фамилна обремененост също. Същото и за мъжът ми.
Имах и преглед на живо в месеца на самия трансфер, на 12-и ден.
Няма включени лекарства в пакета. За проследяване след забременяване не съм се интересувала, защото пътуването е доста трудно и не бих рискувала.

# 4 742
Момичета,преди трансфер какви изследвания от влагалищен секрет сте правили освен микробиология и цитонамазка?

Сещам се за хламидия,уреаплазма, микоплазма?Нещо пропускам ли?

# 4 743
Ами това са най-основните. Мъжът ти също да си ги пусне (без цитонамазка, разбира се:).

# 4 744
Здравейте, дами!
На финала съм на процедура с донорска яйцеклетка и вероятно следващия месец най-после ще е трансфера! Вчера ми правиха биопсия на матката, което си беше доста болезнено..
Искам да попитам момичета, които са правили това изследване да споделят мнение!
Благодаря на всички предварително 🙂😊

# 4 745
Здравейте, дами!
На финала съм на процедура с донорска яйцеклетка и вероятно следващия месец най-после ще е трансфера! Вчера ми правиха биопсия на матката, което си беше доста болезнено..
      Аз  правих днес биопсия,ще чакам резултати,и ще видим спрямо резултата как ще продължим .Надявам се следващата стъпка да е трансфер.Беше неприятно  но не и болезнено. Имам малко зацапване но никаква болка.Вие в коя клиника сте?

# 4 746
Здравейте, дами!
     Аз  правих днес биопсия,ще чакам резултати,и ще видим спрямо резултата как ще продължим .Надявам се следващата стъпка да е трансфер.Беше неприятно  но не и болезнено. Имам малко зацапване но никаква болка.Вие в коя клиника сте?
Цитат на: NINININI84
link=topic=827920.msg49299123#msg49299123 date=1739304838
Здравейте, дами!
     Аз  правих днес биопсия,ще чакам резултати,и ще видим спрямо резултата как ще продължим .Надявам се следващата стъпка да е трансфер.Беше неприятно  но не и болезнено. Имам малко зацапване но никаква болка.Вие в коя клиника сте?
[/b

Здравейте, и аз чакам резултат! След около седмица излиза и другия месец, ако всичко е наред трансфер!
В Надежда съм!

# 4 747
Здравейте, момичета! Отчаяни сме вече и място не си намирам след поредния неуспех. Искам да ви помоля за помощ 🍀Дали някой има опит с ДЯ в Гърция и най-вече ме интересува може ли да си вземем останалите ембриони в Бг? Ще попитам и в клиниката разбира се, но не знам дали е възможно изобщо да пропътуват 500км.? Също някой правил ли е ПИД с ДЯ. От клиниката  ми отказват, защото донорката била много млада, което за мен не е сериозно. И след като вече са замразени ембрионите дали ще им се отрази добре повторно размразяване за биопсия?

# 4 748
Здравейте, момичета! Отчаяни сме вече и място не си намирам след поредния неуспех. Искам да ви помоля за помощ 🍀Дали някой има опит с ДЯ в Гърция и най-вече ме интересува може ли да си вземем останалите ембриони в Бг? Ще попитам и в клиниката разбира се, но не знам дали е възможно изобщо да пропътуват 500км.? Също някой правил ли е ПИД с ДЯ. От клиниката  ми отказват, защото донорката била много млада, което за мен не е сериозно. И след като вече са замразени ембрионите дали ще им се отрази добре повторно размразяване за биопсия?

За Гърция не мога да ви кажа нищо.
Аз успях от първия път със замразени ДЯ, като в момента съм в 12 г.с. в БГ. Надявам се и всичко да завърши с живо и здраво бебче накрая.
От 6 ДЯ- три ембриона, два трансфер след оплождането и един замразен на 6-ти ден.( т.е. нямам много надежда за замразения).
Бременността ми започна, като двуплодна, но в 7 г.с. едното спря да се развива.
За прехвърляне на ембрионите в БГ, трябва да питате на първо място болницата.
Яйцеклетки се транспортират до България, както и други мед. проби.  не мисля, че ако болницата позволява ще е проблем. Въпроса е дали те ще осигурят транспорт или вие трябва да се ангажирате, колко ще ви струва- защото е специален режим на транспорт- проверете. Лично за мен си е риск, особено ако сама ще трябва да организирам транспорт.
Относно биопсия на замразени ембриони- ако са на трети ден, може, защото след биопсия ги остават до 5-ти /6ти ден развитие и ги замразяват. ( имам дете на 2 год. от такъв ембрион) Не знам да се практикува биопсия на 5-ти ден размразяване и замразяване на ембрионите.   
Дано с нещо да ви е полезна информацията. Успех.

# 4 749
  • София
Ембрионите могат да пътуват, транспортират се в специални криоконтейнери. Само че, за разлика от кръвните проби за изследвания, са генетичен материал, и трябва сериозна документация за това. Транспортът трябва да е уговорен и с изпращащата, и с приемащата клиника.

ПИД с повторно замразяване може да се направи, но е рисково.

Аз бих направила трансфер с оставащите ембриони, и при неуспех - следващ опит на ново място. Имам приятелка с близначки от ей такива останали без надежда ембриони.

# 4 750
gabitod, delisardeli, благодаря ви много!  За съжаление са 5 - дневни. Не знам дали ще намеря сили за цялата процедура от начало. Желая успех на всички 🍀

# 4 751
Мартинче, не се отчайвай, трябва ти надежда. Може да пробваш да се довериш на клиниката. Нашата донорка в Киев беше на 30г. и без ПИД имаме две сладки момченца. Чудесата стават, повярвай и в твоето чудо.

# 4 752
Мартинче, не се отчайвай, трябва ти надежда. Може да пробваш да се довериш на клиниката. Нашата донорка в Киев беше на 30г. и без ПИД имаме две сладки момченца. Чудесата стават, повярвай и в твоето чудо.
Благодаря ти 🫶 от кой трансфер успяхте?

# 4 753
  • София
При нас от първия опит в Киев от 4 ембриона нито един не се хвана, само БХ имаше. От втория опит, с втория трансфер, имаме близначки.

Преди това имам 3 трансфера и 4 ПИД на ембриони с мои яйцеклетки.

Имай вяра и не се отказвай, ще стане 🍀

# 4 754
Мартинче, не се отчайвай! Най-хубавото ще се случи, когато най-малко очакваш!

Имам опит в Гърция - питай, каквото те интересува. От първия трансфер в Атина ни се роди момченце. След това имам още два неуспешни трансфера на същото място.

Колкото до местенето на ембрионите ... Когато правихме опити в Киев, едва позната премести свои ембриони от Софийска клиника в Биотекском. Както вече са ти казали, ембрионите са генетичен материал и преместването им е свързано с доста документация и формалности.

Общи условия

Активация на акаунт