КРУИЗИ /тема 5/

• 78 437
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • София
За водата...
Добавено

Напомням, има го и на 1стр., раздел ХРАНА. Имаше питане и в първия въпрос.

Вече на много от корабите съществува Anytime Dining
Което предлага по-голяма гъвкавост и дава свободата да се храните с когото изберете, по всяко време в работното време на Основните ресторанти.
Агенциите се правят на ударени за тази екстра, вие си питайте за нея.
Ако не сте го направили ще ви разпределят в смените.

На Ресторант-бюфети, Lido може да се храните без ограничения в рамките на работното време.
А то е доста разтегнато и почивките за зареждане и смяна на храната са малки.
На голяма част от корабите машините за вода, сок, чай, кафе/безплатните/ работят и извън работното време на бюфета.

# 16
  • sofia
Мъжа ми беше взел едно стекче с кола зиро, че на кораба беше пепси или обратно. На скенера помислиха, че е бира, когато видяха, че е кола ни го дадоха, тоест правят проблем за алкохола, но пък наши познати го сипваха в бутилки от вода  Embarassed , но зависи от кораба

Блед, благодаря

# 17
  • София
....ако има вече не актуална информация, кажете.

Вместо да се записвам...
Не е актуална подредбата за големите кораби - липсват новите на Принцес, както и Куантом-а на Роял Карибиан - погледнах само челната редица  Wink

# 18
  • София

Стената на плача-Йерусалим

Израел....
Искам да е на добра цена и да се тръгва от лесно достъпно пристанище - Генуа, Венеция, Бургас, Гърция и Турция също са опция.   bouquet Април-май, може и есента.

Ще го открием, аз ти препоръчвам кораб, който стои в Израел два дни. Има дори такъв, който стои два дни в Израел и два дни в Египет.
Имам предвид нещо от този род:

Скрит текст:
   Rome (Civitavecchia), Italy      7:00pm
   Savona, Italy   9:00am   4:30pm
   At Sea      
   Olympia (Katakolon), Greece   1:30pm   7:00pm
   Crete (Heraklion), Greece   1:00pm   7:00pm
   At Sea      
   Jerusalem / Tel Aviv (Ashdod), Israel   9:00am   
   Jerusalem / Tel Aviv (Ashdod), Israel      7:00pm
   Cairo (Port Said), Egypt   7:00am   9:30am
   Cairo / Giza (Alexandria), Egypt   7:30pm   9:00pm
   At Sea      
   At Sea      
   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am

Това беше един от нашите варианти.

Другият вариант беше подобен...
Скрит текст:
Civitavecchia Italy – Savona  Italy - Katakolon/Olympia, Greece - Piraeus/Athens Greece - Rhodes Greece -Limassol Cyprus -Ashdod Israel - Port Said Egypt - Alexandria Egypt - At sea- At sea-  Civitavecchia Italy
Но само по един ден...

Пирамидите в Гиза и Сфинксът

Който си мисли, че светът не може да се обиколи и разгледа с кораби, просто не е прав.

....ако има вече не актуална информация, кажете.

Вместо да се записвам...
Не е актуална подредбата за големите кораби - липсват новите на Принцес, както и Куантом-а на Роял Карибиан - погледнах само челната редица  Wink

Благодаря, това снощи го видях, но го забравих.
Актуализирано...

# 19
  • София
Блед,вие с детето ли пътувате?Как се чуства то на кораб?Имам спомен,че е колкото малкия ми син(предучилищна),също да питам и за цената,за дете в тази възраст?

# 20
  • София
Привет и от мен!
Няколко години ходим на круизи.
Тази надявам се също да хванем някоя добра промоция!
Благодаря за темата!   bouquet

# 21
И аз тук при вас в новата тема.... Peace
Само да кажа, че безплатната вода от автоматите в бюфета не става за пиене - според мен е преработена морска вода... Няколко пъти ми миришеше на море, само дето не е солена... Mr. Green Безплатното кафе от машините за отявени кафеджии като нас с ММ, също е "гола-вода".... Така че, внимавайте какво пиете... Mr. Green
Аз съм споделяла много пъти,че ние винаги вземаме all inclusive и всичко си поръчваме от баровете (и водата за екскурзиите даже).... Peace
За храната - има по много и на няколко пъти на ден, гладни никой не остава... Аз качвам около 2 кг на круиз... ooooh!
Между другото виждала съм баби италианки, които в бюфета си пълнят чантите с храна.. За къде... не знам... Thinking

# 22
  • София
Блед,вие с детето ли пътувате?Как се чуства то на кораб?Имам спомен,че е колкото малкия ми син(предучилищна),също да питам и за цената,за дете в тази възраст?

k@li
Виж първо на 1 стр. раздел Дечица, напомняш ми да добавя още неща там, благодаря.
Спомена ти е правилен.
Ако нашето дете разбере, че тръгваме на круиз без него, казвала съм го, става страшно.
Това за него е най-голямото желание, въобще.
Има вече доста круизи, но имаме и доста без нея...
На тежките круизи, като тези, които споменах по-горе не е желателно въобще.
Това, което може да ви спре да видите повече неща, да обиколите дестинациите, не са часовете на престоя, а детето. Ако разбира се, не го оставите на кораба, това е друга опция.
Ние не го правим, ако сме заедно, круиза е за нея. Съответно го избираме....
Когато сме с нея, обикновено лентяйстваме на кораба.
А тя преминава от клуб на клуб, от басейн на басейн, от игра на игра.
Цената на повечето кораби за децата е равна на пристанищните такси.
Има и изключения, когато избереш кораба, ще го коментираме.
Успех...

И аз тук при вас в новата тема.... Peace
Само да кажа, че безплатната вода от автоматите в бюфета не става за пиене........................................... Безплатното кафе от машините за  кафеджии като нас с ММ, също е "гола-вода".... ..................
..........виждала съм баби италианки/и не само/, които в бюфета си пълнят чантите с храна.............

Hug  Абсолютно правилно, аз го казах по-нежно......
Пийте чай, ако ви свърши водата, защото тя отново се преварява.
С едно НО, на високия клас кораби, има подреждането на 1 стр., не е точно така.
Но там парата играе......
Едно от най-неприятните неща на нисък и среден клас кораби е храненето на бюфета в пиков час.
Когато хвърчат табли, деца ги пълнят като за световно/после се изхвърля/, други се блъскат сякаш храната ще свърши и т.н.
Поради тази причина, ние почти винаги се храним в основния ресторант, дори закуска.
Изключения правим когато се връщаме от слизане в часове, които те не работят.
Или когато слизаме от кораба твърде рано.
Пътечке, не знам защо аз качвам и без да ям много на кораба...Предимно плодове и салати, а и всяка сутрин съм на Джонинг и Фитнес. Как става не знам или не се усещам, явно.

# 23
  • sofia
Аз пък си дойдох -1кг от Трансатлантика, не ми хареса храната хич, а в Бразилия какво да ям, пак глад

# 24
Аз на круиз си хапвам нормално, миналата година свалих 2 кг за седмица от многото обикаляне май...

lyuba84 На мен Бразилия ми е мечта дали с круиз или не, много искам да отида, но не си заслужава за по-малко от месец, а за момента нямам вариант за такава отпуска. Малко е off topic, но те имат уинкална храна - feijoada, coixinhas, accaraje, bolos de mel... С Трансатлантика обаче не става ли прекалено скучно 6-7 дни само на вода? Или времето е достатъчно добро за плаж? Имаш ли някъде снимки да си помечтая  Grinning

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 14:07 от sereiadomar

# 25
  • София
А по въпроса за клатенето,какво ще кажете?Когато има буря,как се усещате?

# 26
  • София
...
Цената на повечето кораби за децата е равна на пристанищните такси.
Има и изключения...
Според мен е обратна пропорцията - само на Costa и MSC децата пътуват безплатно (плащат само пристанищни такси), а на останалите се плаща такса като за 3/4 пътник.

# 27
  • sofia
Аз на круиз си хапвам нормално, миналата година свалих 2 кг за седмица от многото обикаляне май...

lyuba84 На мен Бразилия ми е мечта дали с круиз или не, много искам да отида, но не си заслужава за по-малко от месец, а за момента нямам вариант за такава отпуска. Малко е off topic, но те имат уинкална храна - feijoada, coixinhas, accaraje, bolos de mel... С Трансатлантика обаче не става ли прекалено скучно 6-7 дни само на вода? Или времето е достатъчно добро за плаж? Имаш ли някъде снимки да си помечтая  Grinning
Аз мисля, че съм правила разказ в темата. Дойдохме си към 14-15 декември 2014. Виж постовете ми, ако не намериш ще ти пусна на лични един разказ, но за мен Бразилия е едно голямо разочарование. Хората са гадни, храната също. Плодовете се режат на едни мръсни маси и вярвай ми екзотика няма в това Simple Smile
На плажа не можеш да си оставиш раницата и да се изкъпеш, защото някое хлапе ще притича с нея в ръка. На бабите им дърпаха синджири и очила от тях.
Уругвай и Аржентина обаче, там отиди, страхотно е, как са устроени само...
Дните във вода бяха 5, 30градуса на Екватора са повече от достатъчни. По цели дни по палубите, пързалките. Вечер ядеш и си утрепан. Сутрин тенис на корт и времето лети.

# 28
lyuba84 Спомням си, че четох твои постове в миналата тема, но се чудех дали си качвала снимки от градовете някъде... Колко дни беше целият круиз с полетите? Аз мога да се класирам за макс 16 дни, крайно недостатъчни за такова пътуване  Sad

# 29
  • София
Нов раздел за нашите сладури на 1 стр., породен от въпросите...

Най-подходящи компании и кораби за деца

А по въпроса за клатенето,какво ще кажете?Когато има буря,как се усещате?

Многократно сме го коментирали, случва се рядко, тежки случай почти няма.
Наскоро имаше подобно вълнение, беше писано тук.
Но в повечето случай се приема на шега залитането,  поне за нас.
На 1 стр. има възможните медикаменти против това.

Да, писала си Любче....

Общи условия

Активация на акаунт