КРУИЗИ /тема 5/

• 77 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Това за напитките е според групата. Ние бяхме само нашето семейство в 1 каюта - 4 човека. Децата не пият алкохол, но като се взима пакета напитки се взима за цялата каюта. Изчислихме, че нямаме нужда от пакета. Всеки ден слизаш на пристанище. Имахме само един ден в морето. Не се лишихме от нищо. Кафе-еспресо, алкохол, сладоледи, вино и т.н. Накрая равносметката беше, че не сме достигнали и половината, ако бяхме купили пакети. Бяхме на Сплендида на круиз. Естествено, че има разлика, ако сме компания, тогава се увеличава алкохола. Цените доколкото си спомням беше 1 и 50 евро кафето, 7 евро гарафа вино в ресторанта. Това е моето лично семейно мнение.

# 556
  • sofia
За децата не се плаща пакет за алкохол, а безалкохолни, който е на половин цена.

Аз също не съм привържаник на АИ, защото по цял ден сме извън кораба, за 9дни веднъж платихме 70 евро и за 20дни 120евро, не се лишаваме, но рядко пием алкохол.

На кораба елементарно се внася алкохол-уискито в шише от студен бай, водката - от вода, виното - от сок ябълка.
Наши приятели внасяха всеки ден и не е имало проблеми, никой не ти прави забележка, че си сипваш на масата в бюфета например.

# 557
И според мен няма смисъл от пакет напитки, ние сме си взимали кафета, а вечерта коктейли или вино, сметката не се увеличава толкова, но не сме пили по цяла нощ, все пак човек е уморен и гледа към 12.30 да си легне, за да има сили за обикалянето на другия ден. А това да ползват много хора една карта не е ли рисковано? Ако те забележат, ще начислят пакета към сметката на всички, поне така пише в сайта, не знам дали се е случвало на някого...

# 558
Радвам се ,че предизвиках тази дискусия,
прочетохме няколко мнения или отговори по темата и всичките бяха правилни. Аз обаче смятам, че всичко може да се сведе до това какъв тип почивка искате да получите и с какъв бюджет разполагате. Разбира се, че не бих се крил в кабината и да се наливам с тайно внесен алкохол или чисто по български да го държа в джобчето и да си наливам тайничко в чашата когато се намирам в бара. Все пак пакета за който дискутираме е за напитки както безалкохолни така и алкохолни и НЕЩО ПОВЕЧЕ- КОКТЕЙЛИ. Което вече е друго нещо. Няма по-голям кеф от това да ти сервират пред теб на масата едно мохито с лайъм и прясна мента с няколко бучки лед и сламка добре украсено, както и ирландско кафе с уиски, за 15 часа следобед или защо пък не и плодов коктейл от няколко вида плодове и сладолед. Всичко това ако го плащам в брой без пакета ще ми струва повече. Аз не искам да се въздържам от напитки, вино, бира вкл. и сладолед. Искам пълноценна почивка без ограничения, но трябва да си призная, че все пак имам и ограничения в бюджета затова се опитах да получа различни мнения и да изградя собствено А ТО Е: Ако имам парите в началото на круиза ще платя два пакета, пък после ще правя рекапитулация. Но то е ясно ,че ще когато знам че всичко е вкл. в цената ще се по-улея малко, нали. Товае! Благодаря на всички за мненията пак казвам всички са верни отговори!!!!

# 559
А СЕГА ДА ОБСЪДИМ НЕЩО ДРУГО-БРЕГОВИТЕ ЕКСКУРЗИИ.
КУПУВАТЕ ЛИ СИ ТОВА СКЪПО НЕЩО ЗА ВСЯКО ПРИСТАНИЩЕ И КАК СЕ РАЗХОЖДАТЕ АКО ВСЕ ПАК РЕШИТЕ ЧЕ 50 ЕВРО НА ЧОВЕК ЗА ТРИ -ЧЕТИРИ ЧАСА ТУР НЕ ВИ СЕ ПЛАЩАТ????

# 560
Hop off, hop on автобуси. Ходихме само веднъж на организирана екскурзия от кораба и въобще не бяхме доволни. Първо обясняват на италиански, после на испански, накрая две три думи на английски....Цените на хоп автобусите са на половина, слизаш и разглеждаш където поискаш.

# 561
domino25 Да не те разочаровам, но коктейлите на MSC не са нещо особено, не си представяй, че са като тези в някой нощен клуб в Ибиза например... Най-хубавото са кафетата и сладоледа, а те не натоварват толкова бюджета. За екскурзиите зависи много от пристанището и какво точно искаш да видиш, ние на първия круиз обикаляхме сами, а на втория предимно с екскурзии (от които съм доволна, защото бяха до съседни градове, които нямаше как да разгледаме сами), и по двата начина става, пак няма грешен отговор Wink

# 562
  • sofia
Кажи кои са ти ристанищата, аз съм събирала инфо от англ сайтове, а също и в темата много са ми помагали.
Ще помагаме, аз не обичам музеи и на масовката ме изнервя, никога не съм взимала екскурзия и съм разглеждала много повече от тях, защото вечер с новите приятели сме обсъждали.
В Бразилия дори на някои места не им спираха да снимат, бяха разочаровани хората.
Но листа с екскурзиите е полезно нещо, защото можеш да взаимстваш и да допълваш програмата си.
Има офлайн навигации, с които се стига навсякъде, а и правиш каквото ти е на душа

# 563
Кажи кои са ти ристанищата, аз съм събирала инфо от англ сайтове, а също и в темата много са ми помагали.
Ще помагаме, аз не обичам музеи и на масовката ме изнервя, никога не съм взимала екскурзия и съм разглеждала много повече от тях, защото вечер с новите приятели сме обсъждали.
В Бразилия дори на някои места не им спираха да снимат, бяха разочаровани хората.
Но листа с екскурзиите е полезно нещо, защото можеш да взаимстваш и да допълваш програмата си.
Има офлайн навигации, с които се стига навсякъде, а и правиш каквото ти е на душа

Чивитавекия
Каляри
Палма
Валенсия
Марсилия
Палермо

# 564
  • София
Да кажа как практикувахме ние, на някой може да му е полезно. Бяхме три каюти заедно приятели на круиз. Едната каюта взе пакета с напитките, който излезе 700 лв. Бяхме 7 човека и всички дадохме по 100 лв. После като сядахме на масите, поръчвахме заедно и като идваха за сметката давахме тяхната винаги техните карти. На това ни научиха от агенцията тук предварително, явно не сме първите, които го правят. Никога не сме имали проблем, защо е на техните карти, все пак винаги бяхме заедно на една маса.

Извадили сте късмет. Не е много препоръчително, защото ако решат да ви хванат, ще станете за смях...Предполагам са си затворили очите, защото сте голяма група.

Ние не сме купували пакет - преценихме, че не можем на свободна консумация да изпием тези пари. И се оказахме прави. В NCL се изисква всеки от двойката да си закупи пакет, което би излязло много по-скъпо отколкото ние на практика изпихме.

# 565
Да кажа как практикувахме ние, на някой може да му е полезно. Бяхме три каюти заедно приятели на круиз. Едната каюта взе пакета с напитките, който излезе 700 лв. Бяхме 7 човека и всички дадохме по 100 лв. После като сядахме на масите, поръчвахме заедно и като идваха за сметката давахме тяхната винаги техните карти. На това ни научиха от агенцията тук предварително, явно не сме първите, които го правят. Никога не сме имали проблем, защо е на техните карти, все пак винаги бяхме заедно на една маса.

Извадили сте късмет. Не е много препоръчително, защото ако решат да ви хванат, ще станете за смях...Предполагам са си затворили очите, защото сте голяма група.

Ние не сме купували пакет - преценихме, че не можем на свободна консумация да изпием тези пари. И се оказахме прави. В NCL се изисква всеки от двойката да си закупи пакет, което би излязло много по-скъпо отколкото ние на практика изпихме.

Не разбрах какъв ни е късмета? Ние нищо не сме лъгали. Просто сметката винаги се пише на карта. Те идват, искат карта за сметката и ние даваме карта. Не са искали всички карти за да пишат на всеки сметката по отделно.

# 566
ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ДА ВЗЕМАМ ЛИ БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ ИЛИ НЕ, ПОНЕ ЗА ЧИВИТАВЕКИЯ ДО РИМ ДА БУКНА ЕДИН СИТИ ТУР ИНАЧЕ ЦЯЛ ДЕН НА ПРИСТАНИЩЕТО В ЧИВИТАВЕКИЯ КАКВО ДА ПРАВЯ ОСВЕН ДА СИ ОСТАНА НА КОРАБА И ДА МАЧКАМ ПЪРЖОЛИ С БИРА, А????

ИМА И НЕЩО ДРУГО ТАМ КЪДЕТО КОРАБА НЕ СПИРА НА ПРИСТАНИЩЕ АМИ ЗАКОТВЯ ЛОДКИТЕ ПЪРВО ИЗВОЗВАТ ПЛАТИЛИТЕ БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ ПОСЛЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, АЗ НЕ ПОГЛЕДНАХ ДАЛИ ИМАМ И ТАКИВА ПРИСТАНИЩА ПО МАРШРУТА, АЙДЕ ПИШЕТЕ ДЕ. НЕЩО ВИ ДОМЪРЗЯ В ПЕТЪК ВЕЧЕР МАЙ......

# 567
  • София

Не разбрах какъв ни е късмета? Ние нищо не сме лъгали. Просто сметката винаги се пише на карта. Те идват, искат карта за сметката и ние даваме карта. Не са искали всички карти за да пишат на всеки сметката по отделно.

На практика сте излъгали, защото не сте си купили пакети, а сте пили само от закупения един пакет и то 7 души. В NCL пакет означава неограничен алкохол и безалкохолни. ОБАЧЕ се изисква всеки от съответната кабина да си закупи такъв, следователно ако само мъжът ми си купи, аз нямам право да пия от неговия пакет, за това е задължително и аз да купя - т.е. на кабина задължително се купуват два пакета. Условията са си условия и ако хванат нарушители, предполагам има санкции. Не съм се задълбочавала да чета, защото така и така нямаше смисъл да даваме 56 долара за двамата НА ДЕН, за целия круиз. Това прави 392 долара за целия круиз за мен и мъжа ми. А ние без пакет, на свободна консумация без да се ограничаваме, изпихме 200 долара. Има разлика и то голяма - почти 200 долара щяхме да платим повече, ако си бяхме купили пакети!

# 568
  • Варна
ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ДА ВЗЕМАМ ЛИ БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ ИЛИ НЕ, ПОНЕ ЗА ЧИВИТАВЕКИЯ ДО РИМ ДА БУКНА ЕДИН СИТИ ТУР ИНАЧЕ ЦЯЛ ДЕН НА ПРИСТАНИЩЕТО В ЧИВИТАВЕКИЯ КАКВО ДА ПРАВЯ ОСВЕН ДА СИ ОСТАНА НА КОРАБА И ДА МАЧКАМ ПЪРЖОЛИ С БИРА, А?

Ние обикаляме винаги сами , никога не сме купували корабна екскурзия.Изобщо не мога да разбера това бързане , чак с крещене .Екскурзията можете да си я купите и предната вечер и по всяко време на рецепцията на кораба - има специален отдел който денонощно се занимава с екскурзийте , все пак става въпрос да се организира многохилядна клиентела.Като акостира кораба пред него има строени много десетки автобуси които са чакат екскурзиантите.Качете се на кораба , огледайте се и си решете какво и как да правите , отнася се и за напитките.Някъде има опция по средата да можете да си купите половин пакет.И кой ви задължава да стоите на пристанището.Специално в Чивитавекия има пристанищен шатъл който ви закарва от кораба до портала , на практика в града.20тина минути пеша и сте на гарата и може да хванете влака за РИМ срещу 9 евро/човек  за отиване и връщане.На гара ТЕРМИНИ да се качите на двуетажните туристически автобуси OFF/ON за обиколка на най значимите обекти за 20 евро/човек , разглеждаte КОЛИЗЕУМА,БАЗИЛИКАТА СВЕТИ ПЕТЪР , ФОНТАНА ТРЕВИ........ Смешно е да се мисли,че за 4 часа може да се види нещо от Рим ,но поне да се почувства невероятния дух и обаяние на ВЕЧНИЯ ГРАД.
Колкото до напитките почти половината време е отворен безплатния бюфет.Не виждам да е някакво престъпление да се пийне чаша вино в каютата докато си обсъждаме днешните преживявания или утрешния маршрут.Какво престъпление и какво криене е , а и никой не ни е пречил да си го пием горе на палубата.Нали си е мое и съм си го купил с моите пари , чак да се изкарва едва ли не престъпление е силно преекспонирано.Съвсем разбираемо е всяка компания всячески да  се старае да толерира пиенето по заведенията , никой обаче не се престарава чак толкова.Никой не ни се е стряскал за бутилка вино или няколко кенчета бира в багажа при прибиране от града , въпреки че го виждаха на скенера в раницата ми Simple Smile Нека всеки сам си решава , все пак ако се вземАт няколко брегови екскурзии , пакети напитки , разни глезотийки по кораба и сметката за круиза набъбва двойно и нагоре Sad

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 08:00 от peterky2002

# 569
  • Sofia
И аз да кажа за скромния ми опит от един круиз - по-добре сами си организирайте бреговите екскурзии.
Информацията за всяко едно от пристанищата е систематизирана, както на първа страница, така и обсъждана неколкократно.
Само едно име от вашите спирки (Каляри) не ми е познато, но може някой друг да има инфо за него.

За Рим peterky ти е казал.
В Палермо спирате съвсем в града, всичко е на пешеходно разстояние.
Във Валенсия, Палма и Марсилия има шатъли от пристанището и пак си обикаляте.

Но всичко е въпрос на организация и дали ви се занимава сами да си я направите или предпочитате някой да ви води.
Екскурзиите наистина може да си ги купите от кораба, но истината е, че по-евтините вече са продадени предварително.

Общи условия

Активация на акаунт