„Завръщане”/ Sila /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 7

• 116 310
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
на него му е пределно ясно отдавна,че тя го обича, Нарин му го казва първо, след това разбира за детето, а в 20еп. се сдобряват и тогава го чува от устата и
Г-жа Нервакова Hug   bouquet  Hug  Мерси много
misis Neli , благодаря и на теб за инфото, но моля те, когато коментираме сериала напред, слагаме скрит текст, защото някои момичета не са гледали напред, чакат сериите по Бтв, да не им разваляме удоволствието Simple Smile
Mar-Mil , благодаря и двата не съм ги гледала Simple Smile

# 226
Някой беше споменал, че
Скрит текст:
във въпросната сцена на плажа тя му казвала "изнасилвачите нямат деца" - защо го прави, има ли някаква предистория, според мен тя, още в първите серии забрави за въпросното изнасилване и се влюби в него, въпреки това...да не говорим, че аз лично смятам, че тя го предизвикваше по един или друг начин  Blush Но интересно ми е, защо след като е минало толкова време и тя очевидно страда, поне в тази серия когато бяга така изглежда, защо му говори отново така? Само за да го нарани или нещо се случва в тези серии до 20та?

Колкото и да го предизвиква
Скрит текст:
никоя жена не заслужава да бъде изнасилена ( може тука да не е така грубо както в КВФ), но все пак не е било с нейно съгласие. Но явно при тях това е редно щом баща му още в първата брачна нощ му каза, ако тя не иска да я насили, фамилията трябва да има наследник. То затова с тези разбирания се случи това в Турция с момичето дето го изнасилиха и убиха. Даже имало някакви изказвания, че тя си го търсела , защото била с къса пола и така предизвикала изнасилвача. Ужас.[/spoiler

# 227
Скрит текст:
никоя жена не заслужава да бъде изнасилена ( може тука да не е така грубо както в КВФ), но все пак не е било с нейно съгласие. Но явно при тях това е редно щом баща му още в първата брачна нощ му каза, ако тя не иска да я насили, фамилията трябва да има наследник. То затова с тези разбирания се случи това в Турция с момичето дето го изнасилиха и убиха. Даже имало някакви изказвания, че тя си го търсела , защото била с къса пола и така предизвикала изнасилвача. Ужас.

Разбира се
Скрит текст:
че никоя жена не го заслужава, аз не казвам, че е прав, просто тук според мен не е идеята да се наблегне на насилието, а по-скоро отровата на ревността , тя умишлено го дразнеше на няколко пъти на тази тема и съвсем нарочно натърти на Емре.

# 228
Скрит текст:
аз сега гледам на руски 21 епизод /наш ще бъде 13/ и той ще е много интересен.Охоооооооооо, как ще издържа и аз до нашия 20 епизод.

# 229
Скрит текст:
Боран после много съжалява, но станалото, станало няма връщане назад.

# 230
Скрит текст:
никоя жена не заслужава да бъде изнасилена ( може тука да не е така грубо както в КВФ), но все пак не е било с нейно съгласие. Но явно при тях това е редно щом баща му още в първата брачна нощ му каза, ако тя не иска да я насили, фамилията трябва да има наследник. То затова с тези разбирания се случи това в Турция с момичето дето го изнасилиха и убиха. Даже имало някакви изказвания, че тя си го търсела , защото била с къса пола и така предизвикала изнасилвача. Ужас.

Разбира се
Скрит текст:
че никоя жена не го заслужава, аз не казвам, че е прав, просто тук според мен не е идеята да се наблегне на насилието, а по-скоро отровата на ревността , тя умишлено го дразнеше на няколко пъти на тази тема и съвсем нарочно натърти на Емре.

Можеха
Скрит текст:
сценаристите да наблегнат на ревността по друг начин, а не чрез изнасилване, като са искали да покажат колко ревнува Боран.

# 231
Скрит текст:
Не ми се иска да се изказвам така, но...Съла хем я сърби, хем я боли. Хем иска да го спечели, но и да избяга. Иска той да я обича, страейки се да изтрие миналото му, но някак си и тя не знае какво иска да последва от това...По въпроса за изнасилването - ако беше толкова категорична в позицията си за това, че не го иска, че света й е друг и пр. - нямаше да му се развява с полупрозрачни нощници, почти без нощница, полу нощница и т.н. Изнасилването само по себе си е чудовищен акт, но тук нещата не са съвсем така... Мисля си и другото, че повечето й грешки са на база яд върху самата себе си, а не към него. Ядосана на себе си, че си е позволила да се влюби...Наказвайки него, наказва себе си...Разбира се в крайна сметка се нараниха, вървейки по пътя доказвайки кой от двамата е по-велик...

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 14:33 от iva81

# 232
На мен
Скрит текст:
не ми се струва реално, че ще я изнасили... Досега го показаха в съвсем различна светлина, но ревността е опасна и заслепява... И все пак това не е оправдание. Разбира се, зависи и от това как ще го поднесат сценаристите. И все пак ми е много мъчно и за двамата Sad  н

# 233
Не си крия поста, защото това, което коментирам предстои тази вечер.
И за мен както за Ива изнасилването, което предстои по БТВ не е точно изнасилване, или поне аз не го възприемам като такова в конкретния случай и при така стеклите се обстоятелства до този момент.
Самото преживяване от страна на жената много трудно се преодолява а някои въобще не успяват а камо ли пък да се влюбят в насилника си #Crazy както в случая със Съла и Боран.
И двамата се харесаха на чешмата, и двамата се влюбиха един в друг, и двамата се ревнуват, и двамата се желаят но не успяват да синхронизират желанията си във времето, и все се разминават но въпреки това са един за друг.
Той не знае, че е девствена и си мисли, че е била с Емре, и съм убедена, че ако знаеше истината никога не би направил това, просто за пореден път се разминаха но, ще е така докато се напаснат.
Тя е огънят а той водата, тя е бурята а той нежния полъх на ветрец, двамата са двете половинки на едно завършено и взаимно допълващо се цяло.

# 234
Съгласна съм, че Сила не е наясно какво иска.  Каза му, че ще избяга, но като чу думите на Нарин "нямало да нарече друга своя жена"  веднага си сложи халката. После му подава ръката си и го пита дали ще я вземе. И аз да съм на мястото на Боран и аз ще се чудя тази жена какви знаци ми дава. newsm78

Вярно е, че

Скрит текст:
"Самото преживяване от страна на жената много трудно се преодолява а някои въобще не успяват" , тя затова когато вече искаше да бъде с него нещо  не станаха нещата. Тя се сети точно за този момент.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 14:48 от eligeda

# 235
Съла иска Боран в Истанбул до нея, да я обича , а тя да си ръководи наследения бизнес
ама Боран има и други задължения които на нея не и харесват като това да бъде ага
Скрит текст:
много ядове ще имат точно заради това, но заедно с любовта си ще преодолеят всичко и ще променят и хората около себи си

Скрит текст:
относно изнасилването аз не го наричам такова  Mr. Green
взе си полагаемото малко по грубичко
малеее като видя ,че е и девствена била съжали хиляди пъти
защото той мислеше в яда си и ревноста си ,че тя е била със Емре

# 236
  • ... да усещаш мириса на море ...
Снощи, когато Съла влезе в стаята на Гезда, на едната стена ми се стори че видях триптих иконостас с кандило (7 наш еп. 34:00). Когато Нарин разказваше за нея, тя каза че не само са имали вражда с родът и, но те са били различни... Та си мислех, че освен всичко друго, може би тя е била и християнка (асирийка), което още повече показва каква е била любовта на Боран и Гезда, че са се  изправили с/у традициите и на двата рода. Може би това е една от причините той да защитава избора на сестра си ...

Ако си спомните как започва първи епизод, със сцената на даването на Съла, тогава вървят субтитри на турски. Това означава, че Бедар и Джелил или говорят на някакъв диалект, или на кюрдски...

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 15:22 от tara_lezhka

# 237
В момента те се опознават и опознавайки се е съвсем нормално според мен да допускат грешни ходове един спрямо друг, и да си дават неясни сигнали, затова не виня, и не оправдавам ни единия, ни другия.
Техните грешки не са от тези, които не могат да бъдат поправени и преодолени във времето, даже напротив. Грешейки един спрямо друг виждам как все повече и повече се доближават един към друг.
Просто на мен много ми е мъчно за Съла и положението, и обстановката, в която попадна.
Добре, че Боран е със златно сърце та донякъде смекчава кошмарното й пребиваване тук.

# 238
Да се запиша на 16 страница Crazy,каквото мога ще изчета момичета,хубав ден,до довечера!  bouquet

# 239
В момента те се опознават и опознавайки се е съвсем нормално според мен да допускат грешни ходове един спрямо друг, и да си дават неясни сигнали, затова не виня, и не оправдавам ни единия, ни другия.
Техните грешки не са от тези, които не могат да бъдат поправени и преодолени във времето, даже напротив. Грешейки един спрямо друг виждам как все повече и повече се доближават един към друг.
Просто на мен много ми е мъчно за Съла и положението, и обстановката, в която попадна.
Добре, че Боран е със златно сърце та донякъде смекчава кошмарното й пребиваване тук.
абсолютно Наде така е и двамата са жертви на традициите, за Боран е малко по лесно ,защото е израснал с тях, но и той не ги приема и хич не му е лесно да се бори срещу тях, А Съла с опърничавото поведение му докарва и още проблеми, но той винаги е зад нея.

Общи условия

Активация на акаунт