Ранен биохимичен скрининг

• 4 190
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бременна съм в 14-та седмица и днес получих резултат от ранния биохимичен скрининг. Имам въпроси, както предполагам много от вас при първата ви бременност. Има 3 показателя за Даун:
Вашият комбиниран риск за болест на Даун: 1 от 20 000 бременни
Биохимичен риск за болест на Даун: 1 от 2 600 бременни
Възрастовият риск за болест на Даун: 1 от 530 бременни
NT: 1,2 mm
Ще отида на консултация, но съм малко притеснена, затова ще оценя всяка информация.

Благодаря,
Михаела

# 1
  • София
всичко ти е наред, изследванията ти са прекрасни   bouquet

# 2
подкрепям - хубави резултати. не се безпокой

# 3
Няма от какво да се притесняваш, резултатите са добри! Peace

# 4
  • Варна
Няма място за притеснение с тези резултати. Успокой се и се радвай на бременността си.

# 5
Много ви благодаря за информацията и за подкрепата!

# 6
Здравейте! Интересува ме до колко тези резултати са точни и надеждни,защото имам наблюдение,че след направен такъв не е отчело,но след раждането се установява наличие на синдрома

# 7
  • Варна
Възможни са фалшиво положителни, както и фалшиво отрицателни резултати. В този смисъл, не е особено надеждно изследването.

# 8
Ако имаш някакви притеснения/съмнения може да си направиш Амниоцентеза.

# 9
А тя кога се прави?

# 10
  • София
Десислава, в интернет има много информация по проблема  Peace Например в сайта на Фемина са посочени процентите на надеждност на изследването "биохимичен скрининг" в 11-13 седмица, както и за по-късния. Има статии и за амниоцентезата (това е рисково изследване, ако беше безопасно, щеше да се прави то, а не скрининга). Има и статистика за случаите, в които скрининга не е показал проблем, а е имало.
Всяка бременна жена се пристенява за детето си, но трябва да се опитваме да овладяваме страховете си и да следваме стъпките, които лекаря препоръчва...

# 11
Препоръча те ми лекар за ранен БХС в София, за който не се записва месеци по- рано, защото имам 20 на дни до 12г.с

# 12
Препоръча те ми лекар за ранен БХС в София, за който не се записва месеци по- рано, защото имам 20 на дни до 12г.с

Ако всичко е наред живи здрави, когато дойде момента аз ще ходя в Майчин дом. По телефона ми обясниха, че е без записване на час. Ако ще ходя с резултат от ехограф всеки ден до 14:00ч /май/ взимат кръв. /Кръвта се дава до два дни най-късно след ехографа/. Ако няма да ходя с готов ехограф, пак отивам там само, че по-рано - сутрин след 9:00ч правят ехограф и след това се дава кръв. Потърси в интернет за БХС Майчин дом Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт