Отговори
# 630
  • София
Добро утро от снежна София,ех този Март месец Crazy,вчера беше 10 градуса днес 3,не знам колко време ще издържи синчетодокато пак се тръшне с това променливо време. Другата седмица обаче имам няколко ходения до болницата за прословутите болнични и силно се надявам да не се налага да го водя с мен Naughty
Колкото до темите да се включа и аз -ние с мъжа ми сме кръстени ,кръстен е и сина ми,моя свекър е свещеник ,а мъжа ми е завършил Симинария и више за такъв,но не иска да става свещенник. Мисля че е хубав ритуал и нямам нищо напротив, не съм от най-набожните, но ми е хубаво че има в какво да вярвам и когато имам нужда се обръщам към Бог,това ме кара да се чувствам добре,смятат че когато пораснат и се осъзнаят децата ни винаги могат да направят своя избор отново (лично познавам такива хора ),не приемам нито молитвата, нито кръщаването като натрапване, това е един вид възпитание поне за мен,аз уча децата на това което са учили мен и мисля че съм добър човек ,мисля че така изграждам у тях чувство за принадлежност, доброта и всичко на което учи всяка религия независимо каква е,но приемам и всяко по- различно мнение по въпроса ,всичко трябва да идва отвътре на човек иначе си е чиста лъжа. Колкото до обиците нямам такива терзания за сега не съм мислила сериозно по въпроса,моите уши са пробити като дете ,не помня, но и да не бяха аз сама щях да си ги пробия тъй че не съжалявам Simple Smile.имам и пиарсинг на пъпа и по още една дупка на всяко ухо.
Суевериата са друга част от бита ни понеже съм Археолог по образоване ,доста съм чела за тава,сега вече много неща са отживелици но едно време хората така са се опитвали да се предпазят от неизвестното и страшното,не робувам на тези неща ,подстригах си косата с предната бременност,е имам си момченце и сега пак ще е така,правила съм някой неща от тези обичай като да му сложа червен конец на ръчичката например, защото така ми идва от вътре,а и съм виждала не едно и две урочасани деца вярвам че има лоши хора с лоши помисли. За мен не всичко е чиста лъжа от тези така наречени суеверия,но и има много други които са опит на бабите да се натрапват на младите и който много ме дразнят. Смятам че всяка майка знае най-добре какво е хубаво или лошо за нея и детето й,вярвам в майчинския инстинкт и му се доверявам напълно Simple Smile.

# 631
  • sofiq
Добро утро в този снежен и доста подтискащ ден мамита Simple Smile. Аз си чакам ФМ вече с нетърпение че от 5 седмици не съм виждала бебка но малко остана до 10, иначе така силно си ме подритва всеки ден Simple Smile.
С първата бременност не съм слушала суеверията и не съм ги спазвала, подстригвах се на воля и си имам момченце, на което всичко си му е на мястото. Сега като ходих да се подстригвам фризьорката ми вика ама ти си бременна няма ли да отрежеш нещо, а аз и казах че е мома и няма какво да и режа Simple Smile.
За обеците не съм се замисляла до сега , но всеки си решава какво е най - добро за детето му, аз ще преценя в последствие как да процедирам, моите са пробити на 1 г. и всичко си е наред Simple Smile.
За кръщенето и двамата с ММ сме кръстени, немога да кажа че сме вярващи, но аз обичам да влезна и да си запаля свещичка и да се помоля за доброто на семейството си. Сина ми го кръстихме на 1г и 4 месеца и всичко мина прекрасно, сега дъщеря ми също смятам да я кръстим на 1г и нещо, но живот и здраве да родим здрави бебчета, а после ще го решаваме това.
Моите килца доста се увеличиха, но цял месец си бях при мама и тя ми готвеше хубави неща, а аз нямах сили да откажа, сега съм казала на ММ, че минаваме на салата и плодове няма да се опрасвам толкова много. Коремчето ми вече е огромно и незнам докрая какво ще правя. Лек и спокоен ден на всички аз се залавям с почистване и подреждане след малкия че навсякъде има разпилени играчки Simple Smile

# 632
Добро утро, момичета! То вече обед наближава... Simple Smile Тук във Варна напича от време на време  Sunglasses

Мишолина, съгласна съм с теб, добре си го написала.. аз също смятам, че всеки както го усеща, нека така да постъпва, не е добре някой да налага някакво мнение.
Аз лично съм вярваща, вярвам, че ако човек прави добро, ще му се връща със същото, стига да действа безкористно, разбира се

Смърфет, много се радвам затова как е минал прегледа, многоо  Hug

Хоуп, тук съм, тук, чета ви и гледам да смогна, моят мъж си беше цялааа седмица при мен, това е оправданието Whistling  Heart Eyes Е, за сметка на това сега ще съм самичка цяла седмица...
Та.. за ФМ мога да се похваля, че всичко е наред с малкото слънчице  Heart Eyes Момиченце си имаме, макар че с едно наум, тъй като мисля, че не се видя добре, но все пак лекаря трябва да си знае работата..
Ние с моя мъж нямахме предпочитания и много се радваме, макар че аз имах усещането, че ще е момиче още от началото... не знам, интуиция ли...  Grinning
Прегледа мина изключително бързо..... нямаше и 10 мин..... при вас знам, че е поне 30-40 мин.... имам доверие на доктора и мисля, че е професионалист, но все пак... протече така: огледахме го на 4Д и 3Д, замери някакви параметри на главичка и други, видя, че е момиченце, но аз не разбрах как (е, не съм специалист), огледа органите, не каза нищо, после като записва каза, че всичко е в норми, без отклонения, 310 гр, 22 см и отговаря на 21 г.с. Аз бях 20 тогава Simple Smile) всичко е наред, надявам се си знае работата...

Снощи ми се случи да се събудя около три часа, стряскайки се, и усещам, че корема ми е твърд и от това, че съм сънена и такова притеснение ме налегна.... Преди 5 дни ми се случи същото и казах на доктора и той каза, че ако нямам болки и е било само веднъж няма нужда да пия нищо. Каза, че ако се случва по-често - тогава. Четох, че на някои от вас се е случвало и това са контракциите, но не ми се чете допълнително информация, че ме е страх да не започна да си вкарвам мисли.. Мисля да лежа днес и повече вода и храни, съдържащи магнезий  Simple Smile

Пожелавам ви прекрасен ден, въпреки мрачното време на някои места Simple Smile

# 633
Здравейте и от мен Hug

Аз се мерих вчера сутринта и се уплаших. За една седмица съм +2 килограма - общо 6 качени до сега. Ужас до края ще се търкалям ooooh!

Относно слагането на обички съм на мнение колкото по-рано, толкова по-добре.
На мен са ми продупчени много рано.Дупчиците са ми на място. На дъщеря ми на 7 месеца и сложих обички.

Каката е кръстена на 15 август Голяма Богородица. Аз и съпругът ми сме вярващи. Стремя се и на дъщеря ми да предам, че трябва да почита празниците и ходенето на църква. Всеки от нас има различни разбирания и всеки е свободен да избира.

Лек ден мами  bouquet

# 634
Добър ден! Аз пък не знам от хормони ли,от какво ли,ама съм супер нервна днеска,едва,едва се сдържам с всички.

# 635

Снощи ми се случи да се събудя около три часа, стряскайки се, и усещам, че корема ми е твърд и от това, че съм сънена и такова притеснение ме налегна.... Преди 5 дни ми се случи същото и казах на доктора и той каза, че ако нямам болки и е било само веднъж няма нужда да пия нищо. Каза, че ако се случва по-често - тогава. Четох, че на някои от вас се е случвало и това са контракциите, но не ми се чете допълнително информация, че ме е страх да не започна да си вкарвам мисли.. Мисля да лежа днес и повече вода и храни, съдържащи магнезий  Simple Smile

Пожелавам ви прекрасен ден, въпреки мрачното време на някои места Simple Smile

Пробвай да лежиш на една страна,в никакъв случай по гръб  Naughty
Аз бях с по 7-8 втърдявания на ден + конска доза магнезий, но от както доки ми каза да не лежа по гръб почти не ми се случва  Simple Smile

# 636
Добър ден! Аз пък не знам от хормони ли,от какво ли,ама съм супер нервна днеска,едва,едва се сдържам с всички.

Бременлийки, какво да ни правиш  Joy Joy
Вчера се изпокарах с половината рода. всички ми бяха криви  #2gunfire

# 637
Е,те не,че не си го заслужават всички,но по принцип съм била сдържана.

Аз пък да се оплача,че на няколко пъти вече ми се случва макар и в различна поза да се събуждам сякаш ми спира въздуха и сърцето,ужас направо. Не знам от какво така.

# 638
Нели, мерси. Опитвам се, но винаги се събуждам по гръб....
Иначе за килограмите качила съм 6 досега и последната седмица ограничих сладкото и хляба (не съм ги спряла) и не съм качвала. 59-60 кг съм, а никога не съм била повече от 56 и сега.. нямам много голямо коремче, но си личи, а иначе си имам и на дупе и на крака, най-вече паласки съм качила, абе навсякъде Simple Smile
Ще се радвам да сме добре, пък то до края какво ни чака не се знае, всичко е индивидуално.
Аз също бях една крива оня ден, идваха ни свекърите на гости и аз така тъпо се държах, че два дена не мога да се побера в кожата си каква съм глупачка. Обадих се да се извиня, защото много гузно ми стана, тя въобще не го е взела навътре, а и толкова се старае и се държи добре, а аз .... както и да е.. мисля да се поправя Simple Smile
моята бебка я усещам от 19 г.с. не знам точно кой ден, тъй като си мислех, че може и да не е тя, а нещо друго, или мускулче да трепва, или червата, но започва все по-отчетливо да рита и ми е едно такова странно и хубаво  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 639
Хоуп, тук съм, тук, чета ви и гледам да смогна, моят мъж си беше цялааа седмица при мен, това е оправданието Whistling  Heart Eyes
JulySi, много се радвам, че това е причината за липсата ти  Hug Бях решила, че ако не се появиш днес - ще ти досаждам и пиша лично съобщение ... Но ти се размина хи-хи   love001

# 640
Привет момичета,

Да ви се похваля,че вчера за първи път квасих мляко. То много лесно било! И днес го опитах и резултата е УАУ, много съм доволна   chef

За килограмите, не се притеснявайте де, ще ги качваме, какво да правим, после ще сваляме и така. До момента съм + 6 кг в 22 седмица и няколко дена, мисля,че е нормално.
За недостига на въздух - и аз имам от една седмица някъде.
За болките/твърдия корем - понякога се събуждам в 5-6 сутринта с болки, но не съм имала контракции и прочее. Завъртам се на другата страна и се затоплям и заспивам пак.
За нервите - като Терминатор съм. Само някой да ме погледне на криво и мога да му прегриза гърлото Joy
Целулита ми е повечко от преди обаче  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 641
Ах,целулита,да Confused
А,Ержебет къде е,питам,да се яви пред строя.

# 642
А,Ержебет къде е,питам,да се яви пред строя.
Да! Внимание, внимание всички майки на събрание! Дайте отчет за вашето състояние  newsm10

# 643
  • София
Ох, като Ви чета с тези +5 - 6 кг. и ми се плаче, аз съм +12 Embarassed в 23 седмица, първия път качих 20кг. и едвам ги свалих - с гладуване. Сега си бях казала, че повече от 10 няма да си позволя да качвам, ама не става. Мога ли да помоля за парола за албума, да се пльосна и аз.

# 644
ЗдравейтИии  bye

Днес ми взимаха кръв (опитаха се май да ми я източат всичката  Mr. Green) и съответно хемоглобина ми е паднал с още една единица - 106, при все, че от 20 дни пия и Ферофолгама. Май ще трябва да се напасне дозата. Благодаря на мамата (  bouquet ), която каза да си пуснем изследване на магнезия - моят е 0,79 (реф. 0,6 - 1,2). А пия магнезий от 2 месеца в доста добра доза. Не ми се мисли преди това колко е бил  ooooh! Захарта ми се струва висока, ама всеки път така ми излиза около 5,3. И чакам само ТСХ да се поуспокоя поне малко.

7-8 контракции на ден нищо не ми се виждат. Аз ги бях докарала до 7-8 на час. Вече не са болезнени и не ги усещам почти, но със сигурност са си поне 5 на ден. Имайте в предвид, че с ядене на магнезиеви храни не знам дали ще се постигне кой знае какъв ефект. При мен намаляха контракциите месец и нещо след започването на магнезия. От днес за утре, освен с директно вливане, няма да има резултат.

Малкия преди малко толкова се беше разшавал, че тъкмо си извадих телефона да го снимам и той се укроти  Laughing Май се завъртя вътре или нещо такова, защото се виждаше много ясно през коремната стена Heart Eyes

Килограми - от тази сутрин 62, т.е. +6. Видяло се е, че няма да стане както исках и почвам да посвиквам с мисълта  Crazy Продължавам да тая надеждата, че няма да видя 7мицата на кантара, ама каквото - такова  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт