Отговори
# 345
Ауууу, родата вкъщи веднага след изписването! Точно в този момент жената е уморена от емоциите по изписването, нетърпелива да се докопа до банята/леглото, да си почине от средата, в която е била до този момент (освен ако не е раждала в луксозна болница де, там може би е като на хотел, ама в държавните не е). Отделно ако има шевове, вкл. от епизиотомия, сядането е интересен момент (при повечко шефове), бебето може да ревне, че е гладно, ако майката кърми, тогава какво? Кърмата тогава тече много, дискретното кърмене е малко сложна работа на този етап, да се крие ли тогава по разни ъгли или други стаи, докато народът купонясва? Не ми се вижда уместно. Със сина ми преминах през това, после забравиха да си тръгнат свекърите дори и като дойде педатърката, да прегледа бебето и да даде съвети какво да правя по грижите за него. Седят и гледат. Хубаво, но с какво ще помогне присъствието им? Ако някой е помолен да остане, за да помага, това е друг въпрос.

Вторият път при мен всичко бе кратко, сладко, всички си тръгнаха бързо-бързо, без гостуване вкъщи. Само помогнаха да си пренеса багажа с бебето и това е. Бебетата са сладки, изкушение е да го гушнеш, целунеш, но дали ще са здрави всички в този момент? А ако на бебето просто му се спи? Особено ако говорим за малки жилища. Абе не е работа. Който иска да празнува по роднински, на друго място, не в дома на бебето. Има хора, на които не им пречи, на мен обаче ми пречи. Затова съм малко по-рязка за такива работи. Ах, и традицията да се дават парички на бебето, ама директно в чистичката кошарка.... Пък те са едни чисти... Ужас. Който иска да дава пари, моля, но не там.

За предпочитанието за пол, ами каквото е бебето, такова. Рекламации не се приемат. Достатъчно е да е живо и здраво. То това е най-важното де.

# 346
И при мен на изписването на първото дете се изсипаха повече от 20 човека, но тогава живеехме при майка ми. За второто ни детенце дойде само съпругът ми, по мое желание! Имаше сърдити, но това няма никакво значение. Най-малкото от което една родилка има нужда е купища хора. И сега ще е така,с тази разлика, че родата вече знае моите желания. Момичета, не се страхувайте да казвате мнението си!

# 347
Има ли мами от Варна? В четвърък от 10 ч ,в Мол Варна ,ще има лекция

Дишане за безболезнено раждане - Варна, 26-ти февруари +Лактация и подготовка на гърдите за кърмене.
Стволовите клетки - мода или инвестиция в здравето.
 Мислите ли да посетите или съм само аз Wink   bouquet

# 348
Мамчета, няколко от вас бяха писали, че ползват на Бочко хидратиращия бебшки крем, този в синята кръгла кутийка ли имате предвид или някоя от тубичките. Само на синята кутийка пише Бебешки Хидратиращ Крем и да не взема някакъв друг, че искам да редувам с Био Олиото, което съм си купила. Благодаря!  Hug

# 349
  • до едно тепе
Изписването беше най-кошмарния ми момент. Дрехите ми и тези на бебето бяха вкъщи. Мъжа ми трябваше да ги донесе, за да ни изпишат. Исках да дойде само с майка ми и като се приберем и се освестя(не бях спала 3 денонощия) да викнем свекървата, зълвата и брат ми един по един, за да не се трупат много хора вкъщи. Мдаа ама не би. Майка ми се намесила(да не казвам че си навряла гагата дето не и е работа) и се обадили на свекървата(с която до този момент не се бяхме виждали поне 2 години). Зълвата дофтаса с племенника и тя без покана. На всичкото отгоре мъжо с майка ми закъсняха и вместо в 11 дойдха в 12,30. От 10-тина бебета за изписване ние излязохме последни. Идеше ми да удуша някой. Физиономията ми на снимките го показва Laughing Вкъщи си влязох в стаята на бебето и им дадох пълен игнор. Crossing Arms Те си поседяха в хола и в кухнята половин, един час и си тръгнаха. Единствените хора, които се съобразиха с моето желание бяха брат ми със семейството си. Много им благодаря, за което.
Сега живи и здрави се надявам да е различно пък да видим Whistling
Люляче цупят се или не можете да им кажете след като се приберете вкъщи . Ще се цупят ден два пък ще им мине. Нетактично можете и да им кажете да не се изсипват всичките наведнъж. Друг начин няма Peace

# 350
  • София
Не мога да повярвам- изчетох ви! Запис на средата на темата, а тя е само от няколко дни Shocked
Миналия път след изписването отидохме в дома на свекърите( където временно бяхме отседнали). Имаше подготвена почерпка и ние с мъжа ми не сме имали никакъв ангажимент по отношение на организацията. Бяхме 10-15 човека просто защото сме голямо семейство.
Количката ще си ползвам от баткото, синя е, но е почти нова. Беше  и тежка и съответно не съм я ползвала и изобщо не мисля да инвестирам пак в подобно начинание. Иначе беше полска: http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-modena-espiro Не съм сигурна дали небеше Вектор на марката Thinking" така или иначе е в мазето.
Креватче за начало ще вземем сгъваемо, после може от баткото да ползва, а на него да вземем друго.
Момичета, бях тези дни на ФМ и бебчето върви само една седмица назад,а не 2 както си мислехме в началото ( преизчислявахме термина заради по- дългия ми цикъл). В крайна сметка термина ми е 21 юни и едва ли ще съм юлка, но пък си свикнах тук  Hug
И на мен ми дадоха магнезий защото " го давали на всички" беше отговорът  Crazy Не съм започнала да го пия, защото нямам болезнени контракции. Миналия път го взимах последните 2м., защото бях с разкритие.

# 351
Здравейте момичета, искам да помоля за едно розово щъркелчеее  Grinning Grinning Grinning

# 352
Тая тема с родата ми е болна. И аз и ММ сме деца на разведени родители и драмата е пълна  Crazy Сватбата я изтърпях, щото бях пълно перде, ама пращяша от хормони и току що родила - не знам  ooooh! Иска ми се родителите да дойдат на изписването, не е като да не ги искам. Ама показности и още повече събирания след това - не, мерси  Naughty Ще видим по-нататък как ще е и в какво настроение съм.

Иначе мен нищо не са ми казали - нито че раждам млада, нито за пола. Едно време и мен са ме направили на по 25, ама за сегашното време и положение даже много рано се реших. Сигурно обаче като се оженихме още миналата година и са имали време да свикнат. Първо внуче за всички е и поне за пола нямат претенции  Laughing Само баща ми беше на мнение, че ще е момиче, ама не би  Laughing За имената обаче е голяма драма. Уж никой няма претенции, пък като си харесахме име, което започва с буквата на майка ми и драмата е на лице, макар и под сурдинка както се казва. Върви им обяснявай, че няма да е кръстено на нея.

# 353
Благодаря ви, момичета за куража, възхищавам ви се колко сте прями с роднините си. При нас ще видим как ще се развият нещата - има време да почакаме до юли, пък дано има разум в тия глави на родата Simple Smile Но и аз пък ще си държа на моето - спокойствие за мен и бебо!

# 354
Благодаря  Heart Eyes
Честно да ви кажа и аз го мислих оня ден този номер с изписването как ще стане.....  newsm78
Искам снимка с мен бебето и мъжът ми. Знам че родителите ни ще ни разберат но още не съм решила кой да присъства ... но ще са максимално най-малко Simple Smile месец 2 по късно всички ще видят бебето!!

За пола май на всички им беше все тая, свеки е на 6-тото небе живот и здраве ще й е 3та внучка голяма радост..  за наще е 1во внуче и се радват само да е всичко наред...  baby_neutral

Никой не се е засилил да пазарува предполагам първите неща за бебето ще са подаръци за РД-то ми /през април/ от приятелите с които ще празнувам  Joy

# 355
Добро утро!
Нещо съм настинала - като станах тази сутрин ме болеше гърлото при преглъщане Sad Толкова пазене и накрая... Сега съм си направила витаминозна закуска (четири вида плодове + прясно изцеден сок) и мисля какво да си купя от аптеката.

Дишане за безболезнено раждане - Варна, 26-ти февруари +Лактация и подготовка на гърдите за кърмене.

Аз съм от Варна и попринцип ходя на всяка лекция. Ако не се оправя обаче тази седмица ще пропусна. Иначе има и други мами от Варна, но те май са по-активни във фейсбук Simple Smile

# 356
  • София
Kira, на мен много ми помага като усетя, че ме боли гърлото - няколко лъжички мед, изцеден сок от лимон или нарясани резенчета лимон и половин лъжичка джинджифил на прах..ако уцелиш правилната пропорция дори не е гадно Simple Smile

# 357
Добро утро!
Нещо съм настинала - като станах тази сутрин ме болеше гърлото при преглъщане Sad Толкова пазене и накрая... Сега съм си направила витаминозна закуска (четири вида плодове + прясно изцеден сок) и мисля какво да си купя от аптеката.

Аз съм от Варна и попринцип ходя на всяка лекция. Ако не се оправя обаче тази седмица ще пропусна. Иначе има и други мами от Варна, но те май са по-активни във фейсбук Simple Smile

За гърло освен мед и лимон, както е писала Milkey може да смучеш прополки, и топъл чай разбира се.

И аз съм от Варна, но не съм ходила на лекции, тъй като като разбрах вече бяха започнали, искаше ми се да започна отначало. Търсих и мисля, че април ще има пак в Мол Варна, не съм сигурна, но ще проверявам, за да не ги пропусна и този път Simple Smile

А тази група във фейсбук видима ли е от приятели между другото? newsm78
Все се каня да пиша на съфорумките да ме включат, но още не съм  Embarassed

# 358
Мамчета, няколко от вас бяха писали, че ползват на Бочко хидратиращия бебшки крем, този в синята кръгла кутийка ли имате предвид или някоя от тубичките. Само на синята кутийка пише Бебешки Хидратиращ Крем и да не взема някакъв друг, че искам да редувам с Био Олиото, което съм си купила. Благодаря!  Hug

Аз ползвам този в кръглата кутийка  Party

# 359
А тази група във фейсбук видима ли е от приятели между другото? newsm78
Все се каня да пиша на съфорумките да ме включат, но още не съм  Embarassed

Джулс, групата е затворена, вижда се само в групата каквото се публикува, аз иначе не бих писала там. Simple Smile Можеш да пратиш линк с фейсбук профила ти на Ники Слънчицето или Фешънмама /има ги на първа страница с обясненията/. Simple Smile
nelito0o_ , благодаря! Ще си го купя тези дни.

И тук да се похваля след прегледа: момченцето ми се развива нормално, всичко ни е наред, вече е повече от 300 гр, най-важното, че плацентата, която ми беше много ниско в началото, сега се е вдигнала и е в нормални граници. Много съм доволна! Хубав ден на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт