Отговори
# 465
Мацки,
има няколко банки за стволови клетки, най-добре е там да се пита, иначе става дезинформация.

Аз лично смятам това за напълно излишно, адси скъпо и тотално несигурно, предвид,че вече от дете може да се вземат клетки за възрастен, както и може да се купят от подходящ донор.

И не знам дали сте чели, но ако ви потрябват тези стволови клетки, може и да не получите вашите, а такива които отговарят на вашият "профил". Така,че само пари на вятъра.

В Токуда много презентираха тези стволови клетки, клиниката не е лоша, но за парите просто няма смисъл според мен. Не дай си Боже да стане нещо, стволови клетки могат да се намерят или извадят допълнително от друг донор.

Мисля,че стволовите клетки от зъбчетата на децата са доста по-евтини като вариант.

# 466
Въпрос до мамите, които взимат болнични от болница "Д-р Щерев" !

Първият болничен, който ви издадоха за колко дни беше?
Първият ми болничен е от болницата в Дупница и е за 1 месец. Като бях на консултация разговарях с лекарката, която следи бременността ми в болница"Д-р Щерев" и се уточнихме, че до края на бременността ще съм в болничен и да ми издадат продължение. Днес ММ отива да вземе болничния и той е за 7 дни - продължение !!! Даже съм лежала и в тяхната болница за задържане. Не съм си и помисляла, че ще ми пишат болничен за по-малко от 1 месец. Щях да падна просто ... И то за 15 лв
За съжаление ММ го е взел след 17:00 часа и отдел "Болнични" вече са приключили работа, а моята докторка е чак в понеделник на смяна.
Може ли да обясните при вас как се случват нещата с болничните?

# 467
Hope за Щерев незнам но като цяло докторката която ти води ЖК може да ти издаде до 14 дни болничен не повече. От там вече следва тя ти пише в картона че те праща на комися и те ти издават този 30 дневен болничен. А ти след като си лежала там би трябвало да ти издават този болничен без проблем. След като ти изтече този 7 дневня отиваш пак при нея за продължаване и вече няма как да не ти пусне 30 дни

# 468
Хоуп,аз съм в Щерев.Първият ми болничен беше от 8 г.с и беше за 15 дни,всеки следващ е за 1 месец и си струва по 15 лв.Може би заради смяната на местата на издаване са писали някаква друга диагноза,знам ли  newsm78 За да не се чудиш,обади се утре на мацката ,която пише болнични и тя ще ти обясни какво излиза при нея.
Относно стволовите клетки,аз бих искала да го направим,но нямаме никакъв шанс да го понесем финансово.Не знам обаче дали има вариант да даря стволови клетки.Още повече съм с близнаци и ще има повече мат`рал  Laughing Чували ли сте нещо за даряване?

# 469
Hope за Щерев незнам но като цяло докторката която ти води ЖК може да ти издаде до 14 дни болничен не повече. От там вече следва тя ти пише в картона че те праща на комися и те ти издават този 30 дневен болничен. А ти след като си лежала там би трябвало да ти издават този болничен без проблем. След като ти изтече този 7 дневня отиваш пак при нея за продължаване и вече няма как да не ти пусне 30 дни
Stefyyyy, болничння ми е издаден от болница "Щерев", а не от докторката. Издаден е от комисия. Супер странно ... Коя комисия издава болничен за 7 дни ...

# 470
Моят първи болничен в за 7 дни от един доктор. Следващият вече е за 30  и е от комисия от двама. двама?! Единият док е същият от първия болничен.
При теб може да е заради предходния болничен. А диагнозите какви са? Да не би някои от диагнозите да изискват задължително болнично лечение за някакви, например 7 дни. newsm78

# 471
Днес мина и моята ФМ, много съм доволна отново от др. Славкова. Много добре обяснява  Heart Eyes момъкът е 360гр и спеше пак като порче  Laughing На всичкото отгоре беше си сложил едната ръка зад главата и все едно се препичаше на някой шезлонг  Laughing

За стволовите клетки - докато го обмисляхме като вариант и се отказахме... Не си заслужава парите, защото не се знае какво точно се случва с клетките, не се знае след количество години дали са годни и т.н. Твърде нова ми е тази технология за България, че да съм спокойна и да й разчитам. Това си е мое мнение, разбира се. Надявам се със следващото дете да е по-развит сектора и да се възползваме.

# 472
Stefyyyy, болничння ми е издаден от болница "Щерев", а не от докторката. Издаден е от комисия. Супер странно ... Коя комисия издава болничен за 7 дни ...

Странно наистина. обади се утре да попиташ защо е така

# 473
  • до едно тепе
За стволовите клетки предната бременност ходих на курс за бременни. Там идваха от 2 фирми да ни обясняват. На въпроса ми в БГ можем ли да ги използваме ми вдигнаха рамене. По принцип с тях се подписва договор и те дават комплекта за вземане на кръв от пъпната връв. Доколкото тогава разбрах трябва и болницата да има договор с тях. Банките за съхранение са някъде из Европа. Абе дълга и широка е, а в крайна сметка може да не успеят да извлекат стволови клетки и в България в 95% от случаите все още не правят такива трансплантации. Единственото предимство било, че ако не дай си боже се наложи да се предприема лечение с тях имате предимство да не ви се налага да ги плащате, както се плащат от донор. Договорите за съхранени бяха мисля за 20 години и след това се продължават още. Ако ви интересува издирете ги и питайте какви са условията и каквото още ви интересува. Обаче те си правят презентациите и на лекциите за бременни та понякога е достатъчно и да отидете на някоя лекция Peace
Мисля, че имаше в София възможност за даряване на стволови клетки, поне така го обсъждаха момичетата в отчетната с баткото, но не помня в коя болница беше Crazy

# 474
  • София
Привет.

Нямате изчитане   Whistling

Бях при докторката ми, бебочето е над 500 гр. вече  Heart Eyes седеше като на бар със скръстени крака....изцяло мадамска поза...
Ще започна да намалявам след седмица но-шпа то и утрогестана, магнезия остава в тези количества, да видим какво ще става...

Стволовите клетки - няма как да понесем финансово първо и второ е мнооого неясно положението с тях...Наскоро приятелка беше направила консултация с нейна близка, ръководител на клиника по трансплантации - не са взели стволови клетки при раждането на внучето й - да си правим сметките...

Назад някой беше питал за калмацин. Има доста хубави и натурални варианти на калциеви комплекси, калмацин не мисля, че е най-хубавия  Simple Smile Не пиеш ли витамини за бременни? Те са комплексни и обикновено има и калций. За калция трябва внимателно да се дозира и много умерен прием по време на бременност. Пила съм Коксамин, но не по време на бременност - виж и него като алтернатива, с доста повече неща е в него и е натурален.

Приятна вечер   bouquet

# 475
И на мен ми се искаше да съхраним стволови клетки, но ми е много скъпо. Има разсрочено плащане, но не ме устройва - четох някакви брошури - но е от сорта на това, че плащаш почти половината сума като подпишеш договора и останалото до 1-2 години. Съхранението е за 20 или 25 години и цената е 4400 лв за едните който гледах и 4900лв за другите. При другите беше с вноски за месец, но общо взето до 2 години трябва да си изплатил всичко.

Кристалин във Фемина ли беше ФМ?

# 476
Добро утро! Simple Smile Днес съм от особено ранобудните.

Да се отчета. Вчера бях на ФМ. Имаме си здраво човече, 240гр. Mr. Green Не знам какво съм гледала по календара, но се оказа, че съм в 18+6г.с., а не в 19+6 както си мислех. За щастие доктора успя да види всичко. И като казах всичко - я ми сложете един stork-boy Малко се измъчихме и тримата, защото младежът спеше и трябваше да го събудим, но пък сега си имаме снимана пишка Simple Smile

# 477
За стволовите клетки- не сме коментирали още, скъпичко е доста, но май може и на вноски,и то за период от 20 год. Аз съм си мислила, ако ни потрябват след 21-22 год. какво правим? Вярно, че могат да се ползват и от родителите тези стволови клетки, но и при децата обхващат само някой заболявания, не се изп. за всички злокач. заболявания.

mishoko изплащането е максимум за 3 години , а замразяването е за 20 години и тези 20 години като изтекат ,  можете да си доплатите до 25 години още 500 лв. някъде. След това ни обясниха , че за годините по-нататък процедурата си е същата от начало се почва и така.
Всичко в един кръговрат. Нещото , което най-много ме притеснява е факта, че ако извлекат парче от пъпната връв лекуват се един вид болести , ако само кръв от пъпната се вземе друга група , ако от пулпа на млечно зъбче(след неговото падане) друга група. А комплексното от трите места е към 7000 лв. Просто е зверски скъпо и леко неразбираемо за мен лично , доста неща имам неясни по темата.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 08:25 от nikoleta_b

# 478
Добро утро, мамчета с коремчета  pregnant

Да ви споделя за развитието с моите болнични - днес се чух с отдел "Болнични листи" в "Щерев". Обясниха ми, че вече всеки следващ болничен лист ще бъде по 30 дни. За което бях доволна и не съм мрънкала, че този е за едва 7 дни. Защото все пак това са си излишни разходи за нас.

За стволовите клетки - с ММ сме повдигали темата, че трябва да се запознаем и да го обмислим. Но към момента не мога с нищо да съм полезна, защото съм тотално незапозната. Аз няма да имам възможност да посещавам лекции за бременни (нали там правят реклама на стволовите клетки), защото съм на режим легло. Та така че всяка информация от вас за тях ще ми бъде ограмотяваща. Даже се притеснявам как ще избера количка на бебето си, като не мога да излизам ...

# 479
Отчет от довършената ми ФМ. Всичко е ок. Не плащахме допълнително за снимките и клипчетата на флашката, а док ми е качила всичко, даже и онези, на които само тя си разбира кое какво е.
Бебка се прозяваше, пипаше си нослето, а накрая се усмихна и направо ме разплака. Плаках и в колата на връщане, толкова мило ми стана.
Чудя се как е възможно да обичаш някого с цялото си сърце, без дори да го познаваш и да си го видял наистина. Heart Eyes

Стволовите клетки много ги мислихме предния път. Много четох, много се интересувах. Не помня защо точно, но стигнахме до извода, че не си струва и то не само заради цената. Сега не мисля пак да отделям толкова време за проучване.
И изобщо може би трябва да се инвестира в цялостна държавна политика на насърчаване на дарителството. Толкова бебчета се раждат всеки ден. Ако от всяка пъпна връв се взимат клетки, все ще се намери подходящ донор за всеки, нуждаещ се в момента.
И аз ще се поинтересувам за донорство, това е най-благородното, което човек може да направи - без риск за бебо, да помогне на някого.

Кира, честито момченце.  bouquet

Ержебет, как мина при кардиолога, пиши.

Общи условия

Активация на акаунт