Отговори
# 450
Добро утро ... или там каквото се пада  newsm78 Мен ме е налегнало безсъние тази нощ и реших да ви изчета.
Или, благодаря ти за информацията. Да, другата седмица съм - в понеделник.

Има ли други будни мами?

# 451
Може ли някой да ми допълни данните на първа страница. На 31г съм, от Пловдив и чакаме момче

# 452
MariaBPetrova, Септември, готови сте  newsm10

# 453
Леле мн сте ранобудни Simple Smile аз се радвам че все още мога да спя наслаждавам се докато мога, че после...
Днес май се очертава слънчице пожелавам ви мн хубав ден.  Hug

# 454
здравейте и от мен Simple Smile успешен ден на всички Simple Smile И добре дошли на новите мами Simple Smile
ние утре сме на преглед и нямам търпени да видя бебока #Crazy

# 455
  • София
Здравейте момичета, аз не съм се включвала от първите теми, и много се изненадах / приятно / като се видях на първа страница, мисля, че не съм си изпращала данните, но някой се е постарал да ме включи, благодаря за което   bouquet
Всъщност спрях да чета, когато започнаха да се отписват някои момичета, много мъчно ми ставаше.
При нас засега всичко е наред, чакаме момченце, каката вече е на 5 годинки и няма търпение да се появи бебчето, всеки ден ме пита дали няма точно днес да се роди. А като си помисля че като беше на 3 - 4 г. въобще не искаше да чуе за бебе, после като и казахме, че ще имаме бебе, много се зарадва, но искаше сестричка. Сега вече склони и на момче, къде ще ходи.
За спането забелязах, че ако си легна в 10 ч. и към 2- 3 вече съм се наспала и се побърквам до сутринта, от една седмица заспивам към 12 ч. и се събуждам към 7, чувствам се много по-добре.
Исках да Ви питам за микробиологията, по принцип ли Ви я изследват или, ако имате някакво оплакване, на мен не са ми пускали досега, само кръв, урина и ранния БХС, ако трябва да си искам и микробиология.

# 456
мишони МБ ти се полага по ЗК доколкото знам. Попринцип се прави когато се запишеш при своя АГ като рутина проверка независимо дали имаш оплакване или не. Но в групичката има момичета на които не им е правено МБ. Моето мнение е че е хубаво да ти се направи при положение че ти е включено по ЗК

# 457
МБ е по здравна каса. Аз платих само 3лв за стъкалцето. Според мен е хубаво да се направи, за да може ако има нещо да се лекува навреме. Моя док ми я направи, когато му казах, че имам засилено течение. Та може би трябва да си я поискаш иначе се скатават  Grinning

# 458
Мишони аз и преди съм го писала. МБ, цитонамзка /това може и да е ако си над 35 години/, ПКК, хив, васерман, хепатит и кръвна група ти се полагат в по ЗК в първия триместър. На мен ми се наложи и тест за антитела. Аз плащах само в частна лаборатория 2 лв за вземането на кръв, защото исках да е с едно боцкане /вените ми са тънки като косъмчета и е голяма драма докато ги уцелят/. Но това го знам от моя гинеколог.

# 459
Мами,здравейте!
С ММ имаме една такава дилема относно съхраняването на стволови клетки. Много изчетохме , но някоя от Вас ако е запозната от първо лице с това и може да ми даде някаква информация ще й бъда благодарна.
Вие бихте ли съхранили стволови клетки и какво Ви е мнението?
Благодаря Ви предварително.

# 460
  • София
Ние също сме в дилема относно съхраняването на стволови клетки и ще ми бъде интересно мнението на мами, които вече са го правили или също го обмислят  Rolling Eyes

# 461
  • София
Здравейте и от мен,днес ходих на ЖК,моя лекар си смени работното място,та миналия път си пропуснах редовната консултация и днес си преизбрах същия док, но в нова болница. Пусна ми кръв,урина и ме гледа на ехограф,каза че понеже е преизбор ми се полагали пак,всичко е ок,даже и изследванията вече са ми готови и си ги погледнах,само хемоглобина ми е 105,но мен не ме притеснява защото съм си с нисък по принцип,мери кръвно,килограми фундос и т.н. Това което ме притесни са леките контракции ,изписа ми да пия магнерич 3по2, и най-странното за мен Гиназол-профилактично по една тубичка месечно вагинално,нямам оплаквания ,и МБ от Декември ми беше ок,на някоя изписвали ли са го ей така без да е пуснато изследване и да е имала гъбички,защото четох че за това се изписва newsm78,както и че не е много препоръчително при бременност. Доки ми каза като го попитах защо, че потдържало чиста вагинална флора и омекотявало влагалището да нямаме разкъсвания при раждането,нещо не ми вдъхна доверие това обяснение и исках и вас да питам. Ще си имам доста разходка с новите болнични както се очертава,върнаха ми амбулаторната карта за подпис и печат,а досега съм я ползвала без от 2011 насам,ще ходя да я нося малко преди да изтече сегашния ми болничен,после да се срещна с докторите от ЛКК комисията,това си било тяхно изискване в тази болница,и чак след това след около 2, 3 дни още веднъж да си получа копие за работодателя от болничния,и да го занеса на работа съответно,та изобщо няма да ме разкарват с контракции в градския транспорт на София,ама това кой го интересува,малко се отплеснах извинявайте.
nikoleta_b нямам инфо за това,аз лично не мога да си го позволя и няма го да правим.
Колкото до питанките и аз имам засилено окосмяване по корема и намалено по краката,пърхут също имам,мисля че е свързано с бременността като цяло,предния път след кърменето имах обилен косопад ,което също съм чела че е нормално.
Пожелавам ви само хубави новини от изследванията и после да се похвалите.

# 462
Oooo misholina и на нас не ни е по джоба. Но от тези Училища за родители приказват какви ли не неща за тези стволови клетки , колко е прекрасно , сигурно и т.н.
Попитахме и моето АГ ,но той не е много ЗА съхранението им.
Срещам всякакви мнение , та ако може някоя мама с опит да сподели и нейното мнение. Simple Smile

# 463
За стволовите клетки- не сме коментирали още, скъпичко е доста, но май може и на вноски,и то за период от 20 год. Аз съм си мислила, ако ни потрябват след 21-22 год. какво правим? Вярно, че могат да се ползват и от родителите тези стволови клетки, но и при децата обхващат само някой заболявания, не се изп. за всички злокач. заболявания.

# 464
  • Пазарджик
 Simple SmileМожете ли малко повече да разясните темата за стволовите клетки като нпр.съхранение,конкретна цена,транспортиране за мамите които не са от София и т.н Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт