Отговори
# 435
Така, да се отчета по актуалните теми :

Честито за хубавите резултати от ФМ и стиснати палчета за Ержебет!

Окосмяването по корема ми се е променило със сигурност. И ММ даже забелязва, че около пъпа се е увеличило.  Tired

Косата ми се е изсушила или от бременността или от шампоана (че изпробвам един нов). Ще разбера като го свърша и си купя нов.

Утре сутрин съм на ФМ да го видим малкия човек как се развива  Heart Eyes

Относно многото момичета - ами мозъкът ми вече е на вълна свекърва - синчето ще има голям избор след години  Joy

# 436
Ержебет, хвърлих един поглед по темата в нета и видях, че дори и да се потвърди, е нещо, което обикновено се израства до раждането. Знам, че сигурно не ти е много спокойно, но е ненужно предварително да се ядосваш. Praynig Hug

# 437
С окосмяването по корема и аз имам проблем. Повече ми е от преди, но пък за сметка на това по краката около 90 процента , да не кажа и повече, изчезнаха   Heart Eyes
Косата ми е по суха, ноктите по здрави. Моите нокти винаги са били много чупливи, абе направо ужасни, тааа сега много им се радвам  Laughing

# 438
И аз днеска с добри новини от ФМ-абсолютно всичко е в норма. Госпожицата тежи 344 гр и е 22 см.

Ержебет, нищо не ми говори написаното,но щом не са ви дали повод за притеснение,значи ще се израсте Peace Пък и вие не попитахте ли на място за повече инфо?

# 439
За пърхота.    черен пипер– Черният пипер се използва отдавна в Индия за лечение на пърхот, благодарение на комбинацията от цинк и селен, намиращи се в него, които са ефективни в борбата с пърхот. Вместо просто да прилагате черен пипер на кожата на главата, смесете две чаени лъжици с чаша кисело мляко и разбъркайте. След това разтривайте сместа в засегнатата област на скалпа и оставете в продължение на час или два. След това го измийте с мек шампоан. Това действа също като страхотен естествен кондиционер.

сурово яйце – Въпреки че много от нас не харесват идеята за прилагане на сурови яйца на скалпа, това е ефективно лечение срещу пърхот, което е било използвано в продължение на векове от индийските, китайските и японските култури. Просто разбийте две яйца и ги приложете върху скалпа за период от един час. След това измийте косата и скалпа с мек шампоан. Както с черния пипер и киселото мляко, това също е ефективен кондиционер.

лимонов сок със санданово дърво или чесън– Друг ефективен лек за пърхот е лимонов сок смесен със сандалово дърво или чесън (и двете имат антимикробни свойства). Смесете една част сок от лимон със две части чесън или сандалово дърво и приложете като паста върху засегнатата област на кожата на главата ви. Лимоновият сок ще служи като ефективен лек срещу съществуващите люспи, докато чесъна или сандаловото дърво ще предпазят от бактерии, които могат да помогнат растежа на люспите. Оставете този лек в продължение на 20 до 30 минути и след това измийте с мек шампоан.

ябълков очет– Ябълковият оцет е един от тези домашни средства, които се използват за много заболявания, включително и пърхот. Поради високото си съдържание на калий, той е ефективен лек срещу сух и сърбящ скалп, свързан с пърхот. Също така помага да се отървете от мъртвите кожни клетки вече разположени на скалпа. Просто нанесете ябълков оцет на скалпа и масажирайте в продължение на пет минути. След това изплакнете косата с вода и ако желаете с мек шампоан.

зехтин– Зехтинът може би е най-добрият домашен лек за пърхот поради естествените си овлажняващи и пречистващи свойства. За да се използва зехтин против пърхот, леко се загрява до хладка температура и се масажира в засегнатата област на кожата на главата ви. Оставете зехтина в продължение на една нощ и го изплакнете с мек шампоан на сутринта.

нийм– Нийм е дърво, което съдържа ефективни противогъбични свойства. Листата от Нийм или масло от Нийм може да се прилага на скалпа като ефективно лечение не само на пърхот, но и въшки и други инфекции на скалпа. Нанесете нийм до засегнатите райони на скалпа и изплакнете час или два по-късно.

Връзка към публикацията: Най-добрите домашни средства за лечение на пърхот | Био Поглед http://biopogled.com/ саита е интересен може да го разгледате,а видях че има и рецепта за лекуване на гъбични инфекции без никакви лекарства.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 21:11 от stefyyyy

# 440
  • Sofia
Ержебет, и  моето бебче го има същото. Велев каза, че ще го следим и не е страшно. Но аз така се изплаших и си изплаках очите снощи.

# 441
  • София
Благодаря за окуражителните думи мили момичета.

Или. д-р Искилиева (май и двете бяхме при нея или бъркам с някоя друга мама) не ми е давала повод да се притеснявам изобщо. Беше много спокойна и завърши с това, че няма никакви забележки.

sladurka допълнителната информация утре в 12:00 на феталната ехокардиография.

nikinkaaa  Hug всичко ще е наред с малките бебоци. Има едно такова убеждение в мен.

# 442
  • Sofia
Дай Боже всичко да е наред!

# 443
Ержебет, аз също ти стискам палци за утре! Всичко ще е наред  newsm17 Радвам се, че си по-добре!
Или, браво за ФМ! Много добро впечатление ми направи това, че са ти казали да отидеш отново, за да довършат прегледа!  Заплаща ли се допълнително записа на флашка? Трябва ли да ги инфорирам предварително, че искам такъв?
Браво и на останалите момичета с хубави резултати!
На новите момичета - добре дошли!  Tada
Пърхот - и аз имам. Явно е типично за бременните
Окосмяване под пъпа - увеличено

Утре ще ходя да ми изследват ТСХ и ФТ4 и реших да изследвам нивото на магнезий в организма, защото напоследък приемам "конски" дози магнезий. Знаете ли как се казва изследването за нивото на магнезий в организма?

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 21:34 от hope!

# 444
nikinkaaa  Hug всичко ще е наред с малките бебоци. Има едно такова убеждение в мен.
Nikinkaaa, аз споделям усещанията на Ержебет. Разбира се, че стискам палци и на теб!  Hug

# 445
  • Sofia
Благодаря ви много !

# 446
Окосмяване-също доста около пъпа,ама аз го махам Embarassed

Пърхут-йес.

Имам чуденка-мога ли да приемам Калмацин? Нещо ми се ще за превенция на зъби и прочее,ама да не и дойде калция в повече на пъпната връв и да се калцира? Чудя си се,иначе ест. ще питам АГ-то.

Ержебет, ще стискаме палци! Но да си знаеш,че,ако е нещо притеснително си казват веднага без увъртане Peace

# 447
Ержебет всичко ще е наред Praynig
Окосмаването-под пъпа ми е доста, че и тъмни, а на др. места буренясвам значително по-рядко.
Косата-нищо по-различно, освен че не е подстригвана от октомври, нацъфтяла е зверски, тя си е и мн. суха, но моята фризьорка и приятелка отказва да ме подстриже. Бебо ще е момче и щяла да му отреже пишката Joy Иначе за пърхот-хума-аз мн.време се миех с нея,че и шампоаните не ми понасяха, след измиването се облива с вода с оцет-забравяш за пърхот и имаш лъскава и гъста грива. Но от хумата пада боята, да знаете.
Аз днес изнудих док и съм на Зинат за 5 дена, някакви ваг. глобули Силвержин и пробиотик. Гъбите нямаше да  ме притесняват ако ги имах, те да бяха, но при мен са стрептококи- н'еква друга  гад. И при мен проблема е в алергиите- аз дори никакъв грим немога да ползвам, едва и боя за коса си намерих.

# 448
Ержебет, значи можеш да си спокойна. Докато правех разни гимнастики, та да се обърне бебка, д-р Искилиева излезе и се заговорихме със сестрата, че и предишното бебче не искало да се обръща и т.н. Та от дума на дума каква е техниката сега, тя каза, че работи и с Искилиева, и с Чавеева и каза, че и двете страшно си разбират от работата и НИЩО не спестяват на родителите. Когато имат и най-малко съмнение за нещо веднага го казват. После ни разказа какви невероятни случаи имат, в които поправят доскоро непоправими неща.
Така че, щом док не се е притеснила, смятам, че всичко е наред! Hug

Хоуп, 120 лева струваше (колкото пише и в сайта). Не са ми искали допълнително пари. Носех си флашка, без да съм предупредила предварително, казах по време на прегледа, но нямаше какво да записваме. В петък ще видим дали ще стане и дали ще струва нещо допълнително. Ти си другата седмица, нали? Ще пиша в петък пак.

sladurka, не знам дали е необходимо ей така да се взима каквото и да е. И аз се бях наплашила, че по време на бременността калцият се изчерпвал, че се разваляли зъби и т.н. Обаче не. Нямах дори и един кариес по време на бременността и кърменето. Само по едно време ми кървяха венците, ама то е друго. Така че, задължително консултация с док, за да не стане избождане на очи, вместо изписване на вежди.  Peace

# 449
По актуалните теми:  Simple Smile

Пърхут имах преди и чувствителен скалп, сега скоро не ми се е случвало, може би просто шампоаните са по-добри. В БГ ползвах Фитовал за тази цел и бях много доволна. Също и зеления на Dove против пърхут, но гледайте да е от ДМ, иначе са си менте.

С първата бременност изглеждах страхотно, всичко ми блестеше - коса, очи, кожа. Сега не се виждам подобрена Simple Smile Тогава бях с момче, сега - незнам. Преди нямах линия на корема, сега също, поне засега. Окосмяване на корема имам и двата пъти, нормално е от хормоните и силно забавяне растежа на останалите косми, особено на краката. Косата ми расте бързо както винаги, скоро ще я постригвам и боядисвам, не вярвам в суеверия за подобни неща. Хормоните помагат и косата да не пада, понякога почва да пада много след раждането или кърменето, но и това не ми се е случвало.

Баткото, който след две седмици става на 2 годинки, е редовен на всички прегледи, и много се радва на бебето на екрана, иска постоянно да го гледа. Но това е защото ходим всички заедно на преглед, тъй като сме с една кола. Според мен е време да им се говори за бебето, моя вече ме заглежда в корема и се чуди мама защо дебелее Simple Smile

Моята бебка много непостоянна, пак не усещам нищо тези дни, има някакви дни дето постоянно шава и после няколко дни - нищо. Вече едва изчаквам прегледа, но е далечко още.

Сладурка, просто увеличи храните, съдържащи калций - млечни или сусамов тахан. Като го споменах така ми се дояде, май ще си взема и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт