Отговори
# 540
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Да ни с живи и здрави близките и да си родим здрави бебенца през юли.

Сложих си една тунико-рокля днес и гледам колко ми е пораснал корема,а реално съм бременна точно от 4 календарни месеца Crazy
От два-три дни изглеждам определено по-бременна. Даже една продавачка през палтото ми забеляза.

Или, Добре дошла при по-бремените - на мен ми дават път още преди Нова година  Mr. Green

За залъгалките - това което знам, е че сега ги правят с анатомична форма и дори помагат за формирането на правилна захапка. Моя племенник в началото изобщо не искаше залъгалка - сякаш му беше голяма и му се гадеше от нея... но сега - сам си я слага и маха от устата. И аз не съм против залъгалките. И знам че има начин да ги откажем от тях. Мнението ми е че са голямо удобство, и наистина са като бутон "муте" понякога.

# 541
Относно залъгалките, първия път с каката така и не ползвах. Намери си ги като стана на две и ги даваше на куклите. Моето разбиране е, че не е нужно да лъжем естествения рефлекс на децата. Бебетата(почти на всички бозайници) имат силно развит сукателен рефлекс. Той не само им помага да се успокоят и да се нахранят, а спомага и за получаването на необходимото количество кърма като стимулират производството и.Затова каката беше изключително кърмена, заспиваше ми на гърдата и не е имала необходимост от смукане на пръст и други неща. По мои наблюдения,  дори и сега в моменти на сън я хващам кака прави сукателни движения с усните си.

# 542
Честита Баба Марта момичета! Да сме живи и здрави и бебоците ни също!

Относно залагалките, да ви кажа аз лично съм малко против. Вижда ми  се адски не хигиенично. Тия беберони постоянно падат и се въргалят ту из колички, ту по земята направо лошо ми става. Аз смятам да се опитам да мина и без тях. Е бебо ако в крайна сметка си реши че не може без тях ще му взема.

Относно всички тия стерилизиращи джажи: Онзи ден си приказвах с майка ми и братовчедка ми и на въпроса ми към тях те остро ме отрязаха и двете Не го стерилизирай това бебе!
Майка ми на времето не е ползвала за мен никакви такива неща/ тогава може и да не е имало/ и аз винаги съм била супер здрава, от нищо никога не съм боледувала.
Братовчедка ми роди преди 6г. и също ми каза, че не е ползвала никакви такива глезотии и на синът и нищо му няма.

Аз също смятам, че бебето трябва да си развие добра имунна система към всякакви бактерии и изобщо не смятам да се и опитвам да го държа в стерилна среда. Добра хигиена около него- да, но вманиачаване в никакъв случай. Така мисля аз.

Хубав ден на всички и весел празник!   bouquet

PS Хахаха и аз много се смях на пържолата с гарнитура, нека расте момченце и да стане много още пържолки с гарнитури  Hug

# 543

Честита Баба Марта, момичета! Да сме здрави и да си отгледаме здрави и хубави бебенца !!!

Kira, стискам палци да не заспиш ха-ха  newsm46
Dotmot, честит ти господин  newsm74

# 544
  • София
Честита Баба Марта, момичета!

Когато се роди дъщеря ми бях решила, че биберони няма да давам. Но като се прибрахме в къщи и тя започна да ми виси на гърдите постоянно, използваше ме за биберон и аз си казах, че не мога така. Не сме имали проблем с отучването, но тя и не беше толкова пристрастена. На разходки излизахме без него, давах го само за по лесно заспиване. Като стана на година и половина някъде започнах да забравям да го давам или да го взимам с мен. Тя започна да заспива и без него и така един ден реших и го скрих и повече не го дадох.
Помпа си купих в родилния дом, тип спринцовка, ползвала съм я много малко, колкото да се облекча в началото от много напрегнатите гърди. Стерилизатор не ползвах, шишета не бях купувала предварително. Взехме едно за да даваме вода, след като педиатърката ни накара да даваме, но тя така и отказа. Много исках да кърмя и се радвам, че успяхме. Надявам се да нямам проблем и с това бебче.

# 545
  • София
Честита Баба Марта!  bouquet

Нека да бъдем живи и здрави и всички други около нас и да родим силни, живи и здрави бебоци! newsm32

Аз съм чувала много добри отзиви за комплектите на Avent и на Чико също и затова страшно много се чудя. newsm78

Впрочем въпреки, че нямам оплаквания и дано да нямам Praynig baby_neutral започнах да пия профилактично чай с мед и лимон. Hug

Кристалин, на мен също в петък за първи път ми направиха място в метрото Heart Eyes Blush, чак се изумих. Mr. Green

# 546
  • София
Здравейте и Честита Баба Марта и от мен,да сте румени,засмени и най-вече много здрави и вие и семействата ви Heart Eyes
Колкото до бибата ,ние също купихме, но малкия ползваше мен за биба и така и не я засмука,после около 7 8 месеца почнаха много да го мъчат зъбки и аз му я давах за да се успокой все пак не може все на мен да виси,после нямах абсолютно никакъв проблем с махането ,всичко си е до дете,не бих му настоявала да смуче ако не иска,но и не съм твърдо против. Стерилизатор имам за микровълнова и си ми влизаше в употреба първите няколко месеца.
Коремче имам като за 7 8 месец вече  Crazy ,тежи ми, почна много да ме боли опашната кост ,място не мога да си намеря понякога.
Желая ви хубав и слънчев първи Март Simple Smile

# 547
Баба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени
бели и червени.

Първом на гората-
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.

После на градините-
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.

А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени.

Здравейте момиченца кокиченца   Hug
Хубав и успешен ден изпълнен с много усмивки   bouquet

Аз проблеми с тенджерата не съм имала. Щишетата и бибите се слагат когато водата заври не от самото начало. Слагат се да седят 2 , 3 мин не повече и се вадят. Не са ми побелявали нито разтопявали абе бях си доволна от тенджерата Laughing   

Това за паржолката е много сладко.
Моето коремче почти никакво го няма. Ако съм и с малко по широки дрехи изобщо не ми личи и се изумявам че все още мога да спя по корем. И с първата бременнос нямах голям корем ма сега чак се замислям нормално ли е  newsm78

# 548
Честита Баба Марта девойки, да сте здрави, румени, засмени, с бебоци здрави и големи  Laughing

На мен вече ми личи, 21 седмица и 4 дена, вече минахме половината, ура! Бебката мърда много, само се мести, рита ме та свитки ми излизат. На ФМ като я видяхме се прозяваше и си слагаше двете ръчички зад главата, явно се готви за морето  Joy

За тенджерата и стрилизаторите, след като направя основната чистка преди бебка да се роди, ще видя с какво място разполагам и ще преценя, но мисля да взема стерилизатор все пак. Намислила съм и да сменя всички тенджери и тигани вкъщи с керамични, сега търся варианти Simple Smile

Хубав празник на всички и хубави почивни дни!

# 549
Честита баба Марта и от мен, да сме живи и здрави весели и засмени и много сладки и здрави бебчета през юли!  Heart Eyes Heart Eyes

Dotmot Честито юначе и от мен, сега пържолка а по натам и цяло бутче  Hug  Laughing

Момичета относно тенджерите и стерилизаторите ... и котления камък... се замислих ако използваме минерална вода дали няма да си спасим шишетата???  newsm78

Относно моя грип, снощи ме заболя ухото, заглъхнало е  и ме боля цяла нощ ест аз пък го ръчках постоянно да се уверя че още чувам че се изплаших да не оглушея, сега си пука ама чувам не боли много... Чай с лимон джинджифил и мед ми пооправи гърлото май и ухото...pospalancho и аз май съм най-доволна от тонзилотрен-а защото той ме облекчава много по-бързо от трахизана, който доки настояваше да пия Simple Smile

# 550
Честита баба Марта, момичета! Да сте здрави и засмени и бебчетата също!
За коремите - моят е огромен, но то аз цялата не лъжа. При забременяването тежах 85 кг , наследство от предишната бременност преди година. Сега съм 92 кг и изглеждам все едно скоро ще родя.  Кога ще се върна на поне 70 не знам. Само бебчето ми да е здраво!
За стерилизирането - не съм съгласна, че може без него. Бях чела, че 3 месеца са достатъчни и реших да спра. Резултата при нас - 7 дена на системи в болница с ентероколит(диария). След това поднових стерилизирането до 7 месец, когато бебка пропълзя и започна да лапа всичко.  Аз изварявах в тенжера, малко побеляват шишетата и бибероните, но не е фатално. Пък и ние ги ползвахме само за водичка.

# 551
Честита Баба и от мен!  Hug

Стерилизирането е хубаво да се прави първите месеци. Обаче аз кърмех почти само на гърда и съответно много рядко се наложи. Когато почнах да дохранвам към 5 месеца вече не се налагаше толкова често. Така че не съм забелязала никакъв котлен камък. Пък и на стъклени шишета май не се лепи. Стерилизаторът за микровълнова се оказа удобно заменим от тенджерата с вода.
Стерилизирах редовно само предпазителите за кърмене, но и купувах нови като забележа захабяване. Това е консуматив все пак.

# 552
  • до едно тепе
Честита Баба Марта!
За стерилизирането хм. Всеки има глава на раменете. Аз като препатила ще си го правя поне до 6-тия месец. Сина ми на 4,5 месеца го лепна едно разстройство леле мале-20 дена. На всеки 2 дена тичахме до личната да го види да не е обезводнен. Почна точно през едни 4 почивни дни. Първия работен ден пуснахме посявка от акото. Оказа се стафилококова инфекция. Айде един АБ-3 дена не подейства, айде втори-след 2 дни подобрение почна пък и от АБ-то да дриска. 10 дена на Клацид, пробиотици, смекта, хидрасек-нищо не помагаше. Айде на гастроентеролог- още лекарства та докато го стабилизираме-20 дена ми побеля косата. Не се обезводни само, защото го кърмех постоянно. Бяхме в един омагьосан кръг-суче, ака, мия и пак на гърдата. При всеки преглед личната казваше на ръба сте да ви пратя в инфекциозна, ще се видим след 2 дена да преценя какво да ви правя. И това се случи скоро след като реших, че повече няма да стерилизирам, а ще попарвам с вряла вода от ел.кана. Да видите после как до годинката стерилизирах всичко. ooooh! А ползвахме само помпата за кърма и залъгалката и чат пат по някое шише да го нахраня ако сме навън, защото той не искаше да захапе да суче другаде освен вкъщи.
Така че да, не бива да ги изнежваме, но пък и съвсем без хич  Thinking
Вчера забравих да похваля лъжичките, от които съм страшно доволна-на Нук пластмасовите-едни дълги такива. Ползвах ги от самото начало-давах капки за колики с тях, вигантола и ако се налагаше други лекарства също. После с тях си се захранвахме, а сега си ги разнася вкъщи и си играе Laughing Като му дойде времето и за бебка ще търся същите. Проблема ще е как ще ги опазвам от баткото да не ги гепи да си играе hahaha

# 553
  • Пазарджик
 Heart EyesЧестита Баба Марта.Румени и червени,весели и засмени юли месец да си гледаме бебчетата!!! Heart Eyes Heart Eyes

# 554
Честита Баба Марта и от мен! Търсих някоя снимка на бременно коремче с мартеничка, ама уви - нямаше  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт