Отговори
# 600
Аз кръстих моето момиченце на 3 год. Така усетих нещата,не съм бързала обаче. Но си държа на кръщаването.
Това пък за "пилето"-без коментар. Аз сигурно и затова имам момиченце-с първата ми бременност поддържах скосена черта като прическа,ясно каква е работата  Joy

Мдаа,сутрин и вечер разликата в обиколката е видима,защо ли? Не съм мерила,но ще започна. Бебето още не го усещам отчетливо,нито пък често,айде до седмица-две максимум и това да стане. Не,че държа да ме ръчка нон-стоп,но искам да знам,че всичко е наред просто.

# 601
hope аз ако бях на твое място в фризьорския салон щях да и тегля една! Ще ходя аз като тарзан защото не се знае кои е измислил тия глупости!!! Снаха ми веднъж се опита да ми се праи на интересна че ако пипам животни детето щяло да ми е космато защото неиното е космато и аз и казах твоито е космато от недохранване не от животните. Което си е така племеницата ми е под нормите за нормално дете на неините години. Та снаха ми мн бързо млъкна. А когато почнахме да перем дрешките за бъдещото бебе майка ми се караше че ги оставям нощно време навън което било грешно. Дяволите влизали в дрешките  Joy сиктеросах и нея. Другото за което са ми се карали е било че когато видех плодно дравче по улиците аз си късах и ядях и по дърветата съм се катерела с корема Laughing сега ще ви кажа защо и донякаде съм сколнна да вярвам ма незнам до каква степен е случаинос и до колко е истина. Баба ми била бременна и също не вярвала в глупости. Казали и че ако и се дояде нещо или ако открадне нещо и се пипне някъде ще бележи бебето демек родилен белег. Та тя решила да провери колко е вярно. Откраднала от комшиите чепка грозде и се пипнала по главата и си казала ако е вярно поне белега ще е в косата и няма да се вижда. Татко ми го разправя това и казва че има цял грозд на главата и аз е са щете пострижа с машинката да видя. Подстригах го и Shocked наистина имаше родилен белег цял гроз голям колкото ръката ми. Та аз продължих да си бера от дърветата ма определено внимавах да не се пипна по лицето за всеки случаи.

# 602
Хахаххаха, стига бе, това е само някакво съвпадение.

Я си берете и си яжте каквото си искате. Да не пипаш животни, защото са космати и ще ти е космато детето, още по-голяма простотия просто, не знам от къде ги измислят тези глупости.

Това с "пилето" обаче ми е фаворит!  Joy

# 603
Добро утро и от мен   bouquet

hope! май в лукчетата е истината снощи изсмуках 4 преди лягане и тази сутрин имам глас Ура. Относно фризьора понеже и аз съм по заядлива когато ми дават непоискани съвети/мнения. Влязох в салона и казах утре ще разбера пола (ха-ха малката се е спукала от смях в корема ми, защото се показа 1месец по-късно) на бебето - искам момиче и идвам да се подстрижа  Laughing Grinning Joy

За кръщенето аз много харесвам някой от нашите традиции и празници мъжът ми е кръстен но не е вярващ. В църквата ме чака да си запаля свещичките и излизаме Simple Smile . Мисля че няма да има нищо против да си кръстим бебето да го представим пред господ и да го закриля... Аз също съм минала през много болести  и трудности но никога не съм си мислила че господ не ми помага... Искам да спазваме обичаите като по велик ден, Коледа и т.н... как да обясняваш за господ (е не фанатично но все пак)  след като не си убеден че ще иска да е християнче?  newsm78 Предполагам че ще е около годинка...

Аз искам да попитам кога се пробиват ушите ? Laughing

# 604
  • София
Здравейте и от мен,
това за дрешките и аз го знам, че не трябва да се оставят навън през нощта, но не съм го спазвала, както и за подстригването, и първия път и сега си ходя редовно на фризьор.
Чистата молитва на бебето се прави точно на 40 ден от раждането, а пък за кръщенето съм чувала, че е хубаво до годинката, да се направи. Дъщеря ми я кръстихме на 3,5г. и й беше много интересно, не е плакала, остана и много хубав спомен.
Бебока и аз го усещам вече постоянно, ако се случи няколко часа да не ме е ритнал и почвам да се шашкам.
Който когато си иска пробива ушите, на мен на 3г. са ми ги продупчили, а на дъщеря ми мисля скоро да й слагаме обици, че ме побърка вече, иска от около две години, сега е на 5.

# 605
Не бих пробила ушите на бебе. Confused По тая логика, що ли пък да не го татуираме?

И на дъщеря ми не бих й разрешила дори да поиска, поне докато не стане тийнейджърка. После ако иска, да прави каквото знае. Ама аз съм си малко крайна в това отношение, знам че за много родители е напълно нормално да кичиш с бижута бебе. Според мен това е върхът на суетата!

А какво става, ако след години ви обвини, че сте обезобразили ушите й за цял живот? Това беше логиката на баща ми, който до 18 не ми позволи да го направя. Не че съм и искала де. Но той ми каза: "Ами ако като пораснеш вече не искаш да са ти пробити? Та това е дупка в тялото ти! И няма връщане. Като пораснеш, прави каквото искаш, но не искам да ме обвиняваш, че съм позволил завинаги да промениш нещо по себе си, без да си достатъчно зряла да вземеш премислено решение." Та явно съм прихванала от него. Няма да умре без дупките. И има време за суета цял живот после. Peace

# 606
За пробиването на ушите моето мнение е колкото по рано толко по добре. Защото е малко и неразбира и всичко минава без рев. Аз продупчих ушите на моята на 6 месеца. За първата обеца не рева защото незнаеше за какво става дума за втората промрънка но ние излязохме на вън купих и първите обувки (ние проходихме на 8м. Месец и половина 2 след покупката на обувките) почна да ходим напред назад и тя савсем забрави дори не си пипаше ушите.

# 607
 Или. Мисля че е малко крайно но това си е твоето мнение по въпроса.  Peace

Също мисля че около 1г или 2г ще й се случи и няма да е чак такова обезобразяване с 1 дупка в ухото все пак ако не иска обеци ще зараснат. Аз имам 6 дупки от тинейджърските години но с времето реших че ще използвам само 4 Grinning

# 608
Аз подкрепям Или  Blush ,и аз съм малко крайна,та чак даже бих казала консервативна,щом стане дума за дъщеря ми.

# 609
За суеверията - ако слушам всички трябва да легна в леглото и да чакам да ми носят храна и подлога докато родя...

Побиването на уши - всеки си решава сам. Мойте са пробити още като бебе - 6-7 месеца. Аз съм се родила с дълга коса и по това време дори съм имала плитчици. Племенницата ми беше на 1 годинка и го понесе много добре, а до днес се радва че майка й го е направила. Дори в тийн-годините си проби пъпа, а към 20 и езика. Голяма драма беше когато преди 2 лета беше в САЩ на студентска бригада и я накараха да си махне обецата от езика.. А иначе поверие е да се пробиват ушите на Благовица /освен ако не бъркам името през март - тогава по-бързо зарастват/.

Слънчогледче да оздравяваш бързо  Hug  Ама май и аз нещо се разкекених вчера - надуха ме вятъра и сега подсмърчам и пръскам куикс в носа

# 610
Моята дъщеря не е кръстена. Аз съм, но не съм привържаничка на църквата и всички нейни порядки. Ако реши като порастне, може по всяко време да го направи.
Ушите и пробих като беше на година и седем месеца някъде, защото много искаше. Изчаках да си поиска сама, като гледам да не влияя на мнението и. Нямаше драми. Иначе не бих пробила ушите на бебе, най-малкото, то не разбира и не можа да се пази

# 611
Моята дъщеря не е кръстена. Аз съм, но не съм привържаничка на църквата и всички нейни порядки. Ако реши като порастне, може по всяко време да го направи.
Ушите и пробих като беше на година и седем месеца някъде, защото много искаше. Изчаках да си поиска сама, като гледам да не влияя на мнението и. Нямаше драми. Иначе не бих пробила ушите на бебе, най-малкото, то не разбира и не можа да се пази
И аз мисля като теб. Кръстена съм, но не съм особено вярваща, особено след като знам как църквата е инквизирала, измъчвала хора и държала в подчинение и страх. И като знам как може с пари да си откупиш греховете или пък за това,че има Божии заповеди - ако някой го е грижа за мен, няма да ми заповядва нищо, по-скоро ще ме посъветва. И за това,че клеймят хората като грешници ако са болни от шизофрения или други състояния като алкохолизъм или наркомания, за които те не са виновни и нямат вина,че са такива. Вярата се носи в сърцето, а не някой да ти казва какво е тя и да ти я облича във образи и да ти дава заповеди как да живееш и какъв да бъдеш ( макар,че това са си чисто морални порядки ). Да не говорим църквите колко имоти и пари имат, данъци не плащат, поповете половината са гейове, а скачат срещу аборта и еднополовия брак и ги заклеймяват като ужасни престъпления. И какви разколи, интриги и гнусни мръсотии си правят...това религия ли е, която уж е "чиста" и "свята". И като вляза в църквата да си купувам свещи насреща жена ядяща филия ме плюе докато дъвче и ми говори нещо ( това е прясно,вчера от Рилския манастир ).  Без коментар. Детето ако реши като порастне, може да го кръстим, но пак бих се замислила.

За ушите и аз бих изчакала детето само да си реши иска ли обици или не. Може пък да не иска. Аз имам и обици, и пиърсинг имах, и татуси и да ви кажа горещо съжалявам, макар,че тогава си мислех,че е правилно. Сега ако мога, бих махнала всичко освен обиците на ушите, но такъв ми бил акъла.. #Crazy

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 13:31 от Oceanborn

# 612
Добро утро!
SunFlowerLady, аз смучех тонзилотрен (хомеопатичен е и ми го изписа АГ) и мноооого лукчета. Общо взето гледах да си овлажнявам гърлото постоянно, като разбира се спазвах интервали около тонзилотрена. Най-най-искрено ти пожелавам да си кажете довиждане с тази настинка! Крайно време й е да си ходи!
JulySi, нещо ми се губиш ... Спомням си, че и ти беше на фетална морфология като мен на 02.03. Чакам да се отчетеш с хубави новин, за да не те мисля и теб  newsm53
Роси, много мило предложение за спедиция от твоя страна  Hug

След дъъълги убеждения да изляза навън убедих ММ да ме закара до фризьорски салон, за да се подстригна. Косата ми вече се нуждаеше отчаяно от ножица. Аз не вярвам в бабини деветини и не ги спазвам. Та, супер доволна тръгвам аз за салона с идеята, че ще ми е разнообразие, а то ... в салона ми напълниха главата с глупости без по никакъв начин да съм искала мнението им. Общо взето разговора е следния:
Жена, на която й правят маникюр: Ти не си ли бременна?
Аз: Да
Жената: Е защо се подстригваш като си бременна ?! (възмутена)
Аз: Защото не вярвам в бабини глупости
Жената: Е аз знам, че ако бебето е момче ще му отрежеш пилето.
(Следва мълчание)
Жената: А ти какво чакаш?
Аз:  Момче
(Неловко мълчание)
Аз: Не се връзвам на такива суеверия.
   И така .... Мислех, че ще е мнооого приятно да излезеш за разкрасяване (при все че винаги съм вътре, не искам да се оплаквам колко е трудно), мислех че ще се почувствам по-добре, но в крайна сметка ме натовариха ...

Сега аз да ви разкажа как си "тунинговах" възглавницата за бременни от Хиполенд.  jump Много си я обичам,  постоянно я ползвам (че нали съм режим на легло) и съответно тя се посплеска. Та ... хванах изтърбуших я и моята мила мама ми монтира скрит цип (около 15-20 см). След това я изпрах, отново вкарах съдържанието и сложих още пълнеж допълнително. Това с ципа горещо го препоръчвам, защото много лесно се пере и съхне и съответно се подържа чиста! А и ако има нужда от допълнително поставяне/премахване на пълнеж става сууупер бързо и лесно!

Ох, ще се напишкам от смях с това пиле. Първото ми дете е момче, подстригвах се 3 пъти - последният, от които преди да родя. Е, слава богу, "пилето" му никак не пострада от това, цяло си е!
До всички мами - слушайте само сърцето си! Пък и никой не е видял холивудска актриса с проскубана коса и занемарена, а те също раждат синове.

# 613
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Да споделя от прегледа при детския кардиолог - имаме си здраво сърчице, този ехогенен фокус сам по себе си не е нищо притеснително, щом всичко останало е наред и би трябвало да изчезне в 28ма седмица. Мнооого се успокоих  Praynig
Аз също не вярвам на тези щуротии за подстригването и т.н., направо нелепо звучи, че като се подстрижеш ще отрежеш "пилето" на бебето и как забога изобщо ще го наречеш "пиле" Laughing #Crazy
Относно кръщаването, аз също съм "за", но не зная точно кога ... може би ще ми дойде отвътре, когато настъпи момента.
Аз пък изобщо не харесвам малки момиченца или бебенца с обеци, за това като поотрасне сама ще си прецени дали иска или не.

# 614
А Ержебет май не е писала  Thinking

.◦♥Smurfette♥◦.,браво за добрите новини Flutter

Общи условия

Активация на акаунт