Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Добре ли е да забременея, ако съм с 10 килограма по-тежка от обикновено?
Какви са рисковете от затлъстяването по време на бременност и потенциалните рискове при бременност с наднормено тегло?
Какви са препоръките за загуба на тегло преди бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Добре ли е да забременея, ако съм с 10 килограма по-тежка от обикновено?
Наднорменото тегло не пречи на забременяването, но може да повлияе на самата бременност. Високото кръвно налягане, подуването на краката, задържането на течности и намалената подвижност са някои от възможните проблеми. Важно е да се храните здравословно и да отслабнете преди бременността, за да намалите риска от тези усложнения.
-
Какви са рисковете от затлъстяването по време на бременност и потенциалните рискове при бременност с наднормено тегло?
Затлъстяването по време на бременност може да доведе до високо кръвно налягане, подуване на краката, задържане на течности и намалена подвижност. Освен това увеличава риска от развитие на диабет. Следователно е важно да отслабнете преди забременяване и да поддържате здравословна диета. Наддаването над нормалното тегло може също да доведе до повишен риск от хипертония, оток на долните крайници, задържане на течности и намалена подвижност. Освен това може да увеличи риска от развитие на диабет. Следователно е от съществено значение да отслабнете преди бременността и да поддържате здравословна диета.
-
Какви са препоръките за загуба на тегло преди бременност?
-
Какви могат да бъдат потенциалните проблеми при бременност с наднормено тегло?
.

!
!
. Боря се с едни пусти последни 5 кг след детето
, ама здраво съм им вдигнала мерника вече.
. Така ще се отървете и от токсините в организма, които иначе после ще предадете чрез кърмата на бебчето. Превеждала съм такава статия за кърмачките, дано не са я затрили. "Токсична кърма" се казваше май. В Канада има Спа-курорти - нещо като санаториуми за разкрасителни и отслабителни процедури, та това е една от предлаганите услуги в някои от тях - детокс преди забременяване
.