Австрийска тема- №52

• 93 843
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
По принцип не бих нарекла администрацията бърза, но в този случай нищо чудно и да се задействат чевръсто, особено при тези изборни резултати.
Наистина ли вярваш в това?  newsm78
Aз не съм много оптимистично настроена!  Rolling Eyes Laughing
Според мен все по зле ще става, независимо от изборните резултати.  Rolling Eyes
На хората им се налага да пестят и защо да пестят от личните си заплати, като могат да спестят от детските.  Mr. Green Laughing Sick

# 676
Само да вметна - фамилиенбайхилфето ми се забави, защото документите ми бяха прехвърлени от една финансова служба на друга/преместих се в друг град/. Беше ми излязъл мазол на езика да се обаждам всяка седмица и ми беше писнало да слушам, че всичко ще бъде ин орднунг  Laughing
Е, слава Богу, получих си парите накрая.  Peace

# 677
Само да вметна - фамилиенбайхилфето ми се забави, защото документите ми бяха прехвърлени от една финансова служба на друга/преместих се в друг град/. Беше ми излязъл мазол на езика да се обаждам всяка седмица и ми беше писнало да слушам, че всичко ще бъде ин орднунг  Laughing
Е, слава Богу, получих си парите накрая.  Peace
Как можа да се преместиш в друг град? Бива ли така?  ooooh! bash
Малко са ти били 8 месеца чакане при положение, че си си позволила да се преместиш в друг град. Много неблагоразумно от твоя страна!
И хората не са те излъгали...сама виждаш, че всичко е ин орднунг! 8 месеца...какво е това...нищо време!  Wink

# 678
Аз за щастие съм нямала проблеми с Finanzamt за  Familienbeihilfe, но предполагам защото детето е родено тук. Те дори сами се свързаха с мен да пратя липсващите им документи. Но познати, които живеят в Австрия и децата им не са родени тук , чакаха доста докато им се обработят документите и съответно започнат да получават пари. Не са от най-бързите определено.

# 679
  • Linz
Чака се първия път докато си направят всички справки. Но при мен и тогава стана бързо- в рамките на месец ми изплатиха със задна дата, включително и за детето в България, като сумата, която съм получила от нашите социални беше приспадната. Но една приятелка чака вече повече от 8 месеца.

# 680

Наистина ли вярваш в това?  newsm78

Горе долу, не съм написала, че е сигурно, а че е възможно. Със закона за наркотиците реагираха бързичко според мен, значи може.

Извън това, бих била благодарна ако някой ми препоръча перилен препарат при чувствителна кожа Rolling Eyes

# 681
Извън това, бих била благодарна ако някой ми препоръча перилен препарат при чувствителна кожа Rolling Eyes
Oх, и ние сме  проблемни, моето дете мога да го къпя само с един определен шампоан от аптеката и с нищо друго, но поне на този етап нямаме проблеми с перилните препарати и омекотителите.
Нищо не мога да те посъветвам, не съм се интересувала. Единственото, което ми хрумна е да пускаш пералнята да плакне дрехите повторно.

# 682
  • Пловдив
ariel - white and colors Sensitive
Persil Sensitive
Sano - bio И с бебета отпред
Все някой от тези ще има.
В общи линии търси да пише Sensitive на шишето, за течен препарат говоря, а не прах - според мен прах за пране е по-алергенно, понякога остава по дрехите, но може и да бъркам, защото не съм пробвала да ползвам до момента.
И ние имаме проблемни кожи.
В ДМ също имат собствена марка препарати, с бебе отпред (пак течния) и той е мисля био и за чувствителна кожа.

# 683
За перилните препарати - BIPA пуснаха някаква серия био продукти. Има шампоани, почистващи препарати, течен препарат за пране. В едни картонени опаковки са, но не съм ползвала нищо от тях, освен един Allesreiniger, дадоха ми мостра от него.

# 684
Хубаво би било ако био продуктите не предизвикваха алергични реакции, но при мен за съжаление не е така  Rolling Eyes
Aз като чуя био или органик и ми настръхва косата  Laughing

# 685
  • Пловдив
здравейте,

компютърът ми беше обновен и сега всички сайтове във фейвъритс ми ги няма, т.е търся един австрийски сайт. Сайтът беше за имоти под наем, но главно от частни лица и студенти, които отдават краткосрочно - трябва ми точно като ги няма лятото, за август месец не стая, а апартамент. Помня, че беше пълен сайтът точно със жилища за по месец два миналото лято и много ме е яд, че ми изчезна. Във вилхабен или базар няма такива специфични наеми, там са си дългосрочно.
 bouquet

# 686
# 687
Здравейте, и аз търся квартира в Швац или Кундл, и моля да споделите сайтове, които ползвате. Благодаря предварително!

# 688
  • Пловдив
Благодаря за сайта. Не беше този, някак съвсем малко избор има, т.е като селектирам да е около 60 кв и има 1-2 избор. А онзи, който изгубих нон стоп пишеха, имаше към 100 резултата дневно от хазяи и студенти, имаше стаи по 60-100 евро на месец и апарт за лятото от по 400 евро (само и само да си ги запазят като се върнат студентите).

Bumbi, аз гледам willhaben.at и bazar.at
За дългосрочна квартира по-добри сайтове не знам.

# 689
  • Linz
Пробвай с öh wohnungsbörse и името на града, който те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт