Бременна или не? 3 положителни и 2 отрицателни теста.

• 2 660
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! От доста време следя темите във форума и  се престраших да пиша и аз.
С приятелят ми живеем в Англия и ние също опитваме да имаме бебе още от миналата година и имаме един неуспешен опит. По време на първата ми бременност получих леко кръвотечение и тръгнахме по лекари. Минахме през спешното където казаха, че е нормално леко кръвотечение в начална бременност, но ни препоръчаха и за ранен видеозон. Отидохме на следващия ден, гледаха, измерваха и казаха, че всичко е наред с плода и в момента съм в 7ма седмица. Насрочиха ни видеозон за 12-та седмица и се прибрахме щастливи. Така минаха 5 седмици с леки прецапвания и за жалост на следващия видеозон през Септември установиха, че плода е спрял развитието си в края на 7, началото на 8ма седмица и ще се наложи да го премахнат оперативно. От тогава направиха доста изследвания и всичко беше наред с тях. За това решихме след Нова година да опитваме отново. През последните 10тина дни имах доста симптоми на бременност и една сутрин, 3-4 дни преди датата на цикъла, си направих 2 теста които отчетоха положителен резултат. На следващата сутрин отидохме до болницата за да потвърдят (В Англия не правят кръвен тест за бременност, а отново използват уринен) , но техния показа отрицателен резултат  newsm78 . Обясниха, че техните тестове не са толкова чувствителни колкото тези за домашни условия, които отчитат бременността по рано. На следващия ден купихме от най-скъпите тестове и той отчете " Бременна в 1-2 седмица ".  EFP newsm12 . И така всичко беше наред докато днес, точно на датата си ми дойде цикъла. След няколко часа, пак си направих тест, който беше отрицателен.  Weary . Как е възможно толкова различни резултати в рамките на една седмица и на някой случвало ли му се е нещо подобно?  newsm78

# 1
  • Sofia
Най-вероятно е имало бременност, която е спряла да се развива в самото начало. Хванала си я наистина много рано, хормонът вероятно е бил много нисък и затова вече не се е хващал след като ти е дошла менструацията. А защо в болница правят по-нискокачествени тестове, от тези, които се продават в магазина е мистерия ooooh! Не е толкова странна историята. Затова се препоръчва да не се правят толкова рано и да няма разочарования. Огромен процент от бременностите се губят, основно преди закъснение, често малко след него.

# 2
Възможно е! Имало е имплантация и по някое време плода е спрял да се развива.

Успокой се, правете си бебче без да го мислиш и ще стане.

# 3
Благодаря Ви за бързите отговори. Може би наистина така се е получило, просто силно се надявахме да има бебе. Какво може да се направи, за да се предотврати това да не се случи отново? Desive78 и аз попитах защо не правят кръвни тестове, а най-обикновени лентички и те отговориха, че поради високата раждаемост би било доста скъпо за тях да правят кръвен тест на всяка жена.

# 4
  • Sofia
То и у нас без пари няма да ти го пусне никой кръвния тест.
Нищо не можеш да направиш за толкова рано изгубена бременност- само на няколко дни. За по-късните загуби има редица изследвания, но за това какви са нужни трябва да говориш с лекарите. Peace

# 5
Vanesa3202,

Съжалявам за случилото се  Hug
Според мен бих заложила на 2 проблема като евентуален причинител края и на двете бременности.
Възможно е да имаш проблем с щитовидната жлеза. Вероятно не сериозен, но все пак достатъчен, за да прекратява бременността по никое време. Също така е добре да си направиш онова изследване за съсирването на кръвта.

Въпреки, че звучи доста стряскащо така като ти го написах, то трябва да знаеш, че и двата проблема са лесни за контрол след като веднъж се установят.
Дали няма възможност да си дойдеш лятото и да си направиш необходимите консултации и изследвания? Бих ти препоръчала д-р Катя Тодорова, която е ендокринолог именно в областта на проблемното забременяване. Приема в София и Плевен.

Личното ми мнение е следващия опит да го пробвате след като сте направили изследванията.  Hug

# 6
Здравей Дорис,

Благодаря много за мнението ти. Тези изследвания ми бяха вече направени тук, като някои от тях дори бяха повторени. Лекарите ни извикаха за да обяснят резултатите и казаха, че всичко е в рамките на допустимото. Единствено препоръчаха да пия по 75 мг. аспирин на ден когато разбера, че съм бременна. Пуснаха ни и генетични изследвания след като не откриха нищо при другите и в момента чакаме резултат от тях. Може би аз направих грешка, че не започнах да пия веднага аспирина след като теста отчете  EFP

# 7
  • Sofia
Хубаво е, че всичко са пускали. Може да приемеш, че нещата са просто случайност. Да не забравяме, че ако не беше бързала с теста, нямаше и да разбереш, че е имало бременност. Не я приемай като неуспех. Следващият път всичко ще е наред. И аспиринът не е толкова чудодеен, че да смяташ, че един - два дни са от значение.

# 8
Здравей Дорис,

Благодаря много за мнението ти. Тези изследвания ми бяха вече направени тук, като някои от тях дори бяха повторени. Лекарите ни извикаха за да обяснят резултатите и казаха, че всичко е в рамките на допустимото. Единствено препоръчаха да пия по 75 мг. аспирин на ден когато разбера, че съм бременна. Пуснаха ни и генетични изследвания след като не откриха нищо при другите и в момента чакаме резултат от тях. Може би аз направих грешка, че не започнах да пия веднага аспирина след като теста отчете  EFP

A ако започнеш да пиеш аспирина още преди самото забременяване? Например сега месец - два да си починеш, да пиеш малко алое, за да се нормализира хормонално организма ти и да почнеш с аспирина и с бебеправенето. Мисля, че на твое място тези месеци бих си мерила базалната Т. Така ще знам колко дни коя фаза е и кога точно е овулацията.
Мое лично мнение и опит е, че английското здравеопазване силно клони към божеопазване и относно бременността и спонтанните аборти оставят нещата "както им е писано". В случаи в които тук биха те сложили на легло с 2 системки, там те пращат на работа с "нормално" кръвотечение ....  Rolling Eyes  Не в редно да има кръвотечение по време на бременност!

# 9
  • В къщурката на хълма на феите
А изследвания за листериоза и токсоплазмоза правени имаш ли??

# 10
 Здравейте отново.

Мисля, че Деси е права, че ако не бях направила теста толкова рано дори нямаше да разбера. Забравих да ви кажа, че по това време бях и настинала като имах налепи по сливиците и ми предписаха пеницилин. Питахме лекаря няколко пъти дали този антибиотик е вреден и той каза, че не е. Но въпреки това си е лекарство и си мисля, че е оказало някакво влияние. Надявам се следващият път всичко да е наред Simple Smile Ще започна да си пия аспирина още от сега и ще стискаме палци.

Дорис, за късмет усещам кога точно ми е овулацията и нямам нужда от тестове и проверка на базалната температура Simple Smile А и със сигурност няма как да пропуснем периода, понеже сме доста редовни Simple Smile И да тяхната медицина е доста по различна от нашата. Може би защото не са застрашени от ниска раждаемост? Та тук момичета на моята възраст вече имат по 2-3 деца.

Мецани, за тези изследвания не зная. Все още нямам копие от пълните изследвания. Извикаха ни на консултация и ни обясниха, че всички резултати са добри и единствено трябва да пия аспирин по 75мг.  Тук имам копие от едното направление и изискват следните тестове:
HEAMATOLOGY & IMMUNOLOGY: FBC, PROTEIN C+S, LUPUS, FACTOR V LEIDEN, ANTIPHOSPOLID, ANTITROMBIN III, ANTIBODIES
CHEMICAL PATHOLOGY: LH, FSH, SHBG
Копие от другото направление нямам, но там имаше още 2-3 теста различни от тези.

# 11
Днес получихме и писмо с резултатите от хромозомните изследвания. Всичко е нормално. Няма място за притеснение. Попитах дали е удачно да започна да пия аспирина от сега и чакам отговор от лекаря. Щастлива съм, че всички изследвания са с добри показатели. Дано следващият опит да бъде успешен. Искам да ви попитам, колко често си правите цитонамазка? Аз си правих за пръв път миналата година Април. Днес се обадих да попитам дали може да си направя отново, но тук практиката била да се прави на всеки 3 години, освен ако лекар не прецени, че отново имам нужда. Та сега чакам да ми се обади за консултация по телефона, и лекарката да прецени дали ще ми направи.

# 12
Здравейте отново. Не съм писала тук доста време за което се извинявам. На 17ти този месец пропуснах месечния си цикъл (имах само леко прецапване) и на следващия ден направих тест за бременност, който беше позитивен Simple Smile На следващия ден направих още 2 теста, на различен производител, и те също бяха позитивни. Всичко беше хубаво и щастливо, докато събота вечер, около 2.30,  не се събудих със сърцебиене, високо кръвно и температура. Всичко това беше съпроводено и с тежест в гърдите и бях задъхана. Веднага отидохме до спешното. Кръвното ми беше 140/100, пулс 95-100. Направиха кръвен тест за бременност, който също беше позитивен, и тест за съсирване на кръвта, който също беше позитивен. За втория казаха, че може да не показва вярва, поради това, че съм бременна. За това препоръчаха да ми се направи снимка на гърдите. Преди да ми направят снимката ми пуснаха система с някаква течност(мисля, че беше воден разтвор) за да ми нормализират кръвното.  Прегледаха ми и краката за отоци и разширени вени, но не откриха нищо. Както и не видяха нищо на снимката. След преглед от двама различни лекари ме посъветваха да продължа да пия 75 мг аспирин и ми изписаха  по 2 инжекции Фрагмин на ден до понеделник, когато имах час  гинеколог. Все още чувствайки се по същия начин, с тежест в гърдите и задъхана, отидохме при гинеколога в понеделник. След обстоен преглед отново, попитаха дали искам да ми направят допълнителна снимка на гърдите, която щяла да е доста по силна от предната и ще покаже всичко, но има опасност за плода. За това ние отказахме и гинеколога ни изписа лечение с Фрагмин за 28 дни. Преди да изтекат тези 28 дни ще трябва да отида на преглед отново за да кажат дали да продължа с него или не. И така до вчера сутрин когато прецапването се върна. Но в продължение на деня, премина в малко повече от няколко точици, за това се притесних ( така се случи и предния път когато направих спонтанен аборт). И ето ни отново в болницата. Там отново преглед в късните часове и преглеждащия лекар ми обясни, че прецапването на този етап е нормален заради Фрагмина и Аспирина, които ми изтъняват кръвта. Но също обещаха да се обадят тази сутрин в клиниката за ранно сканиране на бременността за да отида днес или утре, за да видят дали всичко е както трябва.

Съжалявам за дългия пост, просто исках да знаете всичко както е. Четох доста из интернет и има много момичета на лечение с Фрагмин. Просто исках да ви попитам за съвет и евентуално, ако някоя от вас е преминала през същото да сподели как е протекла бременността и. Благодаря Ви за вниманието.

# 13
Лягай и лежи  Hug Стискаме ти палци! Вярваме, че всичко ще е наред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт