Регресия

• 161 956
  • 807
  •   1
Отговори
# 135
  • Be realistic - plan for a miracle.
Интересно ми беше и на мен да прочета различните мнения в темата, дори на Анадриел. Нали затова всички четем и влизаме в различни теми - за да научим нещо ново (поне така би трябвало да е) и да споделим опит.

Иначе, има разлика между психолог и хипнотерапевт. Огромна. Въпреки, че един човек може да е дипломиран и в двете Simple Smile Регресията е част от хипнотерапията и както нагоре обясни Justem.7 , в тази тема специално става дума не за "регресия", а за "хипнотична регресия". Пак две напълно различни понятия.

# 136
Хипнотерапията е една форма на психотерапия.

Психотерапията по принцип може да се извършва от доста широк кръг обучени специалисти, сред тях психолози, психиатри и различни консултанти.  На практика, повечето по-известни психотерапевти са или психолози, или психиатри.  

Традициите на Йога в регресията са нещо отделно.

На мен също ми беше интересна темата само без последните няколко страници, които превъртах, но това се разбира от само себе си.  Wink

Хубаво е да се имат предвид правилата на този подфорум и да се знае кога се нарушават, за да се реагира.

"Форумът е създаден за да се отделят тук всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат.

Подобни спорове няма да се допускат и в основния форум "Здравословни проблеми..."

Считам, че по този начин всеки един потребител ще има възможността да получи информация и да сподели личен опит без да дразни поддръжниците на единия или другия лагер."

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 13:08 от Justem.7

# 137
  • София
Интересно ми беше и на мен да прочета различните мнения в темата, дори на Анадриел. Нали затова всички четем и влизаме в различни теми - за да научим нещо ново (поне така би трябвало да е) и да споделим опит.

Иначе, има разлика между психолог и хипнотерапевт. Огромна. Въпреки, че един човек може да е дипломиран и в двете Simple Smile Регресията е част от хипнотерапията и както нагоре обясни Justem.7 , в тази тема специално става дума не за "регресия", а за "хипнотична регресия". Пак две напълно различни понятия.

Любопитно ми е коя е тази школа по психотерапия, така да се каже, призната от гилдията, съвсем законна в областта на психологията, психотерапията и медицината (т.е. от формално признатите и законни науки и институции), която има конструкт "минали животи". Да се получи истински лиценз след истинско обучение, а не хвърчащи хартийки от знайни и незнайни "академии". За да получи човек сертификат или лиценз, трябва да бъде признат от закона, да може да се докаже, да се обучават истински студенти. Посочете ми в кой университет има такава докторска или магистърска програма, кое е това признато от закона учебно заведение, което обучава такива психотерапевти. За да си психолог, психотерапевт, трябва да имаш диплома от ВУЗ по съответната специалност и сертификат за обучение.
 Хипнотерапия не означава връщане в минали животи. Само се чудя дали наистина не правите разлика или не искате да направите разлика, защото ще ви се разбута цялата вяра.

# 138

Хипнотерапия не означава връщане в минали животи. Само се чудя дали наистина не правите разлика или не искате да направите разлика, защото ще ви се разбута цялата вяра.

"Хипнотерапия" - не означава, но "хипнотична регресия" - означава Simple Smile Правя разликата и сега я написах нагледно.
Иначе моята "вяра" трудно може някой да я разбута, за това не се безпокой и за момент.

# 139
  • София
Ок, сега ми кажете къде се случва това обучение по хипнотична реграсия - кой университет и съвсем законна образователна организация прави обучение и лиценз за нея. Кой знае, може и да се конвъртна!

# 140
Аз спирам да следя тази тема, защото е тотално безсмислена.

# 141
  • София
добре де, вие не знаете ли при какви хора отивате? Има ли изобщо такава призната терапия, къде са обучени и т.н.? На какво разчитате?

# 142
Анадриел, за да не спамим, пиши ми лично съобщение и ще ти отговоря подробно и с удоволствие, понеже виждам, че истински се интересуваш Simple Smile Много се радвам за теб!

# 143
  • София
Какво пречи да напишеш университета, който подготвя такива кадри? Няма да е реклама.

# 144
Мацки, идвам да ви препоръчам една много готина книга, на която попаднах случайно наскоро и която е напълно в темата за хипнотичната регресия: "Стъпки по пясъка на времето" на Глен Уилистън, Джудит Джонстън. Има я за сваляне тук. На мен лично доста ми помогна да разбера някои неща, за които имах въпроси.

# 145
Благодаря, Sway  Hug

# 146
  • UK
Мацки, идвам да ви препоръчам една много готина книга, на която попаднах случайно наскоро и която е напълно в темата за хипнотичната регресия: "Стъпки по пясъка на времето" на Глен Уилистън, Джудит Джонстън. Има я за сваляне тук. На мен лично доста ми помогна да разбера някои неща, за които имах въпроси.

И аз благодаря, предизвика интереса ми  bouquet

Андариел аз мисля, че няма университет, а по-скоро някакви курсове, раздаващи разни сертификати Crazy Както и да е, аз се отказах за момента от тази форма на връзка с миналото Tired По-скоро се отказах да я правя към момента, към човека, който я провежда, смятам да проуча по-подробно въпроса и да избера "специалиста", при когото да я осъществя Laughing
Много спрягат Ненев от Пловдив, ако някой може да сподели впечатления ще съм благодарна!

# 147
  • София
Sway, благодаря за книжката,ще я прегледам.
Кокона, виж Стефи Божилова във фейсбук, има и блог, но не мога да ти кажа точния му уеб адрес. Лично аз мисля ако реша да правя регресия, да се насоча към нея. Виждала съм я лично веднъж, симпатяга е, поне на мен ми допадна.
Анди, мисля, че точно това не се преподава, но имам познат, който е завършил психология и ми е казвал, че се е занимавал с регресия. Мисля, че и тази Стефи, която споменавам по-горе също е завършила психология.

# 148
И аз към Стефи се бях насочила - тъкмо тя ми отмени часа, защото беше болна Simple Smile Много ми беше допаднала, с подхода, който описва на сайта си, а в самия сайт има и много други интересни неща - йога, здравословни рецепти за вегетарианци/вегани, отзиви от клиенти на регресия... Обаче като ми отмени часа тогава, след това реших малко да се пусна по течението - имах други неща на главата и го отложих неопределено. То пък междувременно една приятелка ми писа да ходим на групова при Петър Петров и така се озовах при него... И като гледам, до лична регресия няма да стигна, груповата на тоя етап ми е напълно достатъчна.

# 149
  • София
А, няма лошо, в интерес на истината това за груповата също ми се струва интересно, така че когато изобщо реша да правя такова нещо, може и към него да се насоча. Просто към момента не усещам нужда от това, бих го направила най-вече от любопитство да разбера какви връзки съм имала през предишни животи с близките ми сега хора, както и да разбера все пак какви са ми уроците през този.

Общи условия

Активация на акаунт