Регресия

• 161 988
  • 807
  •   1
Отговори
# 150
Според мен, въпросите на Andariel са риторични и целят да накарат всички четящи да се замислим малко повече.
Не толкова дали спомените са реални или не, колкото дали хората, които се занимават с регресии са достатъчно добри специалисти.
Ако прочетете отново постовете и без да влагате излишни емоции, мисля че ще усетите добрите и намерения.

Чували ли сте за криптомнезията? Това е скритата ни памет  Sunglasses
Този термин е бил измислен в края на 19 век /ако не бъркам/ от един професор по психология. 
Той е искал да разбере произхода на преживявания, които хората вярват, че са нови и истински, но които всъщност са базирани на спомени за събития, които са забравили.
Установил е, че повечето така наречени регресии на минали животи /направени под хипноза/, всъщност са истории/фантазии подхранвани от криптомнезията.
Ще пробвам и с пример  Grinning На 5 години сте видели войник за няколко секунди и изобщо сте нямали спомен за него след това. При една регресия можете да изпитате/почувствате/виждате, че сте същия този войник, подробности за униформата, външния вид и т.н.

Ние не осъзнаваме кои спомени съхраняваме и как определяме приоритет на всеки един от тях. Също така нямаме и директен контрол над нашата памет. Можете ли да си спомните какво сте правили на 17 януари миналата година? Сега може би не можете, но най-вероятно спомените за този ден се съхраняват някъде надълбоко в неосъзнатото. Някой ден ако тази информация е необходима тя би могла да се появи в съзнанието ни или да бъде "намерена" чрез психоанализа.

И последно само, че стана доста дълго май Rolling Eyes Има направени проучвания и експерименти, доказващи, че вярата в прераждането е същественият показател, дали субекта би имал спомени от минали животи, ако му бъде направена регресия под хипноза. Също така очакванията му оказват съществено влияние на сеанса.

На мен лично регресията на минали животи ми е любопитна от две страни.
Първо като вид психотерапия и второ като начин за достъп до някакъв друг тип информация.

Чувала бях за др.Уайс, но не съм чела книгите му. Мерси за линка.

# 151
  • София
Да, права си за замислянето, но аз доколкото знам регресията не се прави под хипноза, нали по-горе описаха, че малко е като сън на живо. Имам предвид, че хората всичко си спомнят и са си в пълно съзнание.
Иначе това за криптомнезията звучи интересно. Може ли малко повече инфо за тези изследвания, за които говориш или ако потърся в гугъл ще намеря?

# 152
Зачетох се в книгата на д-р Уайс, затова направо ще копирам за хипнозата в скрит текст Grinning

Скрит текст:
Хипнозата е състояние на фокусирана концентрация от типа, който всеки от нас изживява всеки ден.
Когато сте релаксирани и вашата концентрация е толкова силна, че не може да бъдете разсеяни от външни шумове и други фактори, вие се намирате в състояние на слаба хипноза.
Всички видове хипноза са всъщност самохипноза, в която вие, пациентът, контролирате процеса. Терапевтът не е нищо друго освен един гид.
Една от целите на хипнозата, както и на медитацията е да се достигне до подсъзнанието.

Когато сте хипнотизирани, вие не сте заспали.
Вашето съзнание винаги следи какво изживявате, докато сте в хипноза.
Независимо от дълбокия подсъзнателен контакт, ва¬шето, съзнание може да коментира, да критикува и да по¬рицава.
Вие винаги контролирате това, което говорите.
Хипнозата не е чудодейният "серум на истината".
Вие не влизате в "машина на времето" и не ви телепортират в друго време и други място, без да си давате сметка за нас¬тоящето.
Някои хора под хипноза наблюдават миналото така, както се гледа кино.
Други са много по-ярко въвле-чени, с повече емоционални реакции.
Значи някои "чувст¬ват" нещата повече, отколкото ги "виждат".
Понякога пре¬обладаващата реакция е слухова или обонятелна.
И най-сетне, човек си спомня всичко преживяно по време на хипнотичния сеанс.

Има доста информация за криптомнезията в нета.  Grinning

# 153
  • София
Благодаря   bouquet

# 154
  • Be realistic - plan for a miracle.
Интересно инфо Simple Smile

Иначе, личното ми мнение е, че всеки трябва да вярва на интуицията си. Аз не казвам, че всеки си спомня минал живот. Напълно е възможно някой да не види минал живот, а забутан някъде, блед спомен, който да си развие сам (нали това беше идеята на постнатото по-горе?). Аз самата за себе си съм си отговорила на въпроса какво виждам. И то е свързано изключително много с личните ми вярвания, с рейки, с йога, с ученията на хора като д-р Теньо Чаушев,с медитация, с неща като семейни/кармични констелации и други енергийни практики. Оттам нататък, пак подчертавам, за себе си, аз откривам отговори на някои въпроси, на които иначе никой, никъде и никога не може да ми отговори.

Дали са игри на подсъзнанието или са истински спомени, заровени дълбоко... Истината е, че има доказателства и за едното, и за другото. Съответно всеки трябва да реши за себе си, без да бъде подвеждан от чужди подтиквания, без да бъде навиван "хайде, пробвай" и т.н... Ако ще се прави регресия или нещо друго подобно, то трябва човек да го е решил напълно сам, с отворено съзнание. А не защото някой друг му е обещал, че това е панацея.

# 155
Аз бях преди около две седмици на регресионна терапия при СТЕФИ БОЖИЛОВА. Метода й е ужасен и тя смята една регресия за успешна само при въвеждането в регресия. Но по нейни думи аз съм изпаднала В НЯКАКВО ДРУГО СЪСТОЯНИЕ, което явно не е по нейните възможности, почна да ми се гади, повръща, бях замаяна, чувствах краката и ръцете си огромни, неможех да помръдна, много ми беше лошо и й казах че искам да ме изведе от там, а тя продължи надолу ..... 
Сега изживявам този кошмар всеки път когато затворя очи, чувствам се неспокойна и дори в будно състояние изживявам ужаса от тази регресия с нея. Пожелах да ми върне парите, а тя каза че регресията е успешна, само защото успешно ме е въвела в нея.
Но неутрализирането на емоциите, това състояние за което тя няма и представа , в което съм влезнала, какво е,  извеждането от регресията .... отвратителното преживяване, с което тя неможа да се справи, са остатъците от нейната нескопосана регресия.
ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯ ВСИЧКИ, КОИТО НЕЗНАЯТ ДЕТАЙЛИ ЗА НЕЯ - ТЯ Е ЗАВЪРШИЛА СЕМЕСТРИАЛНО ПСИХОЛОГИЯ - САМО СЕМЕСТРИАЛНО !!!!!!!
Казва че е минала някакъв курс за регресия, който изглежда не й е достатъчен.

Искам да ви предупредя за нея . Не ходете, няма нужният опит явно за по-различни случаи, и въпреки всичко взима пари, за които дори не изважда касова бележка. 

Може малко объркано да го написах, но тези емоции, които преживях с нея са ужасни и дори незнам от къде да започна за да ги разкажа последователно.

Искам само да ви предупредя - НЕ ХОДЕТЕ ПРИ СТЕФИ БОЖИЛОВА, МОЖЕ ДА ВИ СМАЖЕ ПСИХИКАТА С НЕСПОСОБНОСТТА СИ ДА ИЗВЕЖДА ОТ РЕГРЕСИЯ !!!

Тя дори не се и опита да ме срещне с водач, не се и опита да ми обясни какво може да стане ако не навлизам навърте в утробния живот.
Освен това й казах че върху мен е пробван метода със стълбите и не е успешен, защото е агресивен. До колкото знам има и други методи, а тя казва че този метод е стандартен и е за всички. Да ама не, използват се и други по-добри, и аз не бях попаднала явно на такъв.

Ужасена съм, още немога да преодолея изживяното от регресията със Стефи БОжилова. Не ходете там ! Бягайте далече от нея !

# 156
Не мога да повярвам, че си й казала, че искаш да те изведе, а тя е продължила Confused Това е напълно несериозно, непрофесионално, да не говорим опасно... В хипнотичната регресия, регресиониста трябва да следи какво се случва и да реагира съответно, не да си прави каквото си знае.
Аз си бях запазила час при това момиче преди доста месеци, но тя се разболя и ми писа да го отмени. Впоследствие отидох на групова при Петър и тя ми отпадна съвсем. Явно е имало защо...

Според мен си получила нещо като паник атака (по симптомите, които описваш) заради притеснение и може би пренавиване и големи очаквания. На мен ми се е случвало нещо подобно, на групова при Петър. (Ако искате ще разкажа по-подробно). Но имах контрол през цялото време и сама се "изведох", отворих си очите, успокоих си дишането, слушах му гласа... В крайна сметка пак си затворих очите и пак "влязох". Но не беше от най-приятните изживявания.

Деси, много ти съчувствам за уплахата, която си изживяла. Казваш, че са минали две седмици и емоциите остават... което е доста притеснително. Можеш да опиташ лека медитация с тиха музика, в която да си представиш как диамантено бяла светлина изтегля от главата и сърцето ти всичко ненужно и го връща към Източника за трансформация. Звучи малко странно, но работи при повечето хора. На лични мога да ги пратя линк към музика в youtube, която е подходяща. Най-важното е да се успокоиш и да приемеш преживяването като част от опитността... Надявам се да се почувстваш по-добре скоро!

# 157
Казвайте ми Деси, много съжалявам за преживяването ти с тази жена.

Аз бях на групова регресия при Петър Петров. От чисто любопитство. Слава Богу, нямам някакъв натрапчив проблем за спешно решаване. Имах интересно преживяване на тази регресия и бих повторила. Но нямам база за сравнение и не мога да дам оценка спрямо друг специалист.
Като каза, че изкарала някакъв курс тази Стефи Божилова, проверих измежду неговите ученици, защото той нищо че е млад има и ученици. Нямаше я измежду тях.

Така като пишеш обаче, си мисля че имаш нужда някой ти да помогне да преодолееш онова което тя ти е причинила.

# 158
За момента не мога да си представя да влезна пак в такова състояние, направо неискам да чуя за медитация, иначе и тя го предложи това.
Незнам дали имам правото да публикувам тази регресия - тя е кратка - 8 минути, иначе бих я пуснала. Публикувала съм я иначе в друг сайт - малко по-затворен, където няколко човека я чуха и изказаха мнението си. За момента просто искам да забравя за тази регресия.

Но знаете ли, нещото, което разбрах от тази регресия е да не се връщам назад, няма смисъл да ровичкам там където подсъзнанието е затворило. Сигурно има за какво.

А аз прочетох че такова състояние е възможно при много бързо навлизане, а то аз наистина супер бързо навлезнах. Иначе незнаех че мога да получа паническа атака по време на регресия ....  Сигурно не съм съвсем наясно ....
Иначе аз също отворих очи, но изобщо не се чувствах добре, дори с отворени очи виждах и чувствах по различен начин. Просто бях в някакъв ужас.

Мога да ви изпратя регресията на лични за да ми дадете вашето мнение...

# 159
Деси, ужасно е това, което описваш.  Sad
В какво друго състояние си изпаднала, според нея?
Все още ли се чувстваш зле?
 Hug

# 160
Деси ми прати регресията и я чух... Това обаче не беше регресия, а 8-минутен опит за регресия. Изключително съм възмутена, че за това нещо Стефи Божилова е взела 50 лв. Да не говорим, че звучеше много неопитно... Не успяваше да реагира на усещанията на клиентката си адекватно. Иначе, веднага щом Деси каза категорично, че иска да се върне тук и сега, беше изведена...

Този опит е полезен за всички, които се колебаят дали да отидат и при кого да отидат на хипнотична регресия, затова искам да благодаря на Деси, че сподели.

Мисля, че ще отмине неприятния спомен и ще се центрираш и хармонизираш отново с времето. Просто си се изплашила много и не си била готова за това, което си усетила. Надявам се скоро да се почувстваш по-добре...   bouquet

# 161
Аз не съм го слушала, защото неискам да навлезна отново в това. Останала съм с впечатлението че е продължила след като съм й казала че неискам. Но имам спомен че й казвах че ми е лошо и тя продължи ...  Може би за това съм останала с впечатление че  съм искала да излезна ... защото съм искала.
Незнам за мен времето в регресия ми се стори дълго , особено момента в който отворих очите, опитах се да се овладея, обаче не ми се получи. Чувствах се малка в себе си - сякаш нямам контрол над нищо и нензнаех пътя да се върна.

Ще го забравя това, ще отмине. Но Стефи Божилова не е човека, при който съветвам който и да било да ходи. 

/само за допълнителна информация искам да споделя че аз се занимавам с езотерични практики и предположих че всичко ще е по-лесно, защото имам връзка с моя духовен водач и без регресия, но REGRESSION WITH HER JUST GONE WRONG ..... /

В ПОМОЩ НА ВСИЧКИ ЧУДЕЩИ СЕ   bouquet

# 162
Аз пък след езотерични практики започнах да получавам панически атаки ( имаше и допълнителни стресови фактори, разбира се, не е само това, но знам, че и те помагат да се отключат тези състояния ). По време на паническата атака нямаш никакъв контрол и това е най-гадното чувството, което съм изпитвала през живота си. Затова разбирам Деси напълно. Но след половин година, ходих на регресия, и това беше най-центрираното ми преживяване. Така, че всичко си е индивидуално и много зависи от регресиониста и от нашето психическо състояние и всичко каквото сме правили преживели преди самата регресия. Но да, опасно занимение е и не за всеки.

Така, че Деси, не се страхувай от това състояние, нищо и че в момента ти е неспокойно. Колкото повече се опитваш да го потискаш, то толкова повече те връхлита. Отпусне се в него, опитай се да му се насладиш и то изчезва. Прави си практики, които те правят центрирана и ще отмине.  Hug Hug Hug

# 163
здравейте, обмислям да се подложа на регресия и аз и съм си избрала петър,но той в момента не записва часове поради претрупаност с ангажименти .Деси,съжалявам за преживяванията ти,и ти благодаря за споделеното!
Да ви попитам-как се удържате да не заспивате"?Аз слушам онлайн сеанси на любомир розенкранцер ли беше,забравих името.Но винаги сазпивам на около 15 мин някъде

# 164
На мен никога не ми се е случвало да заспя, но много хора споделят, че им се случва. На последната групова, на която ходих, две мацки накрая казаха, че са си спинкали през цялото време  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт