Не толкова дали спомените са реални или не, колкото дали хората, които се занимават с регресии са достатъчно добри специалисти.
Ако прочетете отново постовете и без да влагате излишни емоции, мисля че ще усетите добрите и намерения.
Чували ли сте за криптомнезията? Това е скритата ни памет

Този термин е бил измислен в края на 19 век /ако не бъркам/ от един професор по психология.
Той е искал да разбере произхода на преживявания, които хората вярват, че са нови и истински, но които всъщност са базирани на спомени за събития, които са забравили.
Установил е, че повечето така наречени регресии на минали животи /направени под хипноза/, всъщност са истории/фантазии подхранвани от криптомнезията.
Ще пробвам и с пример
На 5 години сте видели войник за няколко секунди и изобщо сте нямали спомен за него след това. При една регресия можете да изпитате/почувствате/виждате, че сте същия този войник, подробности за униформата, външния вид и т.н.Ние не осъзнаваме кои спомени съхраняваме и как определяме приоритет на всеки един от тях. Също така нямаме и директен контрол над нашата памет. Можете ли да си спомните какво сте правили на 17 януари миналата година? Сега може би не можете, но най-вероятно спомените за този ден се съхраняват някъде надълбоко в неосъзнатото. Някой ден ако тази информация е необходима тя би могла да се появи в съзнанието ни или да бъде "намерена" чрез психоанализа.
И последно само, че стана доста дълго май
На мен лично регресията на минали животи ми е любопитна от две страни.
Първо като вид психотерапия и второ като начин за достъп до някакъв друг тип информация.
Чувала бях за др.Уайс, но не съм чела книгите му. Мерси за линка.