Дякон Левски

• 24 042
  • 403
  •   1
Отговори
# 345
Тази  фраза  за  3000-те  училища  си  я спомням,  но не  помня кой  я казва във  филма и  на  кого  я   казва. Тоест  не  знам в какъв  контекст е казана. А това е  важно!  И  не мога  да я  коментирам. Във  филма се  казва също от любимата  на  Левски  - нещо от сорта - по  памет - "Стига  с това робство, къде виждате  робство"  - но  това, че  е  казано от  любимата  на  Левски  не  значи  че е  истина. Цялата  обстановка във  филма и  всичко което  се  случва  във филма  контрастират  силно с тези думи. Тези  думи са  препратка към нашето съвремие - днес голяма  част от "интелигенцията" - като  онази  дето е  писала  скандалния учебник Човекът и  обществото за 3ти клас -  отричат  съществуването  на  робството.  И  тази  фраза  в устата  на  една учителка и  положителна  героиня  във  филма обърква  хората, защото  сме свикнали  с  американските   филми, в които  има  само  добри  и  само  лоши герои - средно  положение  няма - елементарни  плоски  филмчета какво  да  кажа .....

А относно това  безумие  на "великия" Росен Янков за  целувката  на  орлов мост  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4613260   

Великите  историци от  форума дето и  за  най-малкия пропуск във  филма  правят от мухата  слон -   защо  не  забелязаха  веднага, че  правенето на  филма  Дякон Левски започва  още  в началото на  2012 г.     
http://www.marica.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE- … 9D-news92854.html         

А  целувката е  чак  в  края  на  2013 г.   -    http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/stanishev-bsp-se-izvinia … ia-proces-5998597 

Я  ми  обяснете  сега  тая  работа.  Как  така  целувка от 2013г   ражда   филм , който   вече  е  започнал да  се  прави една година  преди  това - 2012г? И  даже   сигурно  сценария  е  бил  готов  още по-рано!!!!   И  защо  никой  в  държавата  не  го  забеляза  това - нали  сте  всичките  компетентни  по  историческите  събития.  А  нямате  елементарна  представа  за  съвременната  история.  Някой  да  ми го  обясни  този  феномен  с  целувката!   

# 346
Не искам да вземам страна в спора, въпреки че си имам мнение. Ще адресирам само последния абзац на Арвен:

В процеса на снимането на филм много неща се променят в движение. Сценарият може да се допълни и на по-късен етап при добро желание. Сцените не се снимат по ред на показване в готовата продукция. Началото на филма може да е обявено за определен месец дори, но реално да започне по-късно. Всичко това са само възможности, които не бива да се пренебрегват - не твърдя със сигурност кое как е било. Това може да е известно само на екипа, работил върху филма. А ако сред нас има хора от този екип, е редно да го знаем, за да има дискусията смисъл.

Честно казано, като прочетох, че карловци са давали доброволно средства и е обсъждана идеята да се помогне и от общинския бюджет, ме заболя сърцето.

... американските   филми, в които  има  само  добри  и  само  лоши герои - средно  положение  няма - елементарни  плоски  филмчета какво  да  кажа .....
Аз това видях в трейлъра. За мен е обидно.

# 347
  • Велико Търново
Цитат
От трейлъра разбра кои са добрите и кои лошите? Ти си медиум  #Crazy

# 348
Не искам да вземам страна в спора, въпреки че си имам мнение. Ще адресирам само последния абзац на Арвен:

В процеса на снимането на филм много неща се променят в движение. Сценарият може да се допълни и на по-късен етап при добро желание. Сцените не се снимат по ред на показване в готовата продукция. Началото на филма може да е обявено за определен месец дори, но реално да започне по-късно. Всичко това са само възможности, които не бива да се пренебрегват - не твърдя със сигурност кое как е било. Това може да е известно само на екипа, работил върху филма. А ако сред нас има хора от този екип, е редно да го знаем, за да има дискусията смисъл.

Честно казано, като прочетох, че карловци са давали доброволно средства и е обсъждана идеята да се помогне и от общинския бюджет, ме заболя сърцето.

... американските   филми, в които  има  само  добри  и  само  лоши герои - средно  положение  няма - елементарни  плоски  филмчета какво  да  кажа .....

Ами и  аз  искам  да се захвана  с  детайлите, какво да ти  кажа. Аз харесвам  филма и искам  да  го  коментирам - искам да  го  коментирам аргументирано  - и  за това  давам  примери. Явно е  престъпление  да се харесва  този  филм. Защо сте  зомбирани всички не  знам. Всеки  път  като  започна да си  защитавам  мнението  с  примери и линкове  - все  зле.  И не само  тук и  на други  места , в които си  пиша  мнението  -  никой не  вярва, че някой  може да харесва  филма, ако няма нещо общо с  него. Ами  аз  го  харесвам  и именно за  това  го  защитавам  - защото  едно  читаво  нещо да  се появи на  българската  сцена и  всички му се  нахвърлиха. На  мен  лично  трейлъра  ми  хареса изключително  много.  Направо  настръхнах. Явно възприятията  на  хората  са  различни.  Но защо се нахвърляш  на  аргументираното  ми  мнение , а  не  примерно  на  Джон Снег, който  разпространява  фалшиви  сведения, че  продуцентката  била  замесена  с издаването  на  учебника  за 3ти  клас за предмета  Човек и общество ....  

Филма  се  снима  от  доста  време  и  имаше доста  скандали около него - за финансирането, за  актьора, изпълняващ  главната роля  - аз  дори  бях забравила  че  го  правят докато не видях  трейлъра  малко  преди  премиерата.  Дори  в процеса  на снимането  да има  изменения  - сценария е  бил готов  предварително  за  да  започнат  снимките изобщо - и  би  трябвало  да е  бил готов  много  преди  да  започнат  да събират  средства  за  филма  тоест  преди  времето  в  което  е правена  статията  от 2012 г.  И  ми стана  интересно  защо  на  никого  не  му  прави  впечатление, че  филма  е  обвинен  несправедливо че е  поръчан  след  тази  целувка н а Орлов  мост, която  се е състояла една година по-късно ...... много след  като   е написан  сценария, много  след  като  Максим  Генчев  изобщо  е тръгнал  да  прави  филма.

И  продължавам  да  се  надявам  че  от  някъде  ще се появи  някой,който  да е  гледал  филма и  да  си  каже  мнението  за него, а  не  за  трейлъра и не просто  за  някакъв  откъс. Иска ми се да  споря дори с някой,  който  изобщо  не го  харесва, но  да го е  гледал и да има  мнение върху  целия  филм.

# 349
  • Велико Търново
Във филма има според мнението на коменатори реплика на Левски, че българите незаконно притежават 3000 турски училища. Как ви звучи това?

Иди и виж в момента българските вързожденски църкви в Одрин и Истанбул и иди се разходи да видиш нашите църкви, навсякъде в страната.

# 350
Момент. Арвен, прочетох си отново мнението и не виждам да съм се нахвърлила върху теб. Ти се поинтересува какъв е този "феномен със целувката" - аз ти дадох няколко възможни обяснения.
Забележката, че съм зомбирана, ще я подмина. Нямам никаква изгода от това, да се изкажа по темата "Дякон Левски" във форума, която, между другото, е доста широко зададена и не е упоменато, че трябва да коментират само хора, гледали филма. Самата ти не си го гледала, Арвен. Значи сме на равностойни позиции в дискусията.

По обсъждания въпрос - отново казвам, че промени в сценария могат да се направят и на много напреднал етап от работата. Нищо не твърдя, това е просто възможност. Само създателите на филма знаят кое как е станало.

Нищо против чуждите възприятия нямам, стига да не бъдат налагани агресивно. И държа излагането на чуждата позиция да не накърнява моето право да имам позиция.

По въпроса за трейлъра. Трейлърът по дефиниция се прави с цел да ти представи филма в светлината, в която създателите му искат да го видиш. Не съм медиум, но си имам глава на раменете и формиран вкус. А като българка имам представа и за Левски, и за епохата, в която е живял. В трейлъра на "Дякон Левски" видях нещо като "американските   филми, в които  има  само  добри  и  само  лоши герои - средно  положение  няма - елементарни  плоски  филмчета какво  да  кажа" (по Арвен). Имам право да се чувствам отблъсната и обидена от евтиното зрелище. Това е едната причина да не искам да гледам филма на кино. Другата причина е маниакалното поведение на режисьора и фанатизмът, с който той защитава творението си. За мен тези две причини са достатъчно основателни.

П.П. Поправям се, сега виждам, че си гледала филма. Това не е основателна причина да отблъскваш яростно от темата всички, които не са пожелали да стигнат по-далече от трейлъра.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 20:01 от Songes

# 351
Songes  извинявай.
Прекалено  агресивно  реагирах. Изкарах  си  го  на  теб  заради  други  неща.
Аз съм една от  малкото  хора тук, които  са  гледали  филма.  Не  се  сещам  някой от  коментиралите от последните  две три  страници  да  го  е гледал. Май  само  аз съм го  гледала.  Така  че в момента  споря   за  целия  филм,  които  съм  гледала и  усетила, а  не  за  2-минутния  трейлър.

# 352
Тогава ще трябва да изчакаш да се появи равностоен събеседник.   Peace

# 353
Ще чакаааам   Wink

# 354
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
  - защото  едно  читаво  нещо да  се появи на  българската  сцена и  всички му се  нахвърлиха. ...

А според мен това е много обидно към филмите от последните години като Източни пиеси, Подслон, Кецове, Виктория, Урок и др., които освен, че показаха , че бг киното не е умряло, спечелиха награди и навън. Но, явно според теб не могат да се мерят с ЕДИНСТВЕНИЯ читав филм на Максим Генчев.  Sad    

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 20:38 от Вселена

# 355
Филма не ми хареса! Левски е велик!

# 356
  • София
...
  - защото  едно  читаво  нещо да  се появи на  българската  сцена и  всички му се  нахвърлиха. ...

А според мен това е много обидно към филмите от последните години като Източни пиеси, Подслон, Кецове, Виктория, Урок и др., които освен, че показаха , че бг киното не е умряло, спечелиха награди и навън. Но, явно според теб не могат да се мерят с ЕДИНСТВЕНИЯ читав филм на Максим Генчев.  Sad   

Абсолютно. Дори и мамма-та да се погледне и тук има достатъчно положителни мнения за нови бг-филми. За някои аз чистоърдечно си признавам, че съм гледала по-късно на торент и  съжалявам, че не съм успяла да допринеса с моите 10 лева за кино в печалбата им.

# 357
 Арвен, явно не четеш какво пиша.

Казах ти че професионалната историческа и журналистическа общност не посрещна добре филма.
За разни смешни моделки като Ива Дойчинова изобщо няма и да говоря. А защо не пуснеш мнението и на Гала и на Венета Райкова. Ако Шоугърлите са ти еталон за професионална журналистика - да спрем дотук. Защо не и мнението на Слави Трифонов да е еталон.

Продуцентката да не би да мислиш, че ще каже - не, вързана съм с ДПС. ти си бил много наивен Та точно тя в друго интервю каза че историята хич не я интересувала.

А този велик експерт Васил Василев - освен че е член на някакъв клуб за Левски (което нищо не значи и аз мога да направя един клуб) - какво работи - в кой универиситет или в кой институт на БАН, въобще какво доказва неговата експерност, че аз нещо не съм го чувал, а знам всички по-видни историци в България по Възраждането (не че са много)

и преди да обиждаш, че разпространявам фалшиви сведения, бъди готов да доказваш това което говориш.

# 358
"Любимата на Левски" - и такива ли образи има в този филм?!
Ясно, без пикантерия, без авантюрна линия не може...

# 359
http://personi.dir.bg/person.php?id=2147

Каква  моделка???

Освен това всички знаят, че Жената която е продуцентка е набъркана с ДПС и че имаше скандал с нейното име в учебниците за трети клас.

Дай  ми доказателство  за  това твое  изказване?  Дай  ми!  

Общи условия

Активация на акаунт