Математически турнири - 31

• 92 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
И аз се очудих... при положение, че ние дори и резултати още не знаем....
мина сума време, синът ми въобще  не помни нищо от задачите.... камо ли отговорите ако и аз не мога да проверя какво е писал какъв е смисълът... как да разбера къде е сгрешил и върху какво да работя..... прост се изумих .... за пореден път Simple Smile
За съжаление, ако изобщо ти покажат нещо, то вероятно ще е матрицата с отговорите. Това едва ли би те ориентирало къде е сгрешил и върху какво да работиш.

# 601
  • София
Аз искам да попитам  дали някой от вас е искал  да прегледа работата на детето си на ЕК - току що получих официален отговор от нашето СМБ, че по регламент не се предвижда родителите да преглеждат работите на децата, мен това ме озадачи и писах и на СМБ- София, но ми е интересно някой има ли някакъв опит ....

Това би било странно... Как точно да разберем какво не разбират, че да им го обясним, ако не можем да ги видим... Хайде, за който си знае грешките няма смисъл, ама... след месец...

# 602
Да определено бих предпочела да му видя черновата ( която така старателно са прибрали )  , а не матрицата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 603
Да определено бих предпочела да му видя черновата ( която така старателно са прибрали )  , а не матрицата Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Трудна работа, да не кажа невъзможна. На матриците са написани имената на децата, докато черновите и състезателните листи вероятно са събрани на обща купчина без да са надписани и без да е ясно коя на кого е.

# 604
Аз искам да попитам  дали някой от вас е искал  да прегледа работата на детето си на ЕК - току що получих официален отговор от нашето СМБ, че по регламент не се предвижда родителите да преглеждат работите на децата, мен това ме озадачи и писах и на СМБ- София, но ми е интересно някой има ли някакъв опит ....

Моят "опит" няма да ти е от полза - миналата година държах да видя работата на детето, защото имаше разминаване между очакваните точки и действителните - в неин ущърб, и исках да разбера дали се дължи на грешка при пренасянето, или там е сгрешила, а вкъщи е посочила вярно, но.... можеше да се видят листите (мисля, че беше само официалната бланка), но само на явилите се в МГ-Варна, не и в Славейков. При всички положения дори и да позволят преглеждане, ще е към края на април.

# 605
Благодаря- поне да знам , че не е някаква грешка на местно ниво , а такава е практиката.... за да не се разправям излишно....

# 606
Здравейте,
Знаете ли кога ще излязат резултатите в СМГ?

# 607
Здравейте,
вичи ги казвали
някой може ли да снима за 1 клас и първия лист на 2 клас

# 608
  • София

Има ли актуален вариант на този рейтинг, защото с този линк се отваря миналогодишния рейтинг
ще има след няколко седмици. Все пак трябва да излязат резултатите от кенгуруто.

# 609
  • София
Здравейте,
вичи ги казвали
някой може ли да снима за 1 клас и първия лист на 2 клас

Те хубаво ги казват, ама дали ги има изнесени вече?

# 610

Аз съм проверявала работата на детето от Националния кръг на Кенгуруто, защото имаше разминаване - една задача. Мен също ме помотаха известно време (РИО, СМБ- секция изток, СМГ), но бях мнооооооого настоятелна и успях да се "докопам" до работата му. Имаше невярно пренасяне от тяхна страна на точките му. Коригираха резултата му веднага.
Зависи и колко е "надеждно" детето като източник на информация. Моите деца винаги си записват дадените от тях отговори и е лесно да се следи очаквания и получен резултат.

# 611
А аз когато бяхме 4 клас не успях. Става въпрос за областния. Въпреки че бях мнооооого настоятелна ме отрязаха с "такъв бил регламента - без право на контестации" и вие какво си мислите "работите се проверяват от двама човека" и пр.

И моите дечковци винаги си записват отговорите и тогава бях изненадана от резултата, но...

# 612
  • София
Също толкова странен е резултатът на третокласничката, класирана на първо място в това бургаско училище: http://ouaprilov.org/?page_id=6380
За момента най-високият резултат за трети клас е 100. Не е странно, че някой има 110, а че това е дете, което не открих в нито едно класиране - Салабашев, Черноризец, дори и Коледното. Няма го и рейтинга на Академия 21 век за миналата година. Явно това е първото състезание, на което се е явило...
Само да добавя, че дори въпросното момиче не е от училището, където се е състезавало, а от друго- "Иван Вазов".

Напълно е възможно дете с отличен резултат да се явява за първи път на състезание. Моят син например сега за първи път се яви на кангуруто, но иначе ходи на курс, решава задачи в къщи и очаквам също да е с висок резултат. По негови думи е решил вярно 20 от 24 задачи и допуска да е налучкал някоя от останалите 4 Simple Smile

# 613
  • София
В Австрия, ако ученици от един и същи клас са дали еднакви отговори, системата автоматично ги дисквалифицира, и след проверка къде са били местата им по време на  състезанието резултатите могат да се коригират при отпадане на съмнението за преписване.
http://www.kaenguru.at/faq/schulen/#c331

Хм, и как става това - ако дадат верни отговори... те са еднакви, нали, как ще се забрани на близко седящи деца да отговарят вярно, не ми е ясно. Ако дадат еднакви грешни ясно, но просто еднакви?... Не мога да прочета линка, не разбирам немски.

Между другото като споменавате това с преписването ми направи впечатление от разпределението на децата в СМГ, че в една стая разпределят деца от различни класове и различни училища, така че е почти невъзможно да преписват. В стаята на сина ми е имало май още един третокласник като него и останалите били други класове, даже единадесетокласник имало.

# 614
  • sofia

Между другото като споменавате това с преписването ми направи впечатление от разпределението на децата в СМГ, че в една стая разпределят деца от различни класове и различни училища, така че е почти невъзможно да преписват. В стаята на сина ми е имало май още един третокласник като него и останалите били други класове, даже единадесетокласник имало.

И в 125-то ги разпределят по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт