Отговори
# 570
Това с контракциите, напъвай, не напъвай е най-хубавото на раждането. Родих без епидурална и моя съвет е да се слага само в краен случай. Нормалното раждане си е най-естествения изход от бременността. Никога не съм знаела, че съм толкова силна преди да родя, стана ми ясно кой всъщност е силния пол Simple Smile
Според мен, ако майката е настроена физически и психически за това какво я очаква по време на раждането, не би трябвало да има проблем. Аз ходих на училище за родители и там говорихме за техники на дишане, за етапите на раждането, какво кога е нормално и т.н. и си знаех какво ме чака, затова бях и много спокойна.

# 571
момичета във 12 седмица съм но нервите започнаха съвсем дане ме слушат някакви кризи взех да правя нз кокво става

# 572
Здравейте мами! Имате ли промяна в косата? Аз с първата бременност имах мазна коса, която много бързо се омазняваше, сега се надявах да не е така но от 1-2 седмици положението е трагично - хубава е само първия ден, а на втория не се търпи  Confused
И другото, което много ме човърка е коремчето - на мен ми личи от 2ри месец  Embarassed Сега съм както бях в 5ти с дъщеря ми  newsm78. Има ли други като мен?
Относно раждането - аз бях решила, че ще си искам упойка за да ми е леко и спокойно от непознатото, док ме разубеждаваше, защото виждаше, че добре понасям всичко, даже екстра, но аз не та не - в крайна сметка заради таз упойка ми се забави раждането. Нямам нито един шев. веднага след като ме качиха бях в кафето и се чувствах перфектно.
Еми Емито  Hug Нещо конкретно ли те дразни/тормози?

# 573
Здравейте мамчета  bouquet
 И на мен ми изплатиха болничния на 05.03.  На мен това ми е първа бременност и аз се страхувам малко от раждането.., но гледам да не го мисля още от сега Simple Smile.  Страх не страх ще трябва да се ражда..няма начин  Laughing
От днес страшно ме сърби коремчето..ще трбва да почвам да го мажа.

Хубав ден ви желая!

# 574
Здравейте мамчета  bouquet
 И на мен ми изплатиха болничния на 05.03.  На мен това ми е първа бременност и аз се страхувам малко от раждането.., но гледам да не го мисля още от сега Simple Smile.  Страх не страх ще трябва да се ражда..няма начин  Laughing
От днес страшно ме сърби коремчето..ще трбва да почвам да го мажа.

Хубав ден ви желая!
[/quote Ти от кога си в болнични,аз съм от 16.02 и не ми е изплатен все още. newsm78

# 575
Мда, няма как да е ми е платен, като е от 16.02 и чак днес ще го подават, май заедно с втория... ooooh!
Вече съм в 12-та седмица /11 г.с. и 6 дни/, в понеделник съм на ФМ и останалите изследвания.

# 576
  • Драгоман
  Здравейте, милички!  Hug
   Да се похваля днес бях на ранен скрининг и бебчето е добре, всички показатели са в норма! Видяхме пръстчета, много е подвижно Simple Smile Само, че за пола каза, че е много рано  Confused Малка вероятност имало да налучка, според нея нищо не стрърчало, но можело после да застърчи  Laughing Аз много се надявам да е момче, заради ММ, че той много иска син  Simple Smile
   Иначе ми взеха цитонамазка, влагалищен секрет,отнесох стерилна урина и ми хзеха 5 епруветки кръв  Shocked за пълна кръвна картина, за кръвна група, за щит. жлеза, за токсоплазмоза и за БХС и както не бях яла след това ми прилоша, когато влязох в аптеката за си купя витамините... Просто не можах Sad Причерня ми и щях да падна и да повърна, толкова зле не ми е ставало тази бременност  ooooh! и като за капак след това ме заболя и главата. Сигурно рязко ми е паднало кръвното налягане.  Confused
   Относно нормалното раждане, аз мисля, че това е най-нормалния и правилен начин. Аз имам едно секцио заради миопия и много съжалявам, че не можах нормално. Секциото не е по-безопасния и безболезнен начин. То крие своите рискове, а и болката след това си е доста силна и може да трае седмици наред. Освен това е операция, при която се губи много кръв(даже ми бяха казали, че е с най-голяма кръвозагуба сред операциите), режат ти тъканите, били се вадели червата и след това се връщат обратно, шият те, и всичко това крие риск от инфекции. Когато ми направиха секциото, в интензивното при мен имаше жена, която беше родила секцио по собствено желание, след като първото нормално раждане било доста тежко - с форцепс. Тя каза, че според нея и двете били еднакво гадни и болезнени. Така, че мисля си аз, че ако няма наложителни мед. причини, не е по-добре да се избира секциото, просто от страх.  Peace

# 577
И секциото не е толкова страшно. Не се настройвайте за едното, плашейки се с другото  Laughing
Естественото раждане е по-добро, защото така е предвидено да се случи и организмът ни е създаден да се справи. По филмите показват някакви големи страхотии за по-силен художествен ефект, но всъщност нормалното протичане на едно раждане не е толкова ужасно.
Ако искате, изгледайте няколко клипчета с домашно раждане, пълно е с такива. Те са хиляди пъти по-реалистични от филмите. Много жени и гък не казват дори, а често по-големите им деца присъстват на самото раждане и не се плашат.
Мен лично точно такива клипчета ме настроиха положително и ми подействаха успокояващо миналия път.

Сега медицината е много напреднала. В миналото е имало много тежки раждания заради невъзможността да се разбере какво предизвиква проблема и да се реагира, но сега се следят тонове непрекъснато, знае се точното предлежание на бебето и т.н. Всичко е под много голям контрол.

# 578
Здравейте мами! Имате ли промяна в косата? Аз с първата бременност имах мазна коса, която много бързо се омазняваше, сега се надявах да не е така но от 1-2 седмици положението е трагично - хубава е само първия ден, а на втория не се търпи  Confused
И другото, което много ме човърка е коремчето - на мен ми личи от 2ри месец  Embarassed Сега съм както бях в 5ти с дъщеря ми  newsm78. Има ли други като мен?

Аз забелязвам, че по - малко ми пада косата от преди.

Иначе корем си имам, при всеки е различно.  Wink

# 579
При мен е същото. Дрехите за бременни, които ползвах с дъщеря ми чак до деветия месец, скоро вече няма да ми стават изобщо.
В метрото като пътувам и всеки ден се случва някой да ми освобождава място. Явно много ми се вижда коремът. И е оформен така, че да не изглежда, все едно съм просто по-дебела, щом хората не се бъркат.

# 580
Хм, и аз имам лек корем, но определено под зимното яке не се вижда Sunglasses
За раждането да ви кажа, първото ми беше нормално. Бързо мина, е, болеше, но пък беше толкова бързо, че нямаше време за упойка. Сега, заради ЧПВ-то май ще трябва да е секцио, а не искам. Crossing Arms
Искам пак нормално. Praynig

И да питам нещо друго, напоследък много кихам. И като кихна, усещам някакво като убождане или напрежение може би в шийката. Така съм се шашнала да не ми правят серклаж, но ако се наложи, ще трая. Само с бебето да е ок всичко. Praynig

# 581
Нa всички момичетa, които ги е стрaх от рaждaнето препоръчвaм дa прочетaт трите теми "Смешно ли е рaждaнето?" в бг мaмa. Уникaлно зaбaвни и нaистинa успокоявaщи  Peace Следвaщите дни кaто имaм повече време ще ви рaзкaжa и зa моето нормaлно рaждaне.

# 582
Пфу, да отдъхна, че не съм ненормална бременна, на която не и пораства корема извендъж в 7ми месец  Rolling Eyes Корема ми седи точно бременно. Тия дни на едни снимки със закопчано кожено яке видях че съм си издута по бременен начин  Rolling Eyes
И венците ми кървят. Като цяло като предната бременност, а тогава много няг погрозняла ,а бях щастлива, че беше много чакано бебе, сега не че не е желано ама ако може да не ставам същия дзвер  Crazy

# 583
Elsa_, и моите венци кървят, и сега, и преди. Предния път специално за това ходих на зъболекар, изписа ми паста Парадонтакс и вода за уста OralProtect (трудно се открива), много ми помогнаха Simple Smile

# 584
Момичета моите венци също кървят и много кихам и аз,като кихна е поне два,три пъти поред и корема ме заболява чак.

Общи условия

Активация на акаунт