С какво ви дразнят мъжете?

• 234 993
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 770
Погледни го от друга гледна точка - наистина ли щеше да ти е комфортно да си в центъра на вниманието като кума близо до булка, която дори не познаваш добре, докато те зяпат хора, повечето от които също не познаваш? Поканили са те, не е като да не са отразили съществуването ти, дори ще ти е по-удобно да си като гост без задължения, а пък приятелят ти вероятно ще седи до теб извън задължителната кумска част, която не включва седене на маса.
Защо да е некомфортно? Кумовете си имат роля, следват едно след друго различни неща, няма да й остане време да мисли за друго.
Да седи сама като кукувица на сватба, на която не познава никого, докато мъжът й ще е зает с ритуалите, е пъти по-некомфортно.

Семейната двойка е съставена от две отделни личности. Те не са един субект.
Но на определени събития е. Поканите са за семейство еди кое си, не отделно.
Съгласна.  Peace На мен също би ми било адски некомфортно да вися на някоя съседна маса в ъгъла, докато мъжа ми е настанен до друга жена (която може да е с мустак, брадавици и ужасна, това няма значение, самата идея е кофти). За мен също семейството е едно цяло. Да, отделни единици сме, когато ходим на работа, когато си гледаме някое от не-общите хобита, когато единият излезе с приятел, а другия в това време му се седи вкъщи и прочие, и прочие. Ама на официални събития сме едно цяло.

# 1 771
  • София
Аз пък не бих се обидила, ако някой покани само ММ на сватба. Не разбирам тези драми.
Ако трябваше сега да се омъжвам, щях да поканя точно определена приятелка за кума. Партньорът й, когото съм виждала само веднъж, щях да поканя само като гост, за да бъде с нея, но в никакъв случай не бих искала него за кум.

# 1 772
змия, всеки разбира нещата по различен начин, затова и "драмите". Аз вече обясних моята позиция откъде идва - няма как да правя сватба, защото вярвам в двойката като двойка, а в същото време да не зачитам другите такива, вместо това да ги раздробявам. Друг щом вижда нещата по различен начин - ок, но не е възпитано на подобни събития да взимаш сам решението. Въпросът се поставя пред семейството, заедно. Елементарно уважение най-малкото.

Но в такъв случай пък съвсем няма място като кума, защото сигурно едва ли познава и самите младоженци, камо ли пък да им е близка...
Не знам как си ги правиш тези изводи.
Нашите кумове не познаваха роднините и гостите ни, нищо че на нас ни бяха близки.

# 1 773
змия, всеки разбира нещата по различен начин, затова и "драмите".

Точно там е проблемът - от една страна сватбите все повече заприличват на тези от американските филми, където младоженецът си има best man, а булката - шаферки, които са нейни приятелки и една от тях е кума. От друга страна нашенските сватбени ритуали все още се спазват, а в тях кумът и кумата участват като двойка, така че наистина е малко неудобно да поканиш половината семейство. Ако говорим за несемейни хора, тогава е друга работа. Но при всички положения трябва да предупредят водещия да не вика "горчиво" за кума и кумата.

# 1 774
Именно. В България по традиция има закачки по отношение на младоженците, и от друга страна за кумовете.
На запад нещата са съвсем различни, там кумът си е кум, шаферките - шаферки. Нямат никаква връзка.

# 1 775
НСЧ, "Нашите кумове не познаваха роднините и гостите ни, нищо че на нас ни бяха близки."
 Явно всеки гледа от собствената си камбанария...При една по-продължителна връзка обикновено приятелите "се омесват". Това се получава по-трудно , когато се сменят градове и държави. Разбира се, точно последното пък би могло да доведе до непознаване между близки на сърцето ни хора. В случая ня "нашите" сватби това наложи предварителното запознаване на кумовете Wink. Паснаха си  Laughing! Естествено, DJ ят беше предупреден.

# 1 776
Да предупредиш диджеят да си спести лафовете по отношение на кумовете е повече от ясно. Че те и семейство да са, не всички биха се чувствали удобно да участват в "сценки".

# 1 777
  • София
Имало някакво поверия у нас, поправете ме, ако греша, че видиш ли - било на раздяла, ако кумът и кумата не са женени, а са само "гаджета".... Един вид нямало и да стигнат до брак, ако кумуват по този "начин"...

# 1 778
Явно всеки гледа от собствената си камбанария...При една по-продължителна връзка обикновено приятелите "се омесват"...
По принцип съм съгласна, въпреки че от темите тук научих, че доста излизат отделно и стриктно си пазели приятелите за лични. Така че...
Иначе друго имах предвид - че на сватбата по-голямата част са роднини, особени в днешни дни, когато се правят по-малки сватби, така че жената я познава някого, я не.

Имало някакво поверия у нас, поправете ме, ако греша, че видиш ли - било на раздяла, ако кумът и кумата не са женени, а са само "гаджета".... Един вид нямало и да стигнат до брак, ако кумуват по този "начин"...
Суеверия  Laughing въпреки че с нашите кумове стана точно така  Mr. Green още са си заедно, и дете имат, но не искат брак. Това обаче си го бяха решили и преди нашата сватба, та не знам колко е повлияло.

# 1 779
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Абе имаше тема за сватбени селски номера и пенизи, ама и тая опорочихте.

# 1 780
Дами и господа, наистина е редно да прехвърлите дискусията с по-подходяща тема. Пък и темата с кумуването се поизчерпа - едни и същи участници, едни и същи тези.

# 1 781
Дразни ме, че сега като е куц и си стои вкъщи и не може нищо да прави, освен да играе на компютъра, е просто непоносимо кисел и нервен, а безграничното ми търпение и солидарност се изчерпаха заради тъпото му държане и вече ми идва да му взема патерицата и да ... *********************
Освен това след няколко дни е рожденик,  аз си знам, че е много зле преди рожден ден, обаче като тази година досега не е било... е*а ти сатурновите дупки или в каквото там влиза...
Другата седмица излизам в отпуск и ще съм си вкъщи две седмици. Май ще ми е по-добре да съм на работа.

# 1 782
Мене пък моя вчера много ме ядоса, щото го порязах с "кекса". И ми се разсърди. Пък аз - болна, кисела, боли ме всичко, едва гледам, исках само да си легна и да се размажа в леглото. А той се цупи, че и демонстративно. Ако имах сили, щях да го насмета, ама .... нямах, и чак ме е яд.

# 1 783
С малко неща ме дразни, но съществени:) Най-вече, че държи да се храни в точно определени часове и ако сме на почивка, излет с приятели се нацупва, че станало 13.00 ч, а още не е обядвал. Освен това, храненията са като заговявяне и това също много ме дразни. Даже , от финансова гледна точка, защото поръчва храни, които не изяжда.  LaughingДруго, което ме вбесява е желанието му да спи на обяд:)Simple Smile Колко пъти сме имали противоречия на тази тема. Например, на морето, вместо да ползваме максимално плажа , той задължително настоява за обилен обяд и сън.Ядосва ме и желанието му да се храни нездравословно-основно тлъсто месо, бекони и прочие, а е слаб като кука:)

# 1 784
С какво ме дразнят мъжете ли? С всичкоооо   Rolling Eyes Mr. GreenВесели празници  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт