С какво ви дразнят мъжете?

• 235 001
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 755
НСЧ, това, че трябват двама души за свидетели, прави ли ги автоматично двойка? Че те на сватбата може и да не се погледнат.

# 1 756
Ясно, pipelot Simple Smile
Наистина ми е странно в такъв случай - хем правиш сватба, защото ти е важно формирането на двойка, хем не зачиташ другите такива.
Но всеки с разбиранията си, важното е да се събират по двама с еднакви, иначе се стига до такива проблеми.

wild poppy, кумовете са много повече от свидетели и участват и по-натам в живота на семейството.

# 1 757

wild poppy, кумовете са много повече от свидетели и участват и по-натам в живота на семейството.

Досега за самата сватбата идеше реч. Иначе за после - точно така и заради това ги канят отделно. Жената като не им е никаква преди сватбата, едва ли ще участва в живота им след нея. А младоженците, които искат  кумове извън двойка, явно държат на тях и на отношенията с тях след сватбата. Което не пречи да станат семейни приятели впоследствие. Но сега не са.

# 1 758
НСЧ, защо непоканването на някого за кум /но поканването му като гост/ трябва да се тълкува като неуважение? Още повече, че младоженците се стараят да го настанят според неговите предпочитания? Един здравомислещ човек би трябвало да разбере, че познанство от 2-3 години, например, не се равнява на такова от училищните години. А и  всеки от младоженците влиза в двойката със своите си близки приятели. Мисля, че и в двата случая непоканените за кумове се зарадваха при избора на половинките им.

Wild poppy, непоканените половинки бяха и продължават да бъдат в категорията "много близки приятели" на новото семейство. 

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 14:00 от pipelot

# 1 759
НСЧ, защо непоканването на някого за кум /но поканването му като гост/ трябва да се тълкува като неуважение?
На подобни събития двойките се канят като двойка, разделянето им ми е нелогично и недопустимо.

# 1 760
  • Sofia
Моят мъж днес супер силно ме издразни, защото купи килим за детската стая вкъщи, без да съм го видяла и участвала в избора му  #Cussing out

# 1 761
За съжаление, въпросът беше защо не се е допитал до мен, а директно е приел поканата. Това ме засяга, не че няма да бъда кума. Не познавам добре девойката и може и да не ми е много комфортно.  ooooh! Но и за мен е недопустимо да ни разделят като двойка на 2 маси. И някак си имам чувството, че нашето семейство е на заден план, от еуфорията по " новото " .

# 1 762
Погледни го от друга гледна точка - наистина ли щеше да ти е комфортно да си в центъра на вниманието като кума близо до булка, която дори не познаваш добре, докато те зяпат хора, повечето от които също не познаваш? Поканили са те, не е като да не са отразили съществуването ти, дори ще ти е по-удобно да си като гост без задължения, а пък приятелят ти вероятно ще седи до теб извън задължителната кумска част, която не включва седене на маса.

# 1 763
Когато е налице семейство, всички въпроси и проблеми, засягащи И двамата като двойка, би следвало да се решават Заедно.
В случая, ако мъжът ми приеме/реши нещо, засягащо и двама ни,  без да ми каже/попита за мнението ми, няма да бъда само раздразнена.Определено ще му изкарам през носа, а младото семейство просто няма да съществува за мен.
О.к., новоизлюпеното семейство не ги зачита като общност, не смята за нужно да ги уважи и да покани и двамата.
НО, мъжът е редно да се съобрази с жена си, преди да взима решението.
Едва ли ако мъжът й беше я попитал като нормален човек:"Виж, мило, Т ме покани за кум, а теб като гост, какво ще кажеш, да приема ли?" тя щеше да му откаже.
Поне аз не си представям да ме попитат човешки за нещо, което не е фатално неприятно , а аз да кажа:"Не, няма да ходиш!".

# 1 764
  • София

Разбирам и другата гледна точка, че семейството е неделима единица и не е редно да се явяват в различна роля на сватба. Но да се възприеме като игнориране и обида към непоканената половинка ми звучи леко егоцентрично.
Всъщност, не я разбираш, щом приемаш за егоцентрично разделянето на неделимата единица и ползването само на половинката ѝ. Peace

# 1 765
  • София

Разбирам и другата гледна точка, че семейството е неделима единица и не е редно да се явяват в различна роля на сватба. Но да се възприеме като игнориране и обида към непоканената половинка ми звучи леко егоцентрично.
Всъщност, не я разбираш, щом приемаш за егоцентрично разделянето на неделимата единица и ползването само на половинката ѝ. Peace

Семейната двойка е съставена от две отделни личности. Те не са един субект.

# 1 766
Desi, наистина по време на тази сватба вашето семейство ще е на заден план, така както на вашата сватба вие сте били най-важните Laughing. За приемането на поканата...разбирам какво те дразни. След като съпругът ти е получил поканата  вероятно просто спонтанно е казал "да". Наистина кумуването е отговорност и би трябвало да има съгласие по въпроса, но не смятам, че  имаш право на вето.

Обясни на мъжа си какво те е подразнило, приеми поканата и се постарай и двамата да си изкарате весело на сватбата. Всичко останало ще влоши отношенията именно във вашето семейство. Мъжете /а и не само те/ не обичат да се чувстват "контролирани" Wink. Но с повече такт могат да бъдат научени да се съобразяват с близките си дори и да не им "идва отвътре".

Love, не си ли твърде крайна? Не че не си права по отношение поведението на мъжа, но чак пък да се почувствам обидена, затова че не е подходил по най-правилния начин... Може би защото съм убедена, че мъжът ми  не би ме засегнал преднамерено, не съм склонна да правя драми. А новоизлюпеното семейство ги зачита като общност /и двамата ще са гости на сватбата/, но единият от тях е с нещо по-специален и по-близък. Какво нередно има в това - все пак животът ни не започва със сватбата.

# 1 767
Погледни го от друга гледна точка - наистина ли щеше да ти е комфортно да си в центъра на вниманието като кума близо до булка, която дори не познаваш добре, докато те зяпат хора, повечето от които също не познаваш? Поканили са те, не е като да не са отразили съществуването ти, дори ще ти е по-удобно да си като гост без задължения, а пък приятелят ти вероятно ще седи до теб извън задължителната кумска част, която не включва седене на маса.
Защо да е некомфортно? Кумовете си имат роля, следват едно след друго различни неща, няма да й остане време да мисли за друго.
Да седи сама като кукувица на сватба, на която не познава никого, докато мъжът й ще е зает с ритуалите, е пъти по-некомфортно.

Семейната двойка е съставена от две отделни личности. Те не са един субект.
Но на определени събития е. Поканите са за семейство еди кое си, не отделно.

# 1 768
  • София
Да, ако ти е само приятел, няма проблем.
Не е задължително да поемаш и ти ангажимента да кумуваш.
Но, ако сте семейство, нещата са различни.
В семейния живот има заедности, които просто се подразбират, за разлика от при двойката като гаджета.

# 1 769
НСЧ "Да седи сама като кукувица на сватба, на която не познава никого". Ако това последното е вярно, това значи, че не е попадала в обща компания с младоженците. Не че е невъзможно, особено ако двете семейства живеят в различни градове/държави. Но в такъв случай пък съвсем няма място като кума, защото сигурно едва ли познава и самите младоженци, камо ли пък да им е близка.

Поканите са за семейството, но кум/кума се канят отделно /с повече или по-малко салтанати, кой както си реши Wink/.

Общи условия

Активация на акаунт