С какво ви дразнят мъжете?

• 236 173
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 645
Гледам юзер "гадняр" писал поседно.
Викам я да влезна да видя, какво е шоуто тоя път.
Влизам и гледам цитирал "дара".
Класика!

Simple Smile

# 646
за триене...

# 647
Аз под битовизми разбирам друго. Пример... току що съм излязла от банята и съм с мокра коса, а навън е студено. Казвам: "Би ли отишъл до магазина, за да не излизам мокра, за да вземеш еди какво си." Той казва: "Ок, след малко." Аз се кротвам и си мисля, че "малко" е 10-15-20 мин., примерно. След 45 мин - час- 2 още не е отишъл, а нещото ми трябва. Тогава бих се разсърдила. После той ме поглежда накриво. Отива, взима нещото. Аз, докато го няма, пофучавам 1-2 мин., минава ми, залипсва ми и като се върне се гледаме пак мило, защото и той гледа извинително, и аз съм омекнала. Това не се случва всеки ден де.  Mr. Green Да не ме захапете сега, че ММ е някакъв нехранимайко дето постоянно изклинчва помощ.

Караме се, когато и двамата сме пренатоварени с работа.
"*псувня* *псувня* *псувня* комп, точно сега ли се прецака." - аз.
"Е, браво, какво сега псуваш по компютъра!?" - той.
"Е, не мога ли да си изпсувам на спокойствие" - аз вече издразнена двойно и защото имам работа за вършене, а нещото не работи, и защото ми е направил забележка.
"Ми не е хубаво така." - с наставнически тон.

2 мин. по-късно.

"Ех, м**ма ти, скапан уиндоус." - той.
"А, а ти може да си псуваш, а!?" - аз.
"Ми аз от тебе се научих." - той.

Размяна на глупави реплики. След 5 мин. никой не помни, че се е случило нещо. Grinning Ей това са битовизми.

Да си мълчите и да не се оставяте по за 10-20 мин. да си починете е нещо съвсем друго, според мен. Живота сам по себе си трябва да ви е лек заедно, не да се товарите.

# 648
Всеки с неговите си неща - горе-долу от същият калибър дразнения са...

# 649
Да ти кажа прекалената работа може да ме отврати до степен, че да не искам да направя нищо за човека до мен, нито да искам да сме заедно. Напълно е възможно това да е причината...

Иначе никога не би ми минало през ум да се прибера и да обвинила мъжа ми, че не е прибрал флумастерите на дъщеря ми  Crazy извинявай, ама говорим за деца, не за бебета, отговорността за техните вещи е тяхна, както и за поведението им. Ти си родител също, като не ти харесва нещо, променяш, това е ролята на родителя, да възпита децата в онова, което смята за правилно.

За другите 2 неща, които посочваш - за мен това не са битовизми, а характер, проблем в поведението.

# 650
Скрит текст:
Да ти кажа прекалената работа може да ме отврати до степен, че да не искам да направя нищо за човека до мен, нито да искам да сме заедно. Напълно е възможно това да е причината...

Иначе никога не би ми минало през ум да се прибера и да обвинила мъжа ми, че не е прибрал флумастерите на дъщеря ми  Crazy извинявай, ама говорим за деца, не за бебета, отговорността за техните вещи е тяхна, както и за поведението им. Ти си родител също, като не ти харесва нещо, променяш, това е ролята на родителя, да възпита децата в онова, което смята за правилно.

За другите 2 неща, които посочваш - за мен това не са битовизми, а характер, проблем в поведението.
Така е, но като почна да правя забележки ми се казва "Това не е казарма, остави децата да играят" и се стига до един затворен кръг... от който аз буквално излязох по най-директният начин - сега вече нямам проблеми Simple Smile Ако ще и на тавана да си оставят нещата - не е мой проблем Simple Smile Единственото, което очаквам е у дома да се спазва реда, който аз съм решил, че трябва да се спазва - при майка им тя си знае Simple Smile

# 651
E, това е нещо съвсем различно. Имате различни разбирания за възпитание и отглеждане на деца.

Нагоре го писах - не сте си паснали в разбиранията, оттам и конкретните неща ви изкарват от равновесие.
В друга двойка, в която бащата приема този тип възпитание за ок, няма да има проблем, както и ако майката смята, че трябва да се стегнат нещата, също.

# 652
  • София
А каква е връзката м/у карането/споровете и дразненето?
Това по принцип, не за случая с разбития нос, което е нещо несъвместимо с връзка за нормалните хора.
Питам, защото за мен това, че споря с един човек съвсем не значи, че ме дразни Rolling Eyes
Напълно нормални са си хората , много добри родители , хора с положение , страхотни приятели .
Просто за 15 години съжителство може да се случат много неща. Едни да си ударят по шамар , други да си плиснат питиетата в лицата , трети да се напсуват , четвърти да трошат чинии, пети да си отмъщават тайно ,като си изневеряват . Различни хора  , различни ситуации.
Защо си мислите ,че вие с вашите отношения сте най - нормалните ?
Или ,че и на вас няма да се случи ?
Хората се променят .
Влиза даден човек и почва да обяснява как неговия живот е супер , а ние сме жалка история ..
Такива хора са ми ясна картинка ,много такива са свършили по - зле и от тези с разбития нос . Защото рано или късно всичко ескалира .
А за теб знаем ,че обичаш все да си в контра.
Но за мен всяко едно дразнене  = на караница. Защото както казах нещата ескалират.

# 653
Интересно каква е ясната картинка, щото не ми е ясна.

Темата ми стана интересна, реших да се зачета да видя как се дразнят половинките. Според мен пък от мнохо дразнения нещата ексалират и накрая може да се стигне и до раздяла. Разбира се, не винаги. Сигурно няма универсална истина. И не съм писала, за да се хваля как живота ми е супер. Просто не мислех, че хората, които се смятат за щастливи с партньора си, могат да се дразнят постоянно от него. Различна гледна точка. И не е казано, че ще свърша с разбит нос, някак... сякаш си търсиш оправдание за това, че мъжа ти те дразни.

# 654
simona035, контра, не контра, просто наричам нещата с истинските им имена.
гадняр даде прекрасен пример как хора с различни разбирания се дразнят за смешни неща. Това е в основата на всичко и да, ескалира определено. Хубавото е, че те са имали достатъчно акъл да се разделят преди да ескалира, защото други седят и обясняват как всичко това е нормално, а няма ден, в който да не са кълбо от нерви и ако някой каже, че това не води до нищо добро, значи се заяжда с тях и ви навира своето семейство в очите...

Разбира се, че на всеки може да се случи. Въпросът е като почнат да се дразнят до такава степен, че да им правят впечатление подобни неща или ако виждат, че човекът директно показва, че няма да се промени по техния модел (и с право), какво следва натам - защото това дразнене се натрупва, както сами казвате и къде ще избие - божа работа. Някои се бият, други бият децата си, трети вечно нещо ги дразни и това се отразява на всяка тяхна стъпка. Ами не мога да го приема за логично поведение това, че е нормално да градиш семейство с човек, който те дразни.

# 655
  • София
сякаш си търсиш оправдание за това, че мъжа ти те дразни.
Мъжът ми не ме дразни , някои негови навици ме дразнят. Разбираш ли разликата?
Колкото ме дразнят ,толкова плюсове надделяват и ме прави безумно щастлива . И знам ,че къса глави за мен . Доказвал го е!
Вие какво си представяте , че в нас има пуфтене и физиономии по цял ден ли ? Нещо сте се объркали сериозно.
През повечето време се разсмиваме до сълзи ..
В темата "с какво обичате мъжа си" ще опиша това !

Тази тема я създадох за смешни и забавни неща , а вече кой има проблеми и как се стига до развод , не е моя работа да обсъждам .

Не казвам ,че ще свършиш с разбит нос , казвам ,че нищо не се знае!
Самия начин по който се изказа в първия ти коментар ми стана ясна . И това си е лично моя извадка , затова ще я запазя за себе си , а няма да я навирам на целия сайт за да се направя на много умна!
Какъв ви е кефа да анализирате хората и да им втълпявате ,че имат проблем? Някакви психолози ли сте?
Ако сте такива ,чакайте си клиентите , а не се закачате по темите на хората и да разсъждавате на техен гръб .
За втори път го пиша! Или участваш в темата и пишеш по нея или подминаваш. В момента в който се разяри спор я спирам. Достатъчно неща си имам на главата по цял ден ,за да седна да се разправям с виртуални всезнайковци.
НСЧ - Като почнат да се дразнят до такава степен , да се оправят!
Големи хора с глави на раменете.  Нямам против някой да каже ,че с мъжа си не се дразни ! Имам против да ме анализира и да ме изкарва ненормална!
 Гадняр за мен не е някакъв кумир за да ми дава пример в живота ,ако искам ще прочета и ще си взема бележка ,ако не ще прочета и ще подмина!
Имам към кого да се обърна за съвет ,ако нещата в брака ми не вървят .

# 656

Ц.

# 657
Тази тема я създадох за смешни и забавни неща...

Сори, но не виждам нищо забавно в дразненето, ако някой прави нещо, което знае, че аз не одобрявам го тълкувам като нарочно. Ако някакъв навик ме изкарва от нерви ще откача. Но си права, при по-толерантен човек явно се получава  Peace

# 658
  • София

Ц.
И аз съм ц., особено като се върна и прочета на първа страницата мненията на авторката  hahaha hahaha

# 659
Е няма идеални хора - все има разни дреболии, които могат да те издразнят в другия. Мен лично ме дразни момента с това, че гарджето е адски заета и ми е много трудно да се вредя в живота и. Просто ситуацията е такава и знам, че е някакъв момент, но не ми е много забавно. Иначе нея си я обичам много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт