С какво ви дразнят мъжете?

• 235 082
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 665
  • в реалността
На ММ доста се дразня напоследък, но това е донякъде защото съм просто уморена и напрегната покрай работата. Гледам да съм умерена в преценките, но понякога наистина не зная кой е прав и кой крив.

Прибирам се към 19 часа, след като съм минала през магазина ако има нещо да се купи за вечеря или закуска на другия ден и заварвам следното: мръсни чаши и някоя и друга чиния небрежно захвърлени около мивката, а ММ или гледа филм или играе на компютъра. Прибрал се е около 17 часа, след като е минал през техните да се видят и да пият по кафе, после е ходил на фитнес. Свеж и заредил батериите, в 19 часа е обикновено в прекрасно настроение. А аз се дразня, защото едва тогава се прибирам, имала съм предвидливостта да мисля дали нещо трябва да се купи на път за вкъщи, гледам че ме чакат мръсни съдове за миене, а и често тепърва трябва да се захващам да правя вечеря. И съответно се заражда лек спор: Аз 'Защо не проявиш малко съобразителност да помогнеш из вкъщи, прибрал си се отдавна?' Той 'Защо си изкарваш лошия ден на мен, какво толкова, няколко мръсни чинии в мивката!' Да, помага да пазаруваме през уикендите. Да, може да готви и го прави някой и друг път през седмицата. И да, мие чинии от време на време. Но обикновено след сто напомняния, и повечето неща са на моите плещи. Не искам да съм от онези жени, които все са кисели и все мрънкат, но понякога ми идва малко в повече.

Вкъщи аз чистя през уикенда, защото нямам нерви да го увещавам с дни да изчисти банята или да ходя след него и да дооправям, защото все прави нещата отгоре-отгоре. Много по-лесно ми е за два часа да се мобилизирам и да подредя. Просто съм от онези хора, които обичат да им е чистичко и подредено. Дразня се обаче, когато аз вършея с прахосмукачката или търкам прозорци, а той цял ден е при родителите си - кафенце, разходка, и се прибере чак вечерта. И ето отново лек спор. Аз 'Така не е честно!' Той 'Нали все ми казваш, че не обичаш да ти се пречкам като чистиш, какъв е проблема, че искам да се видя с родителите си.' Наистина предпочитам да не е вкъщи когато чистя, но понякога ми идва в повече аз да се гърбя, а той по цял ден да релаксира някъде. И после се чуди защо съм в лошо настроение.

# 1 666
...понякога наистина не зная кой е прав и кой крив...
Ти си крива Simple Smile
Защо въобще обръщаш внимание на такива неща? Никога не бих пипнала чиниите в описаната ситуация. какво ще им стане като постоят в мивката? Когато ги измие - тогава. Чудо голямо.
Не бих и сготвила, без много приказки се уточнете един единствен път - който свършва по-рано работа отговаря за вечерята. В почивните дни той пък глези другия. Като се прибереш си вземи едно приятно душче, после седни да гледаш филмчето с него, не влизай в кухята.

За чистенето, щом сама го гониш, не виждам защо му се сърдиш. Ако чистите заедно не е задължително да си пречите, единият може да мие баните и балконите, другият вътре.

# 1 667
  • в реалността
Никога не бих пипнала чиниите в описаната ситуация. какво ще им стане като постоят в мивката? Когато ги измие - тогава. Чудо голямо.

Ами какво ще стане - ще се трупат с дни. Пробвала съм да го чакам - по 3 дни съм чакала, мие чинии само след като съм му напомнила поне 10 пъти.

Не бих и сготвила, без много приказки се уточнете един единствен път - който свършва по-рано работа отговаря за вечерята.

Значи трябва да му кажа, че перманентно ще е дежурен в кухнята Laughing Той всеки ден се прибира преди мен от работа. И то няколко часа преди мен.

# 1 668
  • София
Мирандина, ти нямаш мъж, а пубер. С тази разлика, че вместо да пие бира с други пубери, той ходи да пие кафенце при родителите си, докато ти бъхтиш у дома. Голям напредък, няма що  Mr. Green

На всичкото отгоре го оневиняваш и жалиш, че му се сърдиш, щото цитирам те, си просто уморена и напрегната покрай работата. Понеже не искаш да си от киселите жени, които дуднат нонстоп, предпочиташ да си затраеш и да свършиш всичко сама? Гениално.

Като ви харесва да сте слугини, поне не идвайте да се оплаквате. Ако моят мъж си пие кафето всеки уикенд навън докато аз чистя и готвя, ако за всяка чиния трябва да му напомням по сто пъти, ако се прибира всеки ден по-рано и не се сеща да премести една вилица или да сготви сам, то последната ми грижа ще е да дойда в бегемама и да питам потребителите кой крив кой прав  Tired

# 1 669
Ами какво ще стане - ще се трупат с дни. Пробвала съм да го чакам - по 3 дни съм чакала, мие чинии само след като съм му напомнила поне 10 пъти.
И какво им стана като стояха 3 дни? Просто спри да напомняш, ефектът е обратен.

Значи трябва да му кажа, че перманентно ще е дежурен в кухнята Laughing Той всеки ден се прибира преди мен от работа. И то няколко часа преди мен.
Е и?
Значи може ти да си перманентно дежурна, въпреки че работиш до по-късно, а той не. Какъв е проблемът?
Почивни дни нямаш ли? Тогава ще се включиш ти.

# 1 670
  • в реалността
Темата е да си кажем с какво ни дразнят мъжете, дори да се оплачем ако имаме потребност. Няма нужда от наставления кой, защо и кога да пише.

# 1 671
  • София
Темата е да си кажем с какво ни дразнят мъжете, дори да се оплачем ако имаме потребност. Няма нужда от наставления кой, защо и кога да пише.
Добре, поплачи си, а след това отиди да измиеш чиниите, щото мъжът ти го мързи.

Всъщност какво ли се обяснявам и аз, големи хора сте  Stop  Tired

# 1 672
Извинявам се в такъв случай, само дадох съвет как да промениш нещата, за да не се дразниш.

# 1 673
Никога не бих пипнала чиниите в описаната ситуация. какво ще им стане като постоят в мивката? Когато ги измие - тогава. Чудо голямо.

Не бих и сготвила, без много приказки се уточнете един единствен път - който свършва по-рано работа отговаря за вечерята.

Ми кажи му де.

# 1 674
  • София
Аз бих избрала едно от нещата, които са му най- малко омразни да върши и бих се запънала да го прави.
Явно, не му пука, че банята е мръсна и не чисти добре според разбиранията ти.
В такъв случай, прехвърли му пазаруването след работа и приготвянето на вечерята.
Двама  души сте, ще измиеш чиниите с поглед, не е проблем.
Но, не бих отстъпила за готвенето- физически е по- силен, затова наблегни на твоята умора.
Ако трябва, засили черните краски, легни си по- рано, бъди уморена и за секс........
Да разбере, че за това няма да отстъпиш.

# 1 675
Като ги занаказвате с отказ на секс... Защо и тя да се лишава от удоволствие? Прибира се, пита защо не е направил нещо за вечеря, ако ѝ отговори "уморен съм" или "знаеш, че не обичам да готвя", му казва "и аз съм уморена, значи ще поръчаме нещо" или "о, щом ще правим само неща, които обичаме и аз спирам да готвя". А най-добре е първо да му каже какво я дразни и какво иска от него, а после да предприеме други мерки. Няма да измие чиниите, няма да сготви, но в спалнята не е нужно да променя нищо. Да знае, че го наказва само в кухнята. Wink

# 1 676
Тя авторката иска просто да се оплаче, не иска съветите ни! Което ме навежда на мисълта, че каквото и да се случва,тя предпочита да мрънка другаде, а не да поправи проблема!

# 1 677
  • София
Като ги занаказвате с отказ на секс... Защо и тя да се лишава от удоволствие? Прибира се, пита защо не е направил нещо за вечеря, ако ѝ отговори "уморен съм" или "знаеш, че не обичам да готвя", му казва "и аз съм уморена, значи ще поръчаме нещо" или "о, щом ще правим само неща, които обичаме и аз спирам да готвя". А най-добре е първо да му каже какво я дразни и какво иска от него, а после да предприеме други мерки. Няма да измие чиниите, няма да сготви, но в спалнята не е нужно да променя нищо. Да знае, че го наказва само в кухнята. Wink
Ами, аз говоря от свое име- ако съм уморена и съм му ядосана, нямам желание за секс.
Особено, ако е продължаващо действие или бездействие по едно и също нещо.
Щото, аз секса го свързвам с емоцията към човека- не е механично търкане, че да си докарам оргазъм.

# 1 678
  • в реалността
Не се сърди, човече - благодаря за съветите. Коментарът ми беше насочен към Таис, не към теб.

# 1 679
Подари му миялна за чиниите, ще разбере намека. Майка ми направи така. Измъкна се, че не разбира от техника. Та стария си я обслужба и обгрижва. И аз покрай него се научих. И с пазаруването така. Каквото купим, това ще се яде. Както го приготвим, така. Мама дава напътствия само, много е хитра милата.

Общи условия

Активация на акаунт