С какво ви дразнят мъжете?

• 235 013
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 740
^На мен не би ми било неприятно от ревност. Просто самата ситуация има лош вкус.

# 1 741
Изобщо не смятам, че желанието да ти кумуват най-близките хора, е проява на лош вкус. Нашите кумове ни бяха най-близките приятели. И кумата, и кумът, имаха половинки, с които отдавна не са заедно. Ако аз или ММ бяхме направили компромис някой да не се чувства пренебрегнат, сега със сигурност единият - кум или кума нямаше да присъства като никакъв в живота ни. Традицията освен кумовете да стават кръстници (всъщност няма кръстниЦИ, защото кръстникът е един) ми е като традицията да се кръщават децата на свекърите. Crazy

Разбирам и другата гледна точка, че семейството е неделима единица и не е редно да се явяват в различна роля на сватба. Но да се възприеме като игнориране и обида към непоканената половинка ми звучи леко егоцентрично.

# 1 742
Проблемът не е в младоженците, а в мъжа й.
Те може и за тройка да го поканят, но решенията взима само и единствено той.
За мен е недопустимо, още повече взимането на подобно решение сам и това ще доведе до доста сериозен разрив в отношенията ни, да не кажа нещо повече.

# 1 743
За мен е недопустимо, още повече взимането на подобно решение сам и това ще доведе до доста сериозен разрив в отношенията ни, да не кажа нещо повече.

На пръв поглед е така. Само че ако на мъжа му е писнало от сцени на ревност, в случая го приема като поредната такава.

# 1 744
С подобни глупави постъпки, с които ясно показва, че семейството им не е приоритет, въобще не се учудвам, че е обект на ревност и сцени. То и малко акъл трябва да има човек, и възпитание, и усет.
Пък като толкова му е писнало, какво дири при нея? Такива най-ги обичам, вечно онеправдани и все някой друг им е виновен.

# 1 745
Определено няма да се разсърдя, ако приятел на мъжа ми го покани за кум, а булката си покани нейна си приятелка за кума.  Shocked
И в никакъв случай няма да кажа на моя "Няма да стане!" Може да не ми е супер приятно, обаче ще ми много по-гадно, ако накарам мъжа ми да откаже такава покана. Не съм важна аз в случая, а младото семейство. Те искат кумовете им да са близки хора и техния комфорт е много по-важен на сватбата от този, на който и да е друг. Това си е техният ден. Всички останали (даже и кумовете) са гости. Без младоженците сватба няма. Laughing
Все по-често разпространена практика е кумовете да не са двойка, защото връзките днес, не са това, което са били преди 20год. Нищо драматично не виждам. Ако младоженците са съобразителни, ще обсъдят с кумовете как половинките им да не се чувстват пренебрегнати. Дали ще сме на същата маса, или не - ами то на сватба не се седи само на място като на официална вечеря. Разбирам раздразнението, но не разбирам защо се прави такъв голям проблем от такава ситуация. Rolling Eyes

# 1 746
  • София
Определено няма да се разсърдя, ако приятел на мъжа ми го покани за кум, а булката си покани нейна си приятелка за кума.  Shocked
И в никакъв случай няма да кажа на моя "Няма да стане!" Може да не ми е супер приятно, обаче ще ми много по-гадно, ако накарам мъжа ми да откаже такава покана. Не съм важна аз в случая, а младото семейство. Те искат кумовете им да са близки хора и техния комфорт е много по-важен на сватбата от този, на който и да е друг. Това си е техният ден. Всички останали (даже и кумовете) са гости. Без младоженците сватба няма. Laughing
Все по-често разпространена практика е кумовете да не са двойка, защото връзките днес, не са това, което са били преди 20год. Нищо драматично не виждам. Ако младоженците са съобразителни, ще обсъдят с кумовете как половинките им да не се чувстват пренебрегнати. Дали ще сме на същата маса, или не - ами то на сватба не се седи само на място като на официална вечеря. Разбирам раздразнението, но не разбирам защо се прави такъв голям проблем от такава ситуация. Rolling Eyes

Аз даже и раздразнението не разбирам.

# 1 747
  • София
Аз съм кумувала 5 пъти, с 4 различни кума  Laughing Laughing Laughing. На последната ми (втора) сватба на нас  кумуваха най-добрата ми приятелка с мъжа на съдружничката ми (тя пък ни беше единствения гост).

На всички младоженци при покана да кумувам казвам, че от мен  ще имат големия кумски подарък за сватбата (перална, миялна и такива весели работи) и толкова, повече никакви ангажименти с питки, варени кокошки и други патаклъми по Нови години и Великдени. Не позволявам на никой да ни контролира как да разполагаме със свободното си време и кого и как да каним на гости.

# 1 748
...Не съм важна аз в случая, а младото семейство...
За мъжа ти би трябвало да е най-важно вашето семейство, чак след това чуждото.
Иначе за тях да, тяхното си е най-важно. Но пък и не бих общувала с такива егоисти, които не зачитат чуждите семейства. Най-малкото би трябвало да дойдат вкъщи и да попитат двамата.

# 1 749
С подобни глупави постъпки, с които ясно показва, че семейството им не е приоритет, въобще не се учудвам, че е обект на ревност и сцени.

Не прочетох на Деси приоритетът във възникналия спор да ѝ е семейството. Wink Разправиите са били, че ще има друга.

# 1 750
Ами това не е ли част от семейството? Явно са ми много консервативни разбиранията, но ми е неприемливо женен/омъжена да сглобява двойка за кумуване с друг/а.

# 1 751
Подобно кумуване ми се струва напълно нормално. Не разбирам "традицията" на масата да са само кумувете. Те, в крайна сметка са свидетели и после, не виждам защо да не са си с половинките.

# 1 752
През последните няколко години омъжих две дъщери. И в двата случая кумовете не бяха двойка, а най-близките приятели съответно на младоженеца и булката. Под "най-близките" разбирам приятелства, които предхождат с години връзките на младоженците /които съвсем не бяха кратки/. В единия случай на младоженската маса седеше и приятелят /вече съпруг/ на кумата, а кумът беше сам по негово желание. Във втория случай съпругата на кума предпочете да седи отделно с общи приятели. Постарахме се тяхната маса да е до младоженската, но това не беше от особено значение.

Моето мнение - изборът на кумовете по степента на свързаност с младоженците всъщност изразява сериозното отношение към тяхната "роля" и убедеността, че с тези хора сте били и ще бъдете заедно. И това е по-стойностно от избора на кумуваща двойка, само защото "така се прави". 

А да, доколкото съм на ясно не е имало драми от "пренебрегнатите" половинки /може би защото не са си втълпили, че са пренебрегнати??/ Веселиха се с пълна сила заедно с другите гости и, естествено, заедно с  половинките си.

# 1 753
pipelot, за семейства ли ставаше дума при вас или на ниво гаджета. Защото има огромна разлика, поне за мен. Ако е второто е нормално да няма драми Peace

# 1 754
В първия случай за сериозно гадже - сватбата беше малко след нашата. Във втория - семейство с дете /и то беше на сватбата/.

Общи условия

Активация на акаунт