С какво ви дразнят мъжете?

• 235 019
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 1 725
Разбира се, че имат. Но товя означава ли че нямам право на мнение и че ММ няма да се допита до мен преди да приеме? Не се познавам с кумата и не знам дали е обвързана или не, но ще ми е крайно неприятно да стоя сред непознати сама и може би няма изобщо да ида.

# 1 726
След разправии за това, че няма да ида и да го гледам цяла вечер с някаква чужда, той ми каза - с тази ревност не знам докъде ще стигнеш....

Не може основният ти аргумент да е, че ще го гледаш с друга (което реално не е вярно, защото той заедно с кумата, освен в частта с подписването, работа няма) и после да страдаш, че той не поддава на откровена манипулация. Малко по-хитро трябваше да подходиш, не с ревността напред.

Обикновено при несемейни кумове, на младоженската маса освен кумовете се настаняват и партньорите им, поинтересувай се. Хората може да са се сетили.

# 1 727
Разбира се, че имат. Но товя означава ли че нямам право на мнение и че ММ няма да се допита до мен преди да приеме? Не се познавам с кумата и не знам дали е обвързана или не, но ще ми е крайно неприятно да стоя сред непознати сама и може би няма изобщо да ида.

Имаш право на мнение, но той вероятно го знае и затова не те е питал. Както на теб ти се вижда като егоизъм, че той се съгласява да е кум отделно от теб, така и твоят психологически натиск "аз бих отказала, ако ме поканят без него да кумувам" е доста егоистичен и да искаш подобно нещо от него не е особено редно. И в двата случая е егоистично за единия, но става дума за еднократен акт в името на близък човек и ти си по-егоистка в случая, защото той надали всяка седмица ще кумува на близки приятели.

Ти не се сърдиш, защото не го е обсъдил с теб, а защото не става на твоето. Аз също не обсъждам предварително неща с партньора ми, когато знам, че аз съм твърдо решена да направя каквото дъм решила, а той е твърдо против. Вместо една караница да има пост фактум, ако тръгна да обсъждам предварително, ще има още поне една, докато се опитваме взаимно да се убеждаваме в правотата си. Тръгвам да обсъждам, ако не сигурна за моето или за неговото мнение, ако не съм особено убедена, че искам въпросното нещо и се нуждая и от неговата гледна точка

# 1 728
По нашия край е традиция в седмицата на прошки да се ходи на гости у кумовете. Обикновено те са и кръстници на децата после. Затова за кумове се кани семейство. Но пък - разни хора, разни идеали.

# 1 729
Аз също не съм привърженик на такова кумуване, когато налице е двойка. Не е въпрос на ревност, а на елементарно уважение. Но явно мъжът на Деси е на друго мнение. Доколкото съм я чела, не само по този въпрос...

# 1 730
  • София
Моят може да ме докара до лудост....двойка, в която сме в много добро отношения само с мъжа, най-вече той, го поканиха за кум....а мен като гост. Той дори не се допита до мен. След разправии за това, че няма да ида и да го гледам цяла вечер с някаква чужда, той ми каза - с тази ревност не знам докъде ще стигнеш....разочарована съм....аз бих отказала да кумувам, ако партньорът ми се чувства зле...

То не е и редно, щом сте семейство, да канят само него.
И аз не бих отишла, не защото ще го гледам с някаква си там, а защото не бих уважила хора, които не ме уважават.
Твоят не ти ги върти за пръв път, номерата, ако не греша и бих му спретнала нещо в отговор, което да го накара да подскочи. Mr. Green
Ако все пак реша да отида, бих отишла с придружител- мъж, толкова близък и познат колкото шаферката е на мъжа ти.

# 1 731
Аз също не съм привърженик на такова кумуване, когато налице е двойка. Не е въпрос на ревност, а на елементарно уважение. Но явно мъжът на Деси е на друго мнение. Доколкото съм я чела, не само по този въпрос...
Съгласна съм.  Peace За мен също би било обидно. В обратната ситуация бих отказала.

# 1 732
  • Пловдив
Аз също намирам за странно. И също не бих отишла.

# 1 733
  • София
И аз не бих отишла. За мен постъпката е отвратителна от страна на "младото семейство". А за мъжа да не говорим.

# 1 734
  • Варна
Преди десет години кумувах на сватбата на приятели и нямах нищо общо с кума. Познавахме се бегло, бяхме се виждали 5-6 пъти преди това. Той беше сгоден тогава, но младоженците не познаваха годеницата му. Аз бях свободна. Не съм се замисляла дали е редно или не. Аз бях поканена за кума, защото аз ги запознах младите. Кума беше приятел само на младоженеца... Обаче е факт, че годеницата му беше поканена да седи на нашата маса. Тя отказа. Каза, че цял живот ще седи до него и за една вечер не е нужно пак да е настана в него. Смятала да се забавлява и така... Но тя се познаваше с останалите хора, на чиято маса беше настанена...
Та не смятам, че младоженците са направили нещо лошо. Може да си има причина да решат така. Кофти е че мъжът не му пука как се чувства жена му...

# 1 735
  • София
Кумовете стават и кръстници на децата, обикновено.
При католиците, ако с родителите се случи нещо, кръстниците поемат грижата като за свои деца.
Може би, защото никой не си прави труда да обясни, младоженците приемат кумовете просто като изисквани от закона свидетели на подписването и нищо повече.

# 1 736
  • Варна
Кумовете стават и кръстници на децата, обикновено.
При католиците, ако с родителите се случи нещо, кръстниците поемат грижата като за свои деца.
Може би, защото никой не си прави труда да обясни, младоженците приемат кумовете просто като изисквани от закона свидетели на подписването и нищо повече.
Ами в случая на моите кумци децата не са кръщавани изобщо в църква, т.е. това едва ли им е било важно, да.
То пък ние като си избрахме кумовете семейни и те се разведоха после, че голям келепир...

# 1 737
И аз не бих отишла. За мен постъпката е отвратителна от страна на "младото семейство". А за мъжа да не говорим.

Младото семейство очевидно не я смята за достатъчно близка, но какво пък толкова, егоисти такива - вместо да угодят на ревнивата приятелка на кума. да искат да си направят сватбата така, както им харесва и с каквито кумове желаят.

# 1 738

Младото семейство очевидно не я смята за достатъчно близка, но какво пък толкова, егоисти такива - вместо да угодят на ревнивата приятелка на кума. да искат да си направят сватбата така, както им харесва и с каквито кумове желаят.
Те могат да смятат, който си искат за близък и да игнорират съществуването, на когото си искат. Мъжът, обаче, би могъл спокойно да откаже възпитано като уточни, че смята, че това няма да е приятно на жена му. За мен кумуването е вид отговорност и не свършва само до сватбата. Не си длъжен да приемеш.

# 1 739
Била съмна 2 такива сватби, в единия случай кумата си имаше друга половинка, а в другия кума. И на 2-те сватби половинките не бяха на младоженската маса, но то и повечето хора си бяха постоянно на дансинга, та поне на пръв поглед не изглеждаше да има драма. На нас с мм не ни се е случвало по този начин да кумуваме, но дори и да го поканят него без мен, изобщо няма да се засегна. Не съм ревнива, имаме си и доверие и всъщност последното нещо, за което ще мисля е кумата, чак ми е забавно  Laughing Дори и да ми предложат да седна на младоженската маса, ще откажа, не мисля, че мястото ми е там, просто ще се забавлявам. От друга страна мен ако ме поканят само за кума, мъжът ми нито ще се засегне, нито ще го мисли. Също няма да иска да седи до мен, а дори и да го настанят на маса с напълно непознати, ще се запознае и сигурно  до края на вечерта ще си е намерил приказка с всеки, общителен е  Laughing Та наистина шарен свят, чак се учудвам като чета на колко жени ще им е неприятно, не бих предположила иначе  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт