С какво ви дразнят мъжете?

• 234 836
  • 2 180
  •   1
Отговори
# 2 085
Никак не ти е лесно. Много е дразнещо и още по-лошо ще става. Но, това е положението- изтеглили сте късата клечка с този Алцхаймер. Но няма как да оставите стареца сам в това положение.

# 2 086
  • Бургас
Те се махнаха и сега е сам. ММ ходи всеки ден да го вижда. Сега го докара у нас да го наблюдавам, че да не вземе да щукне по улиците като оня ден.
Честито , че сте ги разкарали.
Не ви завиждам. Разбирам го мъжа ти, а на теб ти съчувствам.
Мислили ли сте да наемете гледачка или да го настаните в дом, защото такива хора не е добре да са сами?

# 2 087
Най-дразнещото в случая е, че той изчезва, и го оставя на нейните грижи. Ако той поеме ангажимента е друго. Въпреки че в този малък апартамент и това е доста ангажиращо. Но ако няма друг начин (финансова възможност за наемане на човек) няма как, негов дълг е.
absurt, принципно съм съгласна с мнението ти, че не е добре да се държим с мъжа като с малко дете, но има моменти, в които ние "плащаме за масрафа" на Мъжа.И в случая- ако спестовника се разболее или го схване кръста, то, неудобството няма да е за негова сметка и "казах ли ти", ама никак, никак няма да я сгрее жената. Иначе, определено смятам, че е добре да накараме мъжовете си да си изтърпяват последствията от тъпи постъпки/решения
Нищо няма да му стане, нали е отоплено. В някои държави в детските градини спят по земята, та за голям човек да проблем. Когато се събираме за някой празник всички при свекърите, и там има спящи по земята. Няма начин, като имат 3 деца, всяко задомено + 3 внучета, бройката е големичка. Надуват се дюшеците (много удобни м/у другото) и пада голямо въргаляне, не може да се дореди човек, всички искат там Laughing

Проблемът според мен е друг - детето - сега се формират неговите възприятия за живота и такова скъперничество може да му изкриви доста представите. Едно е да го учиш на разумно ползване, друго на стискане за елементарни нужди, които можеш да покриеш финансово. По принцип съм съгласна с absurT за избора на битките, но тази не е за пренебрегване, защото има много дълбоки последици.

Скрит текст:
Моят мъж пък не може да спи на топло. Не за пестене, просто му е зле. Детето и то. Нито се разболяват, нито нищо. Аз обичам по-топличко, та хич не ни е лесно, но постигнахме някакво съгласие за 18-19 градуса, та всички са сравнително доволни.
По този повод моят мъж се шегува, че ако реша някога да го убивам просто трябва да врътна кранчето на парното и да му метна едно одеяло, друго не му трябва  hahaha

Преди време пък ми беше на гости приятелка с нейното дете и сложихме двете деца в детската да спят. Пуснах парното на 1, на сутринта ставам - спряно, било й топло и го спряла. Умрях от срам, че ще кажат, че не щем да им пуснем топло  Laughing

# 2 088
  • София
Най-дразнещото в случая е, че той изчезва, и го оставя на нейните грижи.

Ами той именно затова го оставя, защото няма да е в града и няма да може да минава да го наглежда всеки ден. Иначе трябва тя всеки ден да ходи към дядото.

# 2 089
Най-дразнещото в случая е, че той изчезва, и го оставя на нейните грижи.

Ами той именно затова го оставя, защото няма да е в града и няма да може да минава да го наглежда всеки ден. Иначе трябва тя всеки ден да ходи към дядото.
Не знам каква точно е ситуацията, ама едно е да минеш да го видиш, да му оставиш храна или нещо друго, съвсем друго е постоянно да си ангажиран с него като ти е в къщата.

# 2 090
  • София
И какво предлагате да направи?
Да го зареже с отключена врата, та като хване пътя в тоя студ, да го намерят умрял от студ и да ги отърве? newsm78
Щото, в един момент, няма ли постоянно човек до него, не се знае кого ще пусне да влезе, какво ще метне през прозореца и накъде ще замине.
А в хосписите цените са към 800лв. и реално там като се изпратят, до месец си отиват.

# 2 091
Не знам каква точно е ситуацията, ама едно е да минеш да го видиш, да му оставиш храна или нещо друго, съвсем друго е постоянно да си ангажиран с него като ти е в къщата.
Ситуацията е човек с Алцхаймер. Не вярвам да се нуждае от допълнителни разяснения. Всеки що годе грамотен човек знае какво означава това.

НСЧ, дяволът е в детайлите. Има разлика във формулировката "Моят мъж замина и ми натресе баща си у дома" и "Моят мъж замина в командировка и доведе у дома баша си, който е с Алцхаймер". Агент спомена, че мъжът ѝ е заминал в командировка. В такъв случай, какво предлагаш като по-добро решение? Мъжът да вземе баща си със себе си? Жена му да тича до апартамента на стареца? Да платят на човек да се грижи, при условие, че тя редовно пише, че имат финансови проблеми? Да застрелят дядото, че да не мъчи и тях,  и себе си?

# 2 092
Има точно 3 седмици в годината, когато студът е толкова голям, че е необходимо сериозно отопление. Едва ли някой ще се разори от тази 1 по-надута сметка ток. Смешно е, че всеки втори има смартфон за 1000 лв или пуши по 5-10 лв на ден, но не може да си позволи да не мръзне като куче зимата. Приоритети.

Ние не пестим от топло. От много други неща бих спестила, но това - не. Няма по-голям кеф от това да се прибереш след цял ден мръзнене  и вкъщи да те лъхне топъл въздух с влизането.

В Германия няма парно през нощта...спира се за да се пести енергия. Ние нямаме климатик и понякога си е студено...повечето хора карат без отопление през нощта. Не знам с малки деца какво правят, но възрастните със сигурност карат без отопление.

По темата, да се грижиш за човек с Алцхаймер е страшно тежко... така, че и двамата са за разбиране, просто ситуацията е кофти.  Sad

# 2 093
И какво предлагате да направи?
Ами според мен не е безопасно това, което прави, а именно да го остави да живее сам и да минава всеки ден. Е какво като минава? Той си излиза свободно без никакъв контрол. Това грижа ли е според теб?
Човек с Алцхаймер трябва да е под непрекъснат надзор, иначе не можеш да го намериш. Баба ми, лека й пръст беше болна от това и знам какъв кошмар е. Когато се налагаше да е сама (за съвсем кратко време) заключваха вратата. Тя излизаше през прозореца и пак бягаше...
Не знам какво трябва да направи, решенията са индивидуални спрямо конкретния случай, но няма как да не повлияят на другите му ангажименти. В случая - отказва всички, свързани с пътувания, мести се при него, държи го заключен, наема човек, те се местят при него, ако в по-голям (в момента са в 2 стаи 4 човека, м/у тях ли да спи?)...

В Германия няма парно през нощта...спира се за да се пести енергия...
Сграда, загрята централно от парно няма нужда от топлене нощем, но с климатици и духалки спреш ли ги, замръзваш, така че въобще не може да се сравни тяхното с другото.

# 2 094
  • София
Ами засега това сме измислили. Те се изнесоха наскоро ония. Така че все още сме в процес на търсене на решения. Проучвам домове, проучвам гледачи, ще ходя до Соц. патронаж и така. Мрънкам си, но действам.

Аз не мога да ходя до там - Овча Купел. Пробвах един път след работа, с 2 транспорта на отиване, 2-3 на връщане - разбих се.

Иначе аз в момента спя с децата в детската и така е по-добре от преди, като му бях оставила цялата детска.

# 2 095
Агент, лошо. В един момент ще трябва някой да е около него 24/7/365. Гледачи и домове са доста скъпички. Ако не можете да си позволите да плащате, ще ви се наложи лично да го поемете, което е убийствено. Майка ми гледаше баща ми, който почина от Алцхаймер и често съм си мислела, че тя ще си отиде преди него от изтощение.

# 2 096
  • София
Тъй като аз водя бюджета, вече съм наясно, че няма как да сместим дом в София в него. Търся други решения.

# 2 097
  • Бургас
Тъй като аз водя бюджета, вече съм наясно, че няма как да сместим дом в София в него. Търся други решения.
А не може ли да дадете апартамента му в Овча купел под наем и с парите от наема да му плащате дома. Сигурно ще се наложи да доплащате, но поне наема ще поеме по-голямата част от таксата за дома.
Много кофти ситуация, но предвид, че човека не е с всичкия си, дом е най-доброто решение, защото : първо, вие ходите на работа и няма как да сте постоянно с него и второ - това здравословно състояние ми се струва опасно и за околните, т.е. за вас и децата.

# 2 098
  • София
Доста работа трябва да се свърши преди да може да се даде под наем - като например едно огромно основно почистване и изхвърляне на боклуци и дрехи. Това, може би лятото, ММ да си го направи, ама и там е сложно, че отпуските му са малко.

# 2 099
  • София
Не могат да го дадат насила в дома, а да му обяснят че не е в час, няма начин.
Не могат и да отдадат под наем жилището му, ако е едноличен собственик.
Лошо е да го виждат децата в един по- напреднал стадий, както и е опасно да остават с него, защото никой не може да предвиди какво ще родят бесовете му.

Общи условия

Активация на акаунт