Страх?

• 11 521
  • 165
  •   1
Отговори
# 150
  • София
баш си е самоубийство, но с чужда помощ.

# 151
  На практика е убийство.

Гледала съм филма на Тери Пратчет - егати съвременния свят, срещу 10 хиляди паунда ловки търговци   ти подават чашката с отрова, опакована хуманно в ярки цветове.

В класическия свят хората наистина са се самоубивали достойно, щом живота стане непоносим. Някои и сега го правят.

# 152
  • София
В повечето случаи хората са готови на евтаназия едва, когато са безпомощни и вече са чужда грижа, не могат сами да се обслужват, а и самоубийството трябва да е чисто и акуратно. Ако човек вие от болка и е на легло, как точно ще успее да се самоубие? Някой друг му дозира лекарствата, някой друг му дозира храната. Единственият начин остава да спре да ядеш, обаче тези, които се грижат за него няма да го позволят, защото веднага ще  включат на венозно вливане. На практика човек е в чуждите ръце и дори да иска, не може да са самоубие.

# 153
 Не знам как, Анди, нито искам да водя спор за или против евтаназията. Даже нямам твърдо установено мнение по въпроса.
 Просто казвам, че евтаназията не е самоубийство.  Евтаназията е умъртвяване и така и трябва да се нарича.

# 154
При убийство жертвата е против и се дърпа.
Този вариант отпада при самоубийството.При евтаназията "жертвата" моли да се възползва от доброто физическо състояние на чужди хора да го самоубият.А от старогръцки се превежда добра,красива смърт.Живота в случая е по неизгоден вариант от смъртта.
Не съм против самоубийците всъщност приемам го като вид смърт.Мисля,че хората трябва да бъдат научени да разпознават сигналите и съответно да помагат на такива хора.Такива хора са чувствителни и лабилни и им е трудно да се справят с елементарни житейски драми.

# 155
  • София
За евтаназията дали  трябва да е "за" или "против" с лека ръка не може да се отсече. Сериозен въпрос, който засяга определено нелечими болни и то специално такива които имат неистови болки. Не сме дорасли все още, защото има много противоречия в самите българи, освен, че може и с това да се спекулира било за имоти и други наследства. Някой беше казал по-горе, "те за земя се избиват, та...." което е вярно. Има един филм с Ал Пачино, който е изключително интересен и засяга точно тези въпроси,  "You Don`t know Jack" .  Това е точно филм за д-р Кеворкян или д-р Смърт. Трябва да се гледа , защото засяга точно тези тежки избори. Къде е истината, аз не мога да кажа, но повече мисля, че това е личен избор и е съвсем искрен на пациента. 

http://www.imdb.com/title/tt1132623/
Освен с прекрасната  игра на Ал Пачино, този филм и предполага и много размисли,  тежки наистина, но и  точно в тях някой ден ще се намери истината.

# 156
  • инфантилно и разглезено хлапе
Да бе, ще се моря, хаха. Върви ти!
Joy

# 157

"- Деветдесет и девет, сто! Ако някой не се скрил, не съм виновен!
Мразя да водя играта, но за мен това е далеч по-лесно, отколкото да се крия. Влизам в тъмната стая и прошепвам на този, който се е притаил вътре: „Открих те!"
Изпровождат ме с поглед по дългия коридор, а в стенните огледала се отразява фигурата ми – в черна роба и с коса в ръцете".

# 158

"- Деветдесет и девет, сто! Ако някой не се скрил, не съм виновен!
Мразя да водя играта, но за мен това е далеч по-лесно, отколкото да се крия. Влизам в тъмната стая и прошепвам на този, който се е притаил вътре: „Открих те!"
Изпровождат ме с поглед по дългия коридор, а в стенните огледала се отразява фигурата ми – в черна роба и с коса в ръцете".

Кърт Хоумън.. Heart Eyes Прекрасен .. Peace

П.п.Извинете за спам-а,не се сдържах.

# 159
  • София
Като казахте Пратчет...
-Време ли е вече?
-ВРЕМЕ Е.

# 160
  • София
на мен ми хареса онова за детската рисунка - на детските рисунки няма умрели - том те няма на нея, значи не съществуваш.

# 161
на мен ми хареса онова за детската рисунка - на детските рисунки няма умрели - том те няма на нея, значи не съществуваш.
Много ми хареса.

# 162
...
И между другото, я усещам когато е близо около някого. И това не ме плаши.
...

Тръпки ме побиват!

# 163
Да живееш без ултимативният изход - смъртта, не звучи ли страшно?  Thinking

За мен звучи повече от ужасно, но питам вас.  Simple Smile
Никога..Егати скуката..

Отново и отново в различни тела и форми..
Не знам как, Анди, нито искам да водя спор за или против евтаназията. Даже нямам твърдо установено мнение по въпроса.
 Просто казвам, че евтаназията не е самоубийство.  Евтаназията е умъртвяване и така и трябва да се нарича.
А убийството не е ли умъртвяване?

Иначе съм За и за евтаназията и за самоубийството..
В крайна сметка,аз и само и единствено аз,имам право над живота си,ако реша,че ми е писнало,имам пълното право да си дръпна шалтера..
Разбира се,не го намирам за успешен начин за разрешаване на проблеми.
Но пък е успешен начин да прекъснеш особено мъчителен или пък скучен и досаден живот..Така мисля..

# 164
  • България-Швейцария
Да живееш без ултимативният изход - смъртта, не звучи ли страшно?  Thinking
Изобщо не, да имаше как, вампирясвам одма Sunglasses
След като от 20 г. насам гледам как се сбъдва и немислимото, бъдещето ми е все по-интересно.
Толкова неща още искам да видя, да направя, няма да ми стигне един живот.
Всички ценни от моя гледна точка хора, естествено, вървят с мен.

Общи условия

Активация на акаунт