Страх?

• 11 545
  • 165
  •   1
Отговори
# 60
Дано се приеме евтаназията, не мисля да съм камък, ако легна неподвижна. Органите съм казала да ги дарят, ако стават. Оплела съм си кошницата, ама с моя късмет ще доживея 60-ака, най- малко.
 Grinning

Това са думи на силна жена.
Що се отнася до евтаназията, то тя се прилага от десетилетия, и без съгласието на човка.
Ама 60-така.., а пенсията?  Не смяташ ли да си я ползваш?

# 61
  • Бургас
Винаги съм казвала на ММ, че искам аз да умра първа за да не живея без него.

Това ми напомни на една случка. Гледаме с ММ един филм с Джони Деп, в който играе учен, който умира. Моят като почна да разсъждава, как няма да можел да живее без мен, просълзи се. Казах му да си гледа филма и да не разсъждава толкова  Laughing

И аз имах пристъп или по-точно беше бавен припадък, който траеше общо половин-една минута и тогава си помислих,че получавам някакъв мозъчен инсулт (тъкмо бях родила малкото) и си повярвах,че си отивам и след секунди няма да ме има,а бебето ми беше в шезлонга в хола,мъжа спеше на спалнята. Единствената ми мисъл беше как да успея да извикам (не можех), за да събудя мъжа и детето да не остане дори за известно време без наблюдение и да го събуди след като се разреве и после той да стане и да ме намери озъбена:)

Когато получих пристъпа беше посред нощ и ММ спеше. Първите няколко часа той спи много дълбоко, а на мен ми е лошо и нямам сили дори да го бутна. Бутам го, бутам го, той спи като търтей. После ми идеше да му отперя един. Егати съня. Та и мен можеше да ме намери озъбена, опулена и просната върху леглото.

П.П. Преди малко се обади свекъра да каже, че бабата на ММ е починала  Cry Много сладко бабе беше. Успокоява ме мисълта, че се отърва /беше на легло/ и че е вече на по-добро място.

# 62
Бог да я прости жената.  Praynig
 Hug

# 63
Не знам има ли го "онова" място и колко е добро.
Един ден всички ще узнаем.

Аз бих искала да ме кремират, винаги съм изпитвала ужас от червеи.

# 64
  • София
.................

Ми, нали ще бъдем мъртви, как ще ги усещаме червеите, няма... Joy
Също искам да бъда кремирана и разпръсната във въздуха.  Дала съм нареждания, ако се случи случка, какво да правят и какво да не правят, какво да запазят от мен и какво да не запазят, в общи линии нищо не искам да им напомня за мен, като дрехи, бижута, снимки безполезни, просто да продължават да живеят. С мен и без мен....много  важно. Бил си тук, после те няма и най-вече....да няма некролози. Черни дрехи,  лентички безумни....никога!  Ненавиждам.

# 65
  • В Космоса
Не знам има ли го "онова" място и колко е добро.
Един ден всички ще узнаем.

А може и нищо да не узнаем, ако го няма "онова" място, а просто се изключваш и край. Разочароващ вариант - да си тънем в неведение. Mr. Green

# 66
Страх ме е от смъртта, защото не знам дали детето ми ще бъде самостоятелен човек и дали ще има кой да се грижи за него. От самата смърт не е ме е страх.

# 67
.................

Също искам да бъда кремирана и разпръсната във въздуха.  Дала съм нареждания, ако се случи случка, какво да правят и какво да не правят, какво да запазят от мен и какво да не запазят, в общи линии нищо не искам да им напомня за мен, като дрехи, бижута, снимки безполезни, просто да продължават да живеят. С мен и без мен....много  важно. Бил си тук, после те няма и най-вече....да няма некролози. Черни дрехи,  лентички безумни....никога!  Ненавиждам.

И аз така съм наредила.
Кремиране, даряване на органи и никакви некролози и събирания за помени.
След като ме няма, искам да ме няма, нищо да не напомня за мен.
Пък и на покойниците им е по-добре , ако няма ревове и връщане назад. Peace

# 68
От моята не.
От тази на хората, които обичам - ужасно много.
От старостта не.

И аз така.

# 69
  • инфантилно и разглезено хлапе

Ако някой ви каже, че не го е страх от смъртта, да знаете, че лъже.

# 70

Peace При това най-често несъзнателно. Аз много се гордеех, че не ме е страх от смъртта. Доскоро, докато не прочетох тази книга. А и какво точно значи "Не ме е страх от смъртта, а от болката?"  Grinning Болки колкото искаш и приживе, но нещо ми подсказва, че онази последната ще е доста по-различна. И аз съм се шашкала, че умирам, е, в миг забравих, че не ме е страх от смъртта.

Поддържам правото на избор дали да живееш или да умреш с медицинска помощ, и бях сигурна, че точно така ще постъпя. Само че след като видях точно как умира човек, взел това решение (свръхбързо и наглед леко) и как, хора, той просто си остава мъртъв и знаеш, че е мъртъв, а не е кино... Усъмних се дали бих причинила това на семейството си и дали, в края на краищата, би ми стигнала смелостта да пийна чашката.

# 71
Някой по- напред беше споменал нещо, за това, че ще бъдем забравени- няма страшно, момичета, кешът в bg mamma е вечен, така че дирята вече е начертана.  Mr. Green Все нещо ще остане след нас  Mr. Green

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 11:27 от **Elly**

# 72
А мислите ли как ще изглеждате, като умрете, да сте гримирани, добре облечени, като ви намерят трупа?  Mr. Green

# 73
  • Най-красивата страна
Не ме е страх  от моята смърт.От както баща ми и баба ми починаха не се страхувам.

# 74

Защо пък непременно ще е лъжа?

Общи условия

Активация на акаунт