ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 101
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Напълно споделям мнението на sky. Не мога да го оставям вкъщи,  защото не му харесва даден учител. И не заради  факта, че работим и двамата и е трудна организацията с оставането вкъщи. И на нас сборни групи и други учители не са ни допадали , даже при нас е имало и местене в основната сграда (бяхме нова ДГ ,филиал). Кофти промени , ама нали са временни , ще се преодоляват.

# 106
  • София
Пролетен дъждец, честит празник!   bouquet

Като ви чета колко весело си изкарвате на рождените дни на децата, ми става малко тъжно. Моят от детската градина посещава рождени дни, но понеже неговият е през август и досега все не можехме да организираме неговия с деца, предвид сезона. Надявам се вече като са по-големи и с тел., да можем да спретнем някой летен рожден ден.  Crazy

# 107
Скай, Сисе-то, благодаря ви!

Сега ви прочетох назад за правоъгълниците и квадратите. След някоя и друга година не знам как ще се включвам с помощ за уроците. Трябва да си преговарям Crazy

И ние миналата година забравихме един път раницата. С тази разлика, че баща й я караше и се сетихме чак по средата на пътя в едно огромно задръстване. Та се върнах само аз и я занесох за третия час ooooh!

За адаптацията и аз мисля, че умерено според възрастта и темперамента на детето трябва да излизат от зоната на комфорта. То важи за всички ни де.

Ние миналата година ходихме на рожден ден лятото на дете от класа. Ако си имате мейли/телефони, могат да се съберат дечица според мен.

# 108
Пролетен дъждец, да е жива и здрава твоята рожденичка!  

sky, ЧРД на твоето детенце също!

Вчера получихме "Пространствено мислене". Моят син седна и реши 15 от тях за отрицателно време, те са общо 70 задачи в цялата книжка, 20 страници е книжката. Тя въщност е преводна немска книга, мога да ви дам линк, има я в амазон.де. (т.е. част от нея, немският вариант съдържа всички книги от серията в едно) За 2 задачи имам питане, ще ги симам след малко.

# 109
  • София
Жасмин, аз открих 5 книжки от поредицата "Тестове за интелигентност за деца". Те ли са всички или има още? В кошницата са ми и мисля да поръчам.  Thinking

# 110
Не, общо са 8. Но 3 са изчерпани навсякъде.

# 111
  • София
Да, наистина.  Tired

# 112
  • Перник
За рождените дни - тъкмо Калоян е поканен за утре - опитваме се да се поберем в 20 лв. за подарък. Ние за пръв път канихме деца, с чиито родители не сме близки (от градинската група) на 7-я рожден ден на Калоян. Бях подготвила меню и за възрастни, в поканите пишеше, че важат и за родители, но повечето родители оставяха децата и след 2-3 часа идваха да си ги вземат. Само тези, с които се познавахме от преди останаха през цялото време.
Снощи водихме малкия звяр на благотворителен рок концерт. Издържа около 2 часа и ни принуди да си тръгнем  Sad

# 113
  • София
Светле, че то два часа си е героизъм, моят и толкова няма да издържи сигурно.  Laughing

# 114
Правоъгълници/ ромбове/ квадрати...има време всичко да се изясни.
Нямам намерение да го засипвам с информация, която така или иначе ще бъде поднесена в училище .
Ако на някое се състезание се падне такава задача- здраве да е. Не първото място е целта на ходенето по състезания. Както беше споменато един път квадрата може да го смятат за правоъгълник ,а друг път не, зависи от гения измислящ задачите. И за да не го объркам предпочитам да научи нещата такива каквито са, независимо от резултата на състезанието.

# 115
  • София
gerka аз разяснявах фигурите, заради домашно, а не заради състезание. Именно защото не беше обяснено.

# 116

Тези са изчерпани навсякъде. Ако някой ги има, може ли да ги сканира?  Praynig

# 117
  • Sofia
Дъждец, честита да е и твоята рожденничка, здрава и щстлива!  Hug

Аз също споделям виждането на Скай и подходих така, в нашия случай -

За адаптацията и аз мисля, че умерено според възрастта и темперамента на детето трябва да излизат от зоната на комфорта. То важи за всички ни де.

Оставих я днес и ще си говорим, та утре пак да си е по-спокойна на у-ще. И знае, че оставането ѝ днес е изключение.  Както ми описва нещата, оставам с впечатление, че класната е по-търпелива и толерантна, а че е много спокойна, знаех още като я избирахме минала пролет.

# 118
gerka аз разяснявах фигурите, заради домашно, а не заради състезание. Именно защото не беше обяснено.

Принципно говоря, нямах предвид теб.

# 119
  • София
 То имало нова тема, а аз блея. Връщам се да чета.

Общи условия

Активация на акаунт