ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 081
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Морена, и Алекс не обича промени. Случва се да не ходи по такива причини.

# 91
Аз сега се сетих, че отдавна не съм писала, още преди да сменя ника сякаш.....Simple Smile

Калина също имаха миналата седмица заместничка. Тяхната учителка беше болна. Доста мрънкаха, че била строга, но от училище не съм я спирала.
Днес и утре ще си остане в къщи. В четвъртък малкия има рожден ден и отделно вечерта е канена на рожден ден на съученичка. Simple Smile Ще ни е първият рожден ден от училище.
До каква сума купувате подарък за дете от училище? аз вече взех, но все пак да попитам. Simple Smile

# 92
И аз към въпроса на Мирама да добавя още един. Тъй като това е първият РД в училище, все още не се познаваме с родителите (не че след 7 г  ще сме близки приятели) и ми се струва някак си неудобно с тях да празнувам и с мои близки , а и не върви да им кажа Довиждане и елате след 3 часа да го вземете.  Когато съм водила  баткото винаги отказвах поканата и питах кога да го взема. Не мога да бъда част от този празник. Вие как практикувате?

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашето беше обявено като детски празник.
никой не направи опит да остане. но те разбирам - не знам как бих казала на човек да си ходи  ooooh!

# 94
  • София
Sesylle, познах те Simple Smile Май и преди си си сменяла ника.
Аз купувам до 20-25лв.
Като стана дума за подаръци, Алекс получи страхотна плетена чантичка от Петунийка. Толкова много си я хареса! Аз много ценя ръчно правени неща. Въображение, сръчност и майсторство могат да ми вземат ума  Heart Eyes

За родителите - тая година решихме с децата от училище празникът да е отделно. Така и ние ще се опознаем. Макар че в крайна сметка с родителите на приятелите на детето не сме си съвсем чужди. Бяха предвидени и добре дошли. Някои деца бяха доведени от татковците и те не пожелаха да останат  hahaha
В същото време за осемгодишни не виждам нищо нередно в поканата да пише "Доведете детето в..." и "Празникът ще продължи до...". Всъщност ще имаме втори тур на рождения ден тая седмица - за децата от квартала и градината. Още не знам дали с родители или без.

# 95
Кати, ние ще я заведем и вероятно който отиде ще седне настрани на маса и ще я изчака. До сега все с приятели сме празнували, а сега не познаваме нито деца,  нито родителите.  Притеснявам се да я оставим сама.

# 96
  • София
точно в детската академия за състезанието за ПУК разбрах, че, разбираш ли, квадратът Не е вид правоъгълник, а вид ромб  Shocked
т.е. квадратът е ромб с прави ъгли, а не правъгълник с равни страни.

това ме изуми, предвид че съм изключително сигурна, че ромбът и успоредникът са си съотносими, а от друга страна са си правоъгълникът и квадратът.

това цетебе с дългото освобождаване съм чела кофти неща за него, аз лично предпочитам просто вит.Ц на по-често.

Квадратът Е успоредник с равни страни и Е ромб с еднакви / равни ъгли. Едното изобщо не пречи на другото. Все едно да кажат, че [някоя си] жена е ИЛИ руса, ИЛИ синеока. Това е безсмислено.

# 97
  • София
Или пък, по колко начина могат да се подредят 4 книги в 1 библиотека, решението било 4.3.2.1=24 - имаше такава задача за 1 клас на едно от състезанията.  Shocked
Сериозно! За 1-ви клас. То голям човек може да се обърка, а какво остава за дете на 7 години.  #Cussing out

Питах познати, завършили СМГ - решавало се елементарно (има си хас!) с някакво дърво на възможностите.

katiABV, в ozon.ru има пощенска препоръчана доставка, но пак е висока - около 30 лв. за 0,5 кг. и около 40 лв за 1 кг.

Това пак са куриери някакви - проверих ги ozon, абсурдно е...

# 98
Хеликон внасяха преди руски книги, сега се присетих, защо не ги питаш? Също и една руска книжарница, беше на Витошка, но много отдавна, може и да са я затворили; а имаше и една на Шипка, в руския център.

# 99
  • Бургас
Около Бургас заради много руснаци има руска книжарница http://ruskakniga.com/ Ако си харесате нещо, а ви откажат доставка мога да го взема и да ви го изпратя.

# 100
  • София
Мда, по морето вече има много руско говорящи. Нормално е там да има и книжарници за тях.
Тази на Витошка не съм я виждала, освен ако не са я преместили леко встрани, което ме подсещата да поогледам.

По отношение на четириъгълниците и аз недоумявам тази простотия. Имахме в къщи сероизна лекция що е то четириъгълник, успоредник, равностранен четириъгълник, правоъгълен четириъгълник, равностранен и правоъгълен четириъгълник. Изяснихме се, дано да е завинаги. Помня от мое време, когато има задача с произволен четириъгълник, учениците винаги рисуват правоъгълник, в краен случай успоредник, което също не е добре.

Иначе от утре пак на училище. От вчера е по- добре, а днес си е стабилен. Само на баскет бол и плуване няма да ходи. Да се стабилизира още малко.

# 101
  • София
Около Бургас заради много руснаци има руска книжарница http://ruskakniga.com/ Ако си харесате нещо, а ви откажат доставка мога да го взема и да ви го изпратя.

Много благодаря за предложението!
За съжаление има много учебници по руски, но... аз търся информатика за училищата им. Sad Нямат ги9, уви.

# 102
  • Sofia
Сиси, Симантро...
От 3-4 години аз ходя вместо с дамска чанта, с платнена раница слонче. То в нея е повече багаж на щерката, отколкото мой и от край време - шише с вода, голям пакет мокри кърпички, салфетки, разни дребни занимателни играчки като за път и т.н. Пък и сме навсякъде заедно, та така ми беше удобно. Главата на слончето е и възглавничка при нужда, та от предучилищната интензивно я ползваме сутрин, в автобуса за у-ще. Обаче преди около месец реших да я сменя с дамска чанта (детето по-често чете книжка  в автобуса, отколкото придремва вече), прехвърлям си нещата и Гушкан като ревна... мъчно е и за раничката... То и аз изпитах носталгия, та... Едва се успокои.  ooooh!
Същото стана и преди няколко дни, когато смених мелодията на телефона си.  Sad  

# 103
Честито на всички рожденици!

Изпразнувахме и ние рождения ден в Капела плей. Доволна съм, много се забавляваха децата. Беше широко и нямаше хора. Бяха от 16ч обаче. Към седем вече беше лудница.
Направо ми падна камък от сърцето. Миналата година се разболя и трябваше да отменям всичко.

Кати, аз  ходя в края на рождения ден и направо я вземам. Но има вариант и за родителите обикновено. При нас тръгват от училище, така че са си сами децата с родителите на рожденика. Според мен са достатъчно големи вече, за да останат 2-3 часа с други хора.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 09:18 от Пролетен дъждец

# 104
Пролетен дъждец, честит празник и весело детство!
За рождените дни - не е канен без родител до сега. Аз обикновено пия една вода, съобразяваме се че детският рд е голям разход.Подарък купуваме за около 20-25 лв.
По отношение на промените и свикването - избягвам да го поставям в комфортна среда, когато се касае до адаптивност. Смятам че е важно да намира начин да оцелява сред различни хора и да проявява съобразителснот спрямо различни характери. С две думи, говорим над проблема, но не му го спестявам ( лично мнение за моето си дете и нашия начин на възпитание)

Общи условия

Активация на акаунт