ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 061
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Жасмин,
така е - с дървета е при малките изброяването на възможности (как може да комбинираш 3 поли, 2 панталона и 4 блузи ) Simple Smile

http://www.book.store.bg/p11965/pyrva-matematicheska-chitanka-za … tania-tonova.html

http://www.book.store.bg/p72429/zadachi-za-izbroiavane-na-vyzmoz … lia-krysteva.html

# 76
lorenca, много ти благодаря!  Hug
Първата я имаме, но мислех, че е рано за нея и не сме я отваряли. Сега ще я издиря къде е.

Simantro, чак сега видях, че си имала рожденичка, често чета от телефона и пропускам постинги. Да ти е жива и здрава дъщеричката!  nbirthday

# 77
  • Бургас
точно в детската академия за състезанието за ПУК разбрах, че, разбираш ли, квадратът Не е вид правоъгълник, а вид ромб  Shocked
т.е. квадратът е ромб с прави ъгли, а не правъгълник с равни страни.

това ме изуми, предвид че съм изключително сигурна, че ромбът и успоредникът са си съотносими, а от друга страна са си правоъгълникът и квадратът.

това цетебе с дългото освобождаване съм чела кофти неща за него, аз лично предпочитам просто вит.Ц на по-често.

Много е объркващо за децата. На последното състезание на тази задача Момчил отговорил че са два квадрата, другото за него били ромбове  Crazy

# 78
Може би ромбовете се различават най-лесно от квадратите по това, че са сплескани. Ако ъглите му са прави, ромбът е квадрат.

# 79
  • Бургас
Да, после му обясних. Избягвам да му казвам неща, които още не са учили. Но явно някъде е чул за ромб и решил да покаже "знания" Simple Smile

# 80
Честито на патерицата на рожденниците - Алекс на Симантро, Нико на Скай и момчето на Св. Добри! Да са ви здрави, много късмет, щастие и усмивки!
Бързо оздравяване и на всички болнички. Засега моята девойка се държи и е на училище, дано не се тръшне пак, че нашият рожден ден е другият уикенд.
Не съм Симантро, но да споделя по въпроса на Кати, че клубчето е Лили Роуз, ние също живот и здраве ще празнуваме там, но категорично без питон. Според мен, обаче, то е доста момичешко и не знам дали ще се хареса на младежа, иначе е на една пряка на ул."Опълченска".
Стелтион, от показаните книжки има и за Логика, за звукови умения, бях взимала от магазин "Фантастико", но преди повече от година. Занимателни са.
При нас в училище нещата вървят с умерено темпо. Мислех, че ще пресират азбуката до края, но в момента са на Щ. Явно до март месец няма да приключат с буквара, кога ще работят по читанката, не знам, може би след пролетната ваканция. Но за сметка на това ще учат азбуката по английски и ще взимаме допълнителни помагала за целта.
И накрая, макар да ви следя с четене, понеже сега се записвам, благодарности на Морена за темата!   bouquet

# 81
Днес получих вкусни мартенички, да ви ги похваля. http://venan97.com/продукт/мартенички/
Скрит текст:

Само дано оцелеят до 1 март, че децата както ги нападнаха...
Като желибон са, не са прекалено сладки.

# 82
  • София
Охх, тези ромбове и квадрати са ми любими още от малка. Иначе методът с дърветата за комбинация е наистина най-лесен и най-нагледен за децата. За съжаление, повечето учители в наши дни нито имат подход, нито желание да обясняват както трябва на неразбралите. Оставят го за домашно да се справят родителите.

Мира, по мое наблюдение взимат по 2 букви от азбуката на седмица. Имат всеки ден български, 4 дни им трябват за 2 големи и 2 малки букви. В петък имат ЗИП и пишат в оранжевото помагало. Синът ми вчера бяха свършили с Ю, днес ще вземат Я. Аз продължавам да се ядосвам, че нямаме родителска среща. Останахме си с тази от септември. Вижда ми се малко странно, но какво да се прави. РАзбирам как се справя само по коментарите в тетрадките  Rolling Eyes

Сиси, записа ли сина си за екскурзията? Вчера госпожата е казала на моя господин, че от неговия клас ще са 13 деца. За наша радост и най-добрият му приятел, очаквам да си изкарат добре. Цената е много добра. В сравнение с екскурзиите, които ми носи от футбола, направо е безплатно  Joy

# 83
Честит рожден ден на дечицата на Simantro и Sky. Нека бъдат много здрави и щастливи.

Момичета, някоя мама беше казала че използва лосион профилактично за въшки. Може ли да споделите. Имат въшки в класа. Моята няма, но г-жата е казала да ги мажем профилактично.

# 84
  • София
Моят син и утре ще е вкъщи. Днес са взели главна буква Ю и са започнали изваждане с преминаване.
На 27 март им е празникът на буквите. Разбрах, че два по два ще празнуват класовете, без родители. Събираме пари - 12 лв. за театър и 9 лв. за подарък, книжка с приказки.
Синът е на екскурзия. Последно имам инфо за 7-8 деца от нашия клас, но не знам дали има промяна в бройката. Неговият приятел също е в списъка, така че радостта е налице и при нас.  Hug

# 85
  • София
точно в детската академия за състезанието за ПУК разбрах, че, разбираш ли, квадратът Не е вид правоъгълник, а вид ромб  Shocked
т.е. квадратът е ромб с прави ъгли, а не правъгълник с равни страни.

Ох, имам да уча още явно  Crazy

Благодаря за пожеланията Simple Smile С красавеца на Скай са родени на една дата.

Кати, Мира е казала, Лили Роуз Мелъди е клубчето. Украсено е с въображение и нестандартно - голяма част от нeата са ръчно правени. Две от стените са с планети и лампички като космоса. Не бих казала, че е само момичешко. При нас имаше едно момче, но му беше екстра Simple Smile Това е офертата. Качили са и менюто, ако искаш да погледнеш. Бяхме заявили 12 деца, като за всяко над 9 се доплащат по 10лв. Накрая дойдоха 8. Родители останаха малко на тържеството. Допълнително платих само пиенето. Миналата година доплатихме за още престой, но сега не сме удължавали изрично. Престоят ни беше 3 часа в крайна сметка, като не го калкулираха. Плаща се за реално присъствали деца, без значение колко си заявил. Накрая и отстъпка ни направиха за редовни клиети  Simple Smile Тортата беше Романтика - с банан и ягоди. Не препоръчвам. Ползват циркови артисти - изключителни. Възможностите за определено шоу са доста. Имат нови неща.
За змиите - децата ги изтормозиха  Crazy

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 01:47 от Simantro

# 86
Мерси за поздравите! Празника мина в игри и веселие, големи са вече децата, много им се радвам. Имат чудесни деца в класа, много съм доволна.
Еха, Мила, много и отива на Алекс новата прическа. И аз съм с такава, ама моята много се чупи и не е така хубава, като нейната. Супер! Да е много щастлива и усмихната и желая!   bouquet

# 87
  • Sofia
Честито на рожденниците Нико и Алекс, да са живи и здрави!  Hug
Симантро, вижда се, че им е било хубаво на децата и рожденничката е щастлива...  Simple Smile

За въшките май беше някаква вода за зъби... но не се сещам точно.  

Нашата класна е болна, а също и госпожата по английски.  Има заместничка на класната. Гушкан каза, че е добра и въпреки това предизвика коремобол тази сутрин и желание да си стои в къщи. Вчера откакто се прибра дето, все нещо говореше за нея. Днес пък каза, че е строга и се чудя за утре...  Thinking

# 88
  • София
Sky, водихме преговори, ама настоя да скъси косата. Отиде с прическа - доста на брой шнолки. В един момент махна всичко, че й пречели да беснее.

Ах, и да кажа каква съм блейка (пак)! Сутринта забравих ученическата чанта на детето  Crazy
Взех моята, взех боклука и - готово. По едно време се замислих прибрах ли таблета и ми светна. Погледнах с надежда Алекс, тя се усети и вика "Мамо, ужасна ученичка си." Връщахме се. Добре, че бяхме минали само 5 минути път.

# 89
  • София
Simantro, хубаво парти.  И вярно си ужасна ученичка.  Mr. Green

Morena, моето дете също е много чувствително и при неприятни емоции и притеснения също го заболява коремчето. Ако имах възможност, бих спестила на детето си един ден с новата учителка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт