Трудно проговаряне -тема 18

• 136 636
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Стискаме  Peace
Моят дивак има напредък-прибави нови думи в речникът си  Wink и на бг и на английски. Опитва се и да пее две английски песни и най-сетне една българска  Mr. Green -"Пеят скачат палците", научи азбуката на английски  сам, числата до 10 десет на бг най сетне почна да ги казва ( като до 5 малко странно ги заваля).
Още не свързва изречения обаче сам, но тъй като честичко сме у дома заради явлението "ясленски сополи", все не мога да стигнем до логопеда да му се и не види  Sad

# 121
Danito_d успех утре Hug

# 122

Danito_d  Praynig Hug Успех.

# 123
  • София
Дани,  Hug

# 124
Здравейте,
Ние се бяхме успокоили след 14 дневна безглутенова диета и имахме значително подобрение. От събота обаче сме болни и в сряда започнахме антибиотик. Кошмарът започна отново. Явно не ни понасят антибиотиците, а на 14-ти сме на обследване, много съм притеснена. Малчо отново започна да изпада в истерии и да не може да спи.

# 125
Здравейте и от нас!

Първата ни среща/интервю от обследването мина. Беше около час под формата на обикновен разговор. Разпитваха ни обичайните неща- каква е била бременността, раждането, кога е проговорил, кога е тръгнал на ясла, какво ни притеснява, храни ли се сам, обслужва ли се сам, на какво предпочита да играе, как играе с другите деца, как се чувства в детската градина..

Назначиха ни две срещи с психолог за психологическа оценка и на 15 април ще ни бъде финалната среща с отново с детски психиатър - д-р Маслинкова.

Аз си представях някакви комисии, още специалисти (логопед, невролог и други) и наистина обстойно обследване....  Thinking Попитах за невролог, казаха ми, че няма нужда.

При вас така ли беше?

# 126
  • София
Моя син съм го водила само на логопед, психолог и психиатър.

направихме консултация с психиатър, защото учителката му (той е в подготвителна група в училище) искаше да му се назначи ресурсен учител. Становището на психиатъра беше, че се нуждае само от интензивни занимания с логопед.
В противен случай - комисия в РИО.

# 127
Здравейте,

На интервюто в Св. Никола и двамата родители ли са необходими? Нищо не ми казаха по телефона.

Благодаря за информацията на мамите, които вече са били там!

# 128
Мили мами,предварително се извинявам ,ако съм объркала темата....Искам и аз да споделя с вас своята участ!!!!лятото отидохме да работим с мъжа ми и оставихме детето при баба му и дядо му,след първия месец се прибрах да си го видя,защото нямахме възможност да си го вземем с нас,и тогава свекърва ми  започна да ми обяснява че на детето му имало нещо не чувал не си играел с играчките,а племеника ни_Който е с почти 1 година по-голям)колко умен бил,колко неща правел.......след половин година когато се върнахме,започнаха намеци ,че може би е аутист!!!!!!!Почнахме да скитаме по психиатри,психолози,нежролози.Попаднахме на д-р Янков от ДЦ"ЗДраве"-пълен боклук без извинение.С влизането ни започна да крещи и да ни обижда какво му го водим при положение ,че нямаме психично болен ж родата и ни лепна диагноза РАЗСТРОЙСТВО НА ЕКСПРЕСИВНАТА РЕЧ" и ни прати да вървим на радиомагнитен резонанс!!!!По същото време детето настина и аз реших да го водя на уши,нос гърло,оказа се че имал АЛЕРГИЧЕН РИНИТ И КЪСИ ПОДЕЗИЧИЕ.отказахме радиомагнитния резоананс.сега мечо почна да чува,но все още не говори.Сега започваме и логопед,но искам да попитам сблъсквал ли се е някой с подобно нещщо?????Моля дайте съвет!Сина ми е на 2г и 8месеца,реално не е чувал почти година,сега има напредък,но това проговаряне,а разбира всичко,ама всичко!!!!Аз вечче съм на ръба на силите си,непрекъснато го сръвняват с другите деца и го изкарват олигофрен едва ли не(баб му и дядо му както и разни добросъвестни родители с деца"вундеркини")......много е тежко и много жестоко!!!!!!!!!! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

# 129
Mirra Manastira, я се стегни! Аз чаках 4 години да чуя "Мама".
Доколкото разбирам, твоето дете няма проблеми с импресивната реч.
За твое успокоение може да отидеш в "Св.Никола" за консултация и да разсееш всякакви съмнения за аутизъм.
Бих те посъветвала да избягваш компании, които те травмират. Wink
Кураж и чакам да пишеш! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 15:46 от n_alex76

# 130
Mirra Manastira, аз също бих те посъветвала да ограничиш контактите с тези твой роднини до минимум. Поне докато се нормализира психичното ти равновесие, което е много важно за детето. Другото ще си дойде на мястото, щом няма проблем с разбирането и поведението.   bouquet

# 131
Mirra Manastira ,  а как вървят работите с логопеда? Същия пост го имаше още в януари месец, май в друга тема го видях. Все пак вече са минали 4 месеца. Не е чак толкова трудно, ако е само разстройство на експресивна реч. Просто трябва да се вземеш в ръце и да не чакаш от само себе си да се случат нещата. Всъщност знам ли, пожелавам ви да се случат  Peace
А тук за съжаление мамите са се сблъсквали и с по-тежки проблеми

# 132
а как вървят работите с логопеда? Същия пост го имаше още в януари месец, май в друга тема го видях.

струва ми се че съм чела много подобен пост някъде из темите на деца с увреждания но не си спомням къде, дали не е било и тук . Още тогава си помислих че има някаква грешка късото подезичие няма нищо общо със слуховото обработване на инфорамцията. За ринита алергичния  пък няма да  коменирам - всяко второ варненче го има но това не дава отражение в експресвината реч.

А тази диагноза е най-леката възможна. Проблем е че всъщност не означава почти нищо освен че доктора се чеше по челото умно. Диагнозата трябва да се чете като : детето има проблеми с проговарянето затова мили родиели стегнете се и направете нещо.

защото учителката му (той е в подготвителна група в училище) искаше да му се назначи ресурсен учител.

Учителката изисква ресурсен учител ... боже  ooooh! накъде върви този свят щом всеки предявява претенции които не са му в компетенцията. А защо ли си позволява да изисква ... ами явно защото така ще й е най-удобно. А ако има едно лесно всички в първи клас да тръгнат научени да пишат четат и смятат ще е най-гот нали ...

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 16:59 от _re_ge

# 133
mkuneva, ние ходим и двамата, но никой не ни е казвал, че това е задължително. Мисля, че не е  Peace
Все пак за да си спокойна по-добре звънни и попитай в самата клиника.

# 134
  • София
.Попаднахме на д-р Янков от ДЦ"ЗДраве"-пълен боклук без извинение.

напълно подкрепям, по- луд лекар не съм срещала....моля,мами не водете децата си при него!!!

Общи условия

Активация на акаунт