Трудно проговаряне -тема 18

• 136 646
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Учителката изисква ресурсен учител ... боже  ooooh! накъде върви този свят щом всеки предявява претенции които не са му в компетенцията. А защо ли си позволява да изисква ... ами явно защото така ще й е най-удобно. А ако има едно лесно всички в първи клас да тръгнат научени да пишат четат и смятат ще е най-гот нали ...
Бил дребен и приличал на 4/5 годишен, нищо не знаел, не искал да пее...
Според мен ръста не е никакъв критерий за умствен потенциал.
Беше изненадана от становището на психиатъра. А аз ѝ заявих "нищо му няма".

Направихме даже и среща с ресурсните учители в училище. Не знам защо зорлем трябва да изкарам детето си със СОП.

Добре, че приятелка ми обясни какво трябва да направя, защото бях като гръмната и в небрано лозе. Тя ми препоръча и психиатър.

Може би трябваше по-рано да се пробвам да го запиша на градина във "Венелин Иванов". Но свършен факт.

# 136
Честно казано и при нас от градината натискат за ресурсен учител, защото не могат да се справят.
Аз, разбира се нямам нищо против някой да се занимава индивидуално с детето.
В групата са 31 деца с една госпожа и си представям как той си прави по цял ден каквото си иска  ooooh!
Лелята е плътно до него и в момента тя му е нещо като ресурсен - т.е. отговаря персонално за него целодневно  Blush

# 137
И моето е така, дребно, нищо не знае, не пее, не танцува , не общува. Ако можело да не я водим. Те другите били напред, а тя разваля успеха ли?, впечатлението?, разваля имиджа на госпожите.
Danito_d , а на мен психолога пък ми каза, че госпожите са причина. Не да я оставят като не може, а със същата степен като при другите деца да изискват и от нея. Оставянето отделно я демотивира и ще свикне да си кара леко-леко, без развитие.
Разбира се това за моето дете, което няма да кажем сериозна диагноза, и то се води с разстройство на експресивна реч.

# 138
  • Варна
... и ни лепна диагноза РАЗСТРОЙСТВО НА ЕКСПРЕСИВНАТА РЕЧ" и ни прати да вървим на радиомагнитен резонанс!!!!
хм и моя син е със същата "диагноза", поставена от детски психиатър, но не са го пращали на никакъв резонанс  newsm78

# 139
  • София
Ето какво е написала психиатърката - http://scr.hu/0ws9/1ecjy
Не са ни пращали на допълнителни изследвания.

# 140
Бил дребен и приличал на 4/5 годишен, нищо не знаел, не искал да пее...
Според мен ръста не е никакъв критерий за умствен потенциал.

Абсолютно...както и желанието да НЕ пее не е показател за нищо.
Междудругото за подобни намеци и опити за дефиниране на диагнози тази учителка може да си изхвърчи от работното място ако родителя пожелае да се жалва.Особенно след становището на психиатъра.

Проблемът който аз виждам е и в друго.
И той е че в последно време такива мижитурки се опиват да упражняват натиск върху родителите възползвайки се най-нагло от тяхното незнание и уязвимост. Постоянното им оправдание е- не можем да се справим, а системата им позволява да разполагат с правомощията в учебното заведение и да "наказват" с отношениео си родителя и детето защото не е станали на тяхното. Получава се затворен кръг. Ако родителя иска да накаже такава госпожа ( дори с загуба на работното й място ) може да го направи но след това трябва да си вземе детето и да се преместти на друго място а колко ли такив аместа ще смени докато попадне на човечна госпожа....

Те другите били напред, а тя разваля успеха ли?, впечатлението?, разваля имиджа на госпожите.
Danito_d , а на мен психолога пък ми каза, че госпожите са причина.

Да да именно това е
Затова повечето деца на тази възраст няма сериозна диагноза- дава им се така да се каже възможност да покажат че имат потенциал и повечето го правят при подход разбиране и изисквания от срана на госпожата.А като им лепнеш една патеричка под формата на ресурсен си представете какво става...

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 11:31 от _re_ge

# 141
Нашите госпожи само казват, че от известно време не иска да взема участие когато рисуват, пишат. Развалял играта на децата, просто ей така, хапел, биел от време на време. До сега не е правил така. По- рано него удряха, хапеха, ушите му бяха целите отвътре в кръв и драскотини, но никой не дойде да ми каже, че е имал проблем с друго дете. Аз видях кръвта и раните и без какъвто и да е умисъл или нещо лошо в тона ми ги попитах, и тя стана една.... по- добре да бях премълчала.  ooooh!
Иначе една от госпожите си личи, че е загрижена за него.
При нас развитието е, че вече като види куче /понякога и котка/ казва "бау бау", като види бебе също отбелязва с "бебе". Появи се и "олее" ... но на градината само "да" и "не" казвал.
Иначе всичко, абсолютно всичко разбира и изпълнява /е ако на него му изнася/.

Какво следва ако посещенията при логопеда не дават никакво развитие, нищичко?  newsm78
8 м. го водих и без капка развитие или някаква промяна. Даже още повече се изнервяше след посещението.
Моето момче е на 3 г. и 4 м. и също е дребно в сравнение с връстниците си /93 см. и около 13 кг./. Не пее, не танцува. В къщи обаче устата му не спира, но нищо разбираемо.

# 142
  • София
Аз се притеснявам, че учителката няма да му даде удостоверение за 1ви клас.

Тя не го хареса още на 1вия учебен ден. Няколко пъти ме попита коя година е роден - "да не е за 5годишните?" Октомври каза "защо не го отложат?" Мислех да го местя. Той беше ужасно щастлив, че ходи на училище.

Има голям напредък в говора. Харесва логопедката и ходи с удоволствие на заниманията.

# 143
Мами мили,страхотни сте.....слава богу тези роднини не съм ги виждала почти половин година newsm44 newsm44.А да бях писала и в друга тема но никакъв съвет.Да ходим на логопед и психолог в Център за интеграция и рехабилитация.Ходим един път седмично за 1 час:половин час логопед и половин психолог.Аз само чувам как логопедката го кара това да постави,онава да постави и издава звуци на животни,след което ми казва какво да правя с него!В общи линии само ми се обяснява и аз се занимавам с него:повтарям,потретвам......и така.
От време на време се отчайвам,плача питам се защо......но знам че само една майка  може да се бори и да даде всичко.искам да питам някой да има опит с барокамерите и да препоръча лекар?!??!?!?!?!?

# 144

Какво следва ако посещенията при логопеда не дават никакво развитие, нищичко?  newsm78
8 м. го водих и без капка развитие или някаква промяна. Даже още повече се изнервяше след посещението.

Не знам дали ще ти хареса тов акоето ще напиша ( то верно че и всяко дете е различно ) но при нас като започнахме терапиите ( два пъти логопед/два пъти специален педагог/ три пъти ресурсен - седмично ) и това повече година и половина в този режим и лятото същото само без ресурсен   - нямаше нищо ама нищичко като резулат....  и така докато навърши 4 години и 8 месеца , когато изведнъж нещо се отпуши. Преди това и аз бях забила от притеснение и вс еми казваха че натрупваме количествено и то ще излезе като качество все някога ... наистина така се случи. Просто рябва търпение и много много работа.. И като се случи отпушването работата в никой случай да не спира защото иначе инерционно детето отново ще изостане.

# 145
  • София
Моят вече ходи 4.6г на логопед и говор цъ...Но не мога да го оставя и да си блее. не е проблема и в логопеда...
Mirra Manastira  какво точно те интересува за барокамерата?

# 146
Така е. Скоро пак ще го запиша да посещава  логопед и психолог, но само 1 работи с малки деца, другите категорично ми отказаха. Като навърши 5 г тогава да съм ги потърсила.
И аз се интересувам от барокамерата. Има правено ЕЕГ но през май 2014  г. Не съм го водила на специалист "УНГ".
В Бургас ще ни е най-близко. Някой посещавал ли е?

# 147
  • Варна
добре де, нали разстройството на експресивната реч не е нещо кой знае колко сериозно, има ли смисъл от барокамера?

# 148
Моят вече ходи 4.6г на логопед и говор цъ...

Гогича държи да ми покаже че съм сгрешила  ooooh!. Аз лично пророкувах че ще е като моя синковец.... но вие сте инатливи явно ...

# 149
добре де, нали разстройството на експресивната реч не е нещо кой знае колко сериозно, има ли смисъл от барокамера?

На мен си ми звучи сериозно.
Изоставането в речта води до изоставане в социалното общуване, обучението и т.н.
Ще се радвам ако се разминем само с такава диагноза, но ми се струва, че не бива да се омаловажава.
 Tired

Общи условия

Активация на акаунт