Трудно проговаряне -тема 18

• 136 024
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
В листовката пише веднъж дневно по време на хранене! Сутрин преди градина си е на гладно, значи остава вечер. Дано не е от голямо значение в коя част на деня се дава!

# 661
От седмица давам витамин в12 12-14 мл разделен на два приема сутрин и към 17.30-18.30 ч. Не е станал хиперактивен. Ескимокидс съм давала или сутрин или вечер.

# 662
Аз давам меките капсули на now foods за деца сутрин и вечер. Не съм забелязала омегите да я превъзбуждат, хем моята дъщеря е хиперактивна.
Аз започвам да давам отново пробиотик и ензими, защото дъщеря ми е с много чувтвителен стомах, давам много често. Искам да попитам какви пробиотици давате? Ензими купувам на now foods, но пробиотици ми се иска да пробвам нещо друго.

# 663
  • София
Ескимо давам сутрин с храната /но моето дете задължително закусва вкъщи преди градина/, чисто, ама точно както сте писали, от безспирните боледувания е свикнал да пие какви ли не гадости и не се дърпа  Crazy
От пробиотиците засега съм най - доволна от Биокулт, Биокулт Кандеа и Протексин рестор.
Сигурно доста тъпо още прозвучи, но от няколко седмици се опитвам да давам няколко пъти седмично и по една скилидка истински чесън - на ситно и в супата, яде си го, дано има полза  Embarassed

Аз да питам на свой ред - мисля да почвам B12,  в комбинация с фолат. Някой давал ли ги е, или някое от тях? И конкретно, който дава B12 - какъв ефект и колко бързо се вижда /знам, че всяко дете различно понася нещата, ама..../?

# 664
  • София
Вуквално до 2 дни се вижда при моя ефекта от Б12

# 665
А какъв е ефекта от B12? За какво се дава?

# 666
  • София
За добра неврологична функция и памет /включително подпомагане на говора/, за подпомагане на физическото развитие при двигателни проблеми, за поддържане на добри енергийни нива в организма, за предотвратяване на рискове от сърдечни проблеми и анемия, включително и за добро храносмилане. Това е много общо казано и крайно непълно, но и аз още чета по въпроса и ме е страх да не напиша някоя глупост Simple Smile

# 667
Chain, под каква форма ще даваш витамина и фолата?

# 668
  • София
Взех от i-herb, В12 за пръскане Pure advantage B12 spray /метилкобаламин/, фолатът /Life extension optimized folate/ е на таблетки - ще ги разтварям, малчо още не може да пие цели хапове.

# 669
Да, и аз там гледам, тук едно момиче ми писа и за фолиника, дава и трите, въвеждайки постепенно. Иначе, давам Биогая периоднично. Трябва обаше да реша кое да давам и какви почивки да правя, че май множко ще ни станат добавките като тегля чертата.

# 670
Продължавам да ви чета макар че моето дете е мъничко още и за изоставането в думичките се оказа, че логопедката излишно ме стресира. За този Б12 ми е въпроса - отразява ли се даването му на апетита понеже на нас там ни е проблема и дали сте правили изследване дали детето има дефицит? А даването му, ако няма дефицит на този витамин дали ще се отрази негативно? Извинявам се, ако са ми глупави въпросите, но нищичко не съм чела за добавките,  никой лекар нищо подобно не изписва.

# 671
# 672
  • Пловдив
Още малко за метилкоболамина и цианокоболамина
http://www.bb-team.org/articles/4526_metilkobalamin-i-adenozilkobalamin

# 673
Означава ли нещо това, че детето ми обожава хляб и след манджата/супата си търси хляба задължително. И яде по 2 филии. И все едно манна небесна е за него!

# 674
  • София
Означава ли нещо това, че детето ми обожава хляб и след манджата/супата си търси хляба задължително. И яде по 2 филии. И все едно манна небесна е за него!
Моя син понякога яде сух хляб. Не иска сандвич, а хапва по филийка (без нищо).

Общи условия

Активация на акаунт