Трудно проговаряне -тема 18

• 136 168
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На моя син има неща, които му куцат. Особено в частта
Цитат
Ниво на развитие на речта.Това е един от най-важните критерии за готовност за училище.

Речево развитие: произнася ясно всички звукове, построява правилно изреченията си, може да състави разказ по картинки; Ниво на развитие на фонематичния слух.
Днес 5 пъти започва едно и също изречение и не го довършва.
Изнервя се ако не го "изслушваш", което в повечето случаи е само негово мнение. Като му кажа, че го слушам той ми казва "не е вярно".

Ще трябва да хвана тетрадките му от логопеда и да преговаряме. Много бързо забравя и се опасявам септември да не е на нулата.

Продължава да играе с химикалки, сламки, пръчки и т.н., но поне спря да ги върти.

# 331
Мами,привет.Минахме и ЯМР,нищо ,ама нищо ни няма...и вече крайййййййййййййййй,никуде няма да ходя и никуе няма да го мъкна:ходим на логопед,ходим на психолог,аз се занимавам с него.По нищо ама нищо не се различава от другите деца,само е малко е по-стеснителен понякога,единствено тоя говор....напоследък плямпа и пищи много,ама на китайски.А при логопедката повтаря та пушак се вдига,в детската няма кой и да забележи ,че е там и утре мисля ,ама така да се развихря #2gunfire

И да питам всичките,които дават Брейн Бустер на децата си...детето ми е 98см,тежи (сега позаслабна) 16,500,колко да му давам???

И до Джули ,душичка виж дали този център ще ти свърши работа http://medicalcenter.dpkids.org/services

Аз водя моето на подобен но в Кюстендил

# 332
Признавам си ,че не съм чела темата, но имам въпрос можете ли да ми препоръчате логопед в Младост - трябва ми регистриран , който издава фактури, защото усвоявам чужди пари.

# 333
Mirra Manastira
Нашия случай явно е идентичен с Вашия. Бях писала преди време. През това време проверихме слуха, посещаваме логопед. Консултирахме се с психолог. Имаме огромен напредък. Второто ни дете е на 3 г. и 4 месеца в момента - изключително любознателен, весел, емоционално адекватен, ходещ, бягащ, катерещ се и т.н. Но не иска да говори с нас с думи. Имитира игри, танци, ,мелодии, стихове от песнички, някои животни. Реди пъзели, мозайки. Сортира по форма и цвят. Навсякъде, където ходихме и им казвахме, че не говори, веднага срещахме онази загрижена физиономия и в същото време никой не ти казва нищо конкретно. С всички тези черни предположения в главата ми беше много трудно да работя всеки ден, защото не знаех дали това е достатъчно. Вярвам знаеш какви мисли минават през главата. Вчера го заведохме при Проф. Веска Шошева - преподавател в Тракийския университет. Говорихме с нея, като през това време тя наблюдаваше реакциите му. В крайна сметка тя беше категорична, че детето има речеви дефицит, но по нищо друго не се различава от всички други деца. Това аз си го знаех в сърцето, но е друго човек на възраст, с опит и компетенцията за това да го каже. Сега думите излизат от устата ми не като камъни. Бърборенето ме окрилява. Пожелавам  и на себе си и на вас много щастливи мигове - другото ще дойде от само себе си!  Hug

# 334
Колко ободряващо звучи,всъщност окриляващо!!!!!!Но знаете ли какво още....преди една случайна жена и педиятър ме питаха дали съм крила бременността,но миналата седмица,когато за това ме попита и доктор от Пирогов...долната челюст ми падна до петите.Каза ми че майки,които крият бременността си,децата им проговаряли късно и трудно.Много странно..............

# 335
  • София
Това казано от лекари... Не вярвам на такива суеверия.
Аз лично не съм крила бременностите си. Каката проговори на 1,7г., а малкия - след 3.

# 336
Ха ха, аз я крих. Значи това било  Laughing

Аз да попитам дали сте използвали ADLiquid™ Mental Comfort.
http://admedicine-bg.com/shop/adliquid-mental-comfort
Малкият /вече 8г./ пак откача напоследък. Избухва за най-малкото и словесно е супер агресивен. Страшна картина е отстрани. Май ще трябва да посетим психолог.

# 337
И аз крих един месец докато мина от изпитателен срок на постоянен договор, защото иначе щяха да ме изгонят... Weary

# 338
  • София
Лекари вярват в суеверия? Клета здравна система...

# 339
Направихе първите 2 влизания в барокамерата. Първия път й стана скучно и постоянно махаше маската. На втория ден й взех двд-то, пуснехме филм и й дадох солети. Надявам се, че не е проблем, това че си надигаше маската да си хрупа солетите, не я маха просто я надига и пъха солетата. Мисля, че около 45 минути престояхме днес.
Сега, обаче има лека хрема, няма за сега проблеми с ушите, вътре си ги пипаше първия ден и ги сочеше, но втория хрупаше солети и май даже не разбра кога налягането се е покачило. Не ми се иска да я спираме само след втората процедура заради хремата  Sad
Освен това се срещнахме с логопеда на близкото училище, каза че ще я поеме да работи с нея от октомври. Жената изглежда доста свясна, надявам се, че ще имаме възможност да я водим. Сега ходим 2 пъти на частно при 2 различни логопеда в един и същи център. Мисля, че има напредък в говоренето, в разбирането, във всичко, дано от барокамерата да дръпне съвсем  Praynig

# 340
Стискам палци  Peace
А аз пък намерих във фейса човек от Пазарджик, който е конструирал сам барокамера за детето си, сега  има опция и други да я ползват. На който му е по-удобно от Сф и Варна, сайтът се казва barokamera.bg, същото име е и групата във фейса. Не правя реклама, просто не всички родители са от големите градове и някой може да му е полезно  Wink

# 341
  • София
Здравейте,

Имам питане, ако някоя от вас е запозната - става дума за ресурсното подпомагане в детската градина. Какво се случва, ако се смени градината - от старата/новата градина ли съобщават, че детето е преместено или родителите трябва да правят нещо. Също така - ако детето е със СОП, но е класирано по стандартния ред, трябва ли при самото записване да се носят и документите за СОП и дали директорката може да откаже записване. Извинявам се, ако питането ми не е за тази тема, но съм писала и преди в нея и с нея съм свикнала.

# 342
Ти още в системата си написала ,че детето със СОП предполагам, което означава ,че директорката би трябвало да зане ,че е прието такова дете. Ще ти кажа как беше при мен - преди да кандидатствам през системата ходих и говорих с директорката дали ще вземе детето. Тя потвърди, след което си кандидатствах през системата. При записването носих ТЕЛК-а.
И аз питам за ресурсното подпомагане - молба към директорката на градината ли се подава или на друго място?

# 343
  • София
Не съм писала в системата. Мина през комисия за СОП преди 3 месеца, ресурсен учител ще й отделят от септември. В системата бях добавила една единствена градина от сума време - повече по навик и на принципа да не се отказвам, защото ни е наблизо. Изобщо не съм се сетила да ъпдейтна профила, че е със СОП  ooooh!. Това, че се е класирала, ми дойде като гръм от ясно небе и сега съм в голяма чуденка. Трудно се адаптира в сегашната градина, но в момента има голям напредък, харесва й там, а и с нея свикнаха и съм доволна как се грижат за нея. Опитвам се да си намеря аргументи "за" и "против" включително и под формата на административни неуредици.

# 344
  • София
Ако детето е класирано на общо основание не са нужни документите за СОП. Ако обаче искате ресурсен учител в градината най-вероятно ще ви поискат документи.

"Трудно се адаптира в сегашната градина" значи, че детето ходи на градина, но е класирано в друга?

Общи условия

Активация на акаунт