Трудно проговаряне -тема 18

• 136 172
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
Имам спешна нужда от информация за частна детска в София, която би приела трудно проговарящо 5г дете в София.
благодаря

# 316
В кой квартал?

# 317
  • София
Здравейте, търсих в темата, но не мога да открия мнение, а съм сигурна, че съм го чела някъде  Embarassed Confused, та въпросът ми е - някой давал ли е Ноотропил, и ако да - имаше ли ефект, съответно имаше ли странични негативи от него?

И още, последната оценка на детенце от Св. Никола е от началото на миналата година, тогава остана ГРР - неуточнено, той сега е на 3.7 г., дали има смисъл да ходя за нова реоценка скоро, да му поставят "по - точна диагноза", това ще носи ли някаква полза за него, или ще е само лист хартия, с мнението на някой..... и още нерви за майка му  Thinking

# 318
Chain, аз давам Ноотропил за трудно проговаряне и липса на концентрация, препоръчаха ми го доказали се невролози от 3 независими места, имам резерви, но ще го давам, казаха да го приема 1 година, поръчала съм и под формата на сироп от Гърция, прахчетата не й се нравят особено. Влизам и аз с въпрос. Вчера заведох дъщеря ми на логопед, който прецени, че има нужда детето да посещава два пъти седмично консултации, тъй като е налице сериозно изоставане в разбирането и говора. Дъщеря ми е със СОП и наесен ще бъде приета в ДГ ''Ябълкова градина'' в логопедична група. Логопедът обаче настоява от сега да се почне с консултациите, но таксата е 25 лв за час, два пъти в седмицата и това ни идва непосилно. Към яслата бяхме подали молба да идва ресурсен учител, но понеже те били към МЗ, така и не се реализира това, а сега ми е притеснено да чакам до септември. Моля за идеи, съвет и насока къде бих могла да заведа детето ми на по-приемливи цени за подобна логопедична услуга.

# 319
Джули, трудно ще намериш по-ниска цена за частен урок. Логопедичен център, в който уроците не се заплащат, не работят лятото, а и за да ви приемат там, се чака много. Ако тази година кандидатствате за работа с ресурсен център, поискайте детето да работи и с техен логопед, има възможност. Там такси не се дължат. Но не мога да коментирам качеството на работата, всичко си зависи от конкретния специалист. 

# 320
Здравейте, търсих в темата, но не мога да открия мнение, а съм сигурна, че съм го чела някъде  Embarassed Confused, та въпросът ми е - някой давал ли е Ноотропил, и ако да - имаше ли ефект, съответно имаше ли странични негативи от него?

Ние го даваме вече 4 години. пием го през учебната година когато обучението е по-активно и го спираме през лятото. при нас още от първите дни на приема имаше много положителен ефект. Това дефакто е единственото нещо различно от обучителна терапия - визирам медикаментите и алтернатвините методи  ( диета) което при него се отрази положително . Негативите се появиха на втората година и се прояваха в раздразнителност и умора . но може и да е било защото беше пролет. Тази учебна година отново давахме. за пръв път не видах особен резултат. но може и да е защото вече сме по-големи, изоставането не е толкова голямо и съответно не се налага  да тнаваксваме  след другите деца с гигантски крачки.

# 321
Ако тази година кандидатствате за работа с ресурсен център, поискайте детето да работи и с техен логопед, има възможност.
Благодаря, при положение, че ще е в такава градина, не знам дали ще има нужда, явно ще чакаме до есента Rolling Eyes

# 322
Ако тази година кандидатствате за работа с ресурсен център, поискайте детето да работи и с техен логопед, има възможност.
Благодаря, при положение, че ще е в такава градина, не знам дали ще има нужда, явно ще чакаме до есента Rolling Eyes

Вярно, не съм дочела написаното.

# 323
Всъщност, ще се радвам, ако има майки на дечица в тази градина - Ябълкова градина в Люлин да изкажат своите отзиви, имат ли напредък децата, въобще, всяко едно впечатление би ми било от полза. Вчера логопедът ме пита в каква група ще е, да не би да изостане още повече, но като бяхме на комисия само ми казаха елате през септември с документите и това беше Rolling Eyes Обясниха ми само, че ще имаме срещи, на които ще ми казват какво да продължим да правим и в домашна обстановка.

# 324
Здравейте,
Имам спешна нужда от информация за частна детска в София, която би приела трудно проговарящо 5г дете в София.
благодаря

Малко уточнение - център и южни квартали, но не е от най-голямо значение.

# 325
Имам един малко неудобен въпрос  Embarassed за барокамерата и месечния цикъл...
Проблем ли ще е за мен, да влизам с детето?

# 326
Ние сме в Овча купел,детска градина "Цветен ден",много са мили и приветлив и. Не знам дали за тази възраст има свободни места.Обади се и питай, ако искаш и аз мога да попитам.

# 327
  • София
Freja Moon, а специализирана градина?
Аз малко късно се сетих за този вариант и не съм проверявала 134 Логопедична детска градина "Венелин Иванов".

# 328
Здравейте! Интересува ме има ли мами на които децата ще бъдат първолаци на есен?
Хриси ще е първи клас на есен. В удостоверението й е написано, че е дете със СОП, на индивидуална програма, има интереси в областта на математиката, рисуването , музиката и конструктивната дейност. Има достатъчна готовност за първи клас. Говори за себе си в трето лице. Има концентрация до 15 минути.

За протокола: с диагноза е ГРР и ТЕЛК. Често отсъства, защото е с алергичен ринит. Говори аграматично. Бърка родовете. Например: "Тати, много си лоша!"  hahaha

Споделям този линк:
Готовността на детето за обучение в училище

Всъщност детето може пак да постъпи в първи клас.Давам ти линк с Правилник за дейността на СОУ "Николай Катранов" - гр.Свищов.Погледни чл.15 от него:
http://www.katranov.com/docs.php?mcat=1&scat=no
Цитат
Чл. 15.
(1) В първи клас постъпват деца:
1. Навършили 6 или 7 години след като са завършили предучилищна група и представят удостоверение за завършена .
2. Навършили 6 или 7 години след като са завършили предучилищна група/клас и представят удостоверение за завършена , в което е посочено, че нямат училищна готовност.
3. Навършили 6 или 7 години без удостоверение за завършена /клас.
4. Деца, навършили 6 години, могат да постъпят в първи клас по преценка на родителите или настойниците им, ако физическото и умственото им развитие позволява това.
5. Децата постъпват в първи клас по молба на родителите или настойниците им.
6. Училището се избира от родителите или настойниците.

7. За деца, чието здравословно състояние не позволява да постъпят в първи клас, училищното обучение се отлага с решение на диагностичната комисия към Регионалния инспекторат по образованието – Велико Търново.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 13:00 от n_alex76

# 329
Днес Калоян за първи път участва в тържеството и си каза и двете стих чета. През цялото време си държа ръцете с кръстосани пръсти ,за да не "пърха",май госпожата му е казала да го прави.През последните дни доста говори,любопитства с кого говоря по телефона,какво казвам.Като някакво пробуждане е.

Общи условия

Активация на акаунт