Избор на смартфон до 250 лв

• 15 346
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте,
Смятам да сменя старият си телефон, обикновен, със смартфон.
Бюджетът ми е до 250 лв (макс). Не искам да инвестирам много в техника, която се променя ежедневно, а и всичко е до късмет дали ще излезе читава машинка или ще имам главоболия (от които все искам да избягам).
Засега мои познати ми препоръчаха тези два варианта:
вариант 1
вариант 2

Защото са уж с някакви по-добри параметри, макар че не разбирам много от този вид техника и съответно не съм работила ежедневно нито с едната ОС, нито с другата, имам само бегли и недостатъчни впечатления.....
Приемам и други предложения за модели и ако може да се аргументирате защо да избера точно тях.   bouquet
И още един въпрос. Не съм много наясно с тези микро/мини сим... Чувала съм от приятели, че ги режат някъде си, но ако може да кажете къде и евентуално ако пък заменя стандартната си карта за мини в мтел веднага ли стават нещата или се чакат дни...  newsm78

# 1
Леново, заради ОС и 2те сим карти.

# 2
Телефон с Андройд за 250лв НЕ, без значение от марката..
Нокиата ще работи доста по-стабилно с уиндоуса.

# 3
Нокиата ще работи стабилно с червена и зелена слушалка, а извън тях как ще е със смарт-функциите? Най-скъпата популярна марка телефони с най-скъпата популярна марка ОС (която от вчера прави версии за мобилен телефон), на цена 250 лв никак не ми звучи добре като комбинация.
П.П. Ако трябва да съм честна, не бих препоръчала изобщо смартфон, освен ако собственикът не работи нещо, изискващо нонстоп проверка и писане на служебни мейли. Предвид цитираната горна граница, надали случаят е такъв. Иначе бих препоръчала Вайо микро лаптопче, забравих модела, но е с размер на ученически бележник.

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 16:17 от Анонимен

# 4
Lumia-та ми е по-симпатична,
...
но да ако имаше хубави смартфони по 250 лв, нямаше да даваме по 600-800 лв за такива, които вършат работа ....

# 5
Аз съм останала с впечатлението, че колкото и да е скъпа една техника, това не е гаранция за качество в наши дни, макар че би трябвало да е така.
Знам, че скъпото, уж е много по-добро, но няма как да отделя 600-800 лв за телефон.  Sad

# 6
Абсолютно
Само за сравнение - Сони Ериксон Типо и Самсунг Дуос, и двете за ок.300 лв преди 2 години, на 2я месец не можеше да им се пише на клавиатурите, а на 6я едва се набираше с 3 пъти по-големите бутони на указателя. Калибриране не помага, просто са кофти изпълнение и не вършат никаква работа. Ползват си ги хората, но сега хем не искат нов смартфон, хем не им се дават пари за червена/зелена слушалка - вече си имат.

# 7
Варианта таблет плюс обикновен тел не те ли устройва? Има добри таблети за тази цена. Аз лично смартфони не харесвам откакто заради замръзнал тъч не можах да позвъня 2часа, че мръзна м/у две преспи в средата на нищото Mr. Green От тогава си ходя с тел за 30 лв и таблет.

# 8
  • София
Първият веднага отпада заради операционната система.

И аз гласувам за Леново - ММ има такъв  и е много добре.
Евтините Самсунги също не съветвам да се взимат - имахме 2 такива, с достатъчно проблеми.
Хуайвей също не са достатъчно добри все още и дават дефекти.

# 9
Благодаря за отговорите!
Мислила съм вариант за таблет, дори си бях харесала един, но все още не съм го решила окончателно. Все се навивам за нов телефон и все после се отказвам.  Tired
Понякога ми се налага да пътувам и не мога всеки път да си носи лаптопа с мен, особено ако пътувам за един ден, а ми налага да използвам нет, не за да си цъкам просто, а ако е нещо по-належащо, проверка на мейли и такива неща. Та затова реших да си взема нещо (смартфон или пък таблет), което да ме държи свързана към мрежата в тези инцидентни случаи.

И само да попитам за тези микро/мини карти къде ги режете и чакате ли или направо ви ги подменят в мтел или виваком (знам че вторият вариант е по-скъп, естествено, но толкова само знам)

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 17:55 от svetlana07

# 10
отиди в магазина и виж на място
мисля, че ще усетиш как работят

# 11
Има таблети с 3г като харакеристики лоши, но за четене и интернет стават. Ако имате телефон и не ви е наложителна неговата смяна, вариант е електронна книга.
Вземете ли телефон, аз гласувам за Nokia 535.

# 12

И само да попитам за тези микро/мини карти къде ги режете и чакате ли или направо ви ги подменят в мтел или виваком (знам че вторият вариант е по-скъп, естествено, но толкова само знам)

мисля, че са длъжни да ти сменят картата
защо не им пишеш на мтел?

# 13
Смяната в случай на покупка е безплатна.

# 14
Вземай Нокията, после ще ми благодариш.

Общи условия

Активация на акаунт