Избор на смартфон до 250 лв

• 15 347
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А всички приложения, които не стават за Уиндоус?

# 16
Вземеш ли нокиата, която не е нокиа, впрочем, трябва да плащаш всичко. Носят се легенди, че МС ще направят приложенията безплатни, но никой не ми се е похвалил, че е изтеглил легално и безплатно нещо.
Питаш за два телефона, единият с безплатна ОС и другият - с платена, че и скъпа. При равни други условия, вкл. условието цена, този с безплатната ОС на теория трябва да е по-добър. На практика не познавам човек, ползващ мобилен уиндоус, който да е доволен.
Таблет също не ти препоръчвам. Имам два, работеха отлично, когато ги купувах, но на единия батерията му умира за половин час, а другият е като тухла. И двата са "бюджетни", т.е. достатъчно евтини, за да привлекат интерес, но достатъчно куци, за да не са перфектни.
Мислила ли си за поръчка от Китай? Ако не разполагаш с много пари, небрандираната техника би могла да предложи по-добри параметри за същата сума.

# 17
Не съм се спряла конкретно на тези два модела, т.е. това не значи че ако някой предложи друго не бих разгледала него. Не съм мислила за поръчка от Китай и честно казано засега съм скептична, съдейки по мои приятели които си накупиха реплики на това и онова за малко пари, а един разговор не могат да проведат като хората, все се изключва, все нещо забива... все нещо става... измръзва от студа и такива.  Tired Аз аз предпочитам телефона да си го използвам за разговори. В крайна сметка ще си купя една нокиа за 55 лв и ще приключа с мислите. Simple Smile

# 18
Ами да не са си купували реплики. Няма как да очакват, че за 5 пъти по-малко пари ще получат същото качество. А аз говоря точно за обратното - купуване на небрандирана техника, т.е. такава, която не е на гръмка марка. Хуавей и Самсунг с еднакви параметри имат разлики в цената в пъти.

П.П. Телефони и фаблети на Асус. Хвалят ги по принцип. Марката е китайска. За 250 лв имат 7-инчов таблет с телефонна функция. Моите 2 таблета са 10 и 7 инча, като по-добрият е малкият и точно той е като тези от линка, макар да не е на тази марка - таблет и телефон в едно, като телефонът е функция на таблета, а не обратното.

# 19
Аз съм голям фен на Нокиа, но смартфон с тази марка не съм имала. Имам LG  с андроид, но не съм особено доволна от него. И аз се замислям за телефон с уиндоус, но не съм на ясно какви приложения има, кои са безплатни, кои платени. Какво бих загубила, ако сменя андроида. Някой може ли да обясни в общи линии?

# 20
Вземеш ли нокиата, която не е нокиа, впрочем, трябва да плащаш всичко. Носят се легенди, че МС ще направят приложенията безплатни, но никой не ми се е похвалил, че е изтеглил легално и безплатно нещо.
Питаш за два телефона, единият с безплатна ОС и другият - с платена, че и скъпа. При равни други условия, вкл. условието цена, този с безплатната ОС на теория трябва да е по-добър.
Написала сте велики глупости, драга.
Има един куп безплатни приложения за Windows Phone, като в тази бройка се включват всички популярни и широко използвани - така, както и за Android и за iOS. Освен това Windows е БЕЗПЛАТЕН за устройства с екран под 7 инча, тъй че купувайки си такъв телефон - в цената му не е включена допълнителна надценка за операционната система.
Информирайте се по-добре преди да пишете глупости по форумите - личи си че не сте прекарала и 1 ден с въпросната операционна система, която плюете.

# 21
личи си че не сте прекарала и 1 ден с въпросната операционна система, която плюете.
Но съм прекарала доста дни покрай ползващи я хора, които също никак не са доволни от работата й. Кажи две думи по въпроса как Нокиа западнаха и се превърнаха в MS.

# 22
И аз разгледах подробно днес една Microsoft Lumia, и съм почти убедена, че ще си я купя. От тези ценови клас не съм видяла друг телефон с андроид, с подобни параметри, освен може би Леновото, но не съм фен. Има доста безплатни приложения, може би по-малко от андроид, но реално погледнато колко приложения ползва човек?

# 23
личи си че не сте прекарала и 1 ден с въпросната операционна система, която плюете.
Но съм прекарала доста дни покрай ползващи я хора, които също никак не са доволни от работата й. Кажи две думи по въпроса как Нокиа западнаха и се превърнаха в MS.
Microsoft и Nokia са две отделни компании. Nokia продадоха на Microsoft бизнеса си с телефони и благодарение на това, не само, че се спасиха от фалит, а и излязоха на печалба. А за Microsoft това беше (позакъснял сериозно) опит да излезнат сериозно на мобилния пазар.
Очевидно въобще не сте наясно и с процесите в тези две компании.

# 24
Nokia продадоха на Microsoft бизнеса си с телефони и благодарение на това, не само, че се спасиха от фалит, а и излязоха на печалба. А за Microsoft това беше (позакъснял сериозно) опит да излезнат сериозно на мобилния пазар.
Очевидно въобще не сте наясно и с процесите в тези две компании.
Очевидно говоря с човек, който счита другите за глупаци и много обича да изнася лекции.
Бизнесът с телефони на Нокиа процъфтяваше, преди да се захванат сериозно със смартфони и особено с МС ОС. Не ме вълнува какво се случва с МС смартфоните (да не се бърка със смартфони с МС ОС), защото те вече НЕ са Нокиа. Въпросът ми беше ЗАЩО не са Нокиа и защо хората не купуват Нокиа с МС.
Така казано, по-близко ли е до твоята логика, или да пробвам пак?

# 25
Добре де, оставете това кой кого е купил и под какво име. Кажете най-важното, става ли въпросната Microsoft Lumia според вас или не? Мен лично не ме интересува  дали Уиндоуса има по-малко или повече приложения, а как е самият телефон като технически характеристики, издръжливост на батерията и т.н спрямо други телефони от същия ценови клас?

# 26
Макар да съм фен на андроид, през избора Nokia срещу Lenovo, мога да препоръчам само Nokia-та.

# 27
Добре де, оставете това кой кого е купил и под какво име. Кажете най-важното, става ли въпросната Microsoft Lumia според вас или не? Мен лично не ме интересува  дали Уиндоуса има по-малко или повече приложения, а как е самият телефон като технически характеристики, издръжливост на батерията и т.н спрямо други телефони от същия ценови клас?
По посочените параметри мисля, че Lumia-та е доста напред, в сравнение с Lenovo-то.

Очевидно говоря с човек, който счита другите за глупаци и много обича да изнася лекции.
Това, което Ви звучи като лекция е просто изясняване на факти, които показахте, че не са Ви добре известни в течение на разговора.
За да не се превръща в офтопик разговора повече предлагам да дискутираме действителните възможности и качества на телефоните, които обсъждаме, а не бизнеса на компаниите. Кажете например 2 думи по въпросите, по които ви коригирах в първата ми публикация.

# 28
  • Deutschland
Аз съм се спряла на Nokia XL. Трябва ми добра камера и издръжливост на батерията, че сегашния ми Самсунг Дуос издържа 30 минути при включен мобилен нет и час при изключен. Ако имате по- добро предложение, пишете моля

# 29
Ако не те тревожи факта, че този Nokia XL няма да има софтуерни ъпдейти - давай. Увери се и че има всички приложения, които държиш да ползваш.

Иначе малкия живот на батерията е нещо типично за Андроид телефоните от нисък и среден клас, ако имаш инсталирани много приложения, които вървят в background.
Добра камера + батерия  = iPhone, Windows Phone или скъп модел с Андроид

Общи условия

Активация на акаунт