Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 600
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • в огледалото на живота
Има готови слаби проценти в аптеката/1 %/,в шишенце.
С него директно  тушираш местата с топфер,но за предпочитане е банята.
Скрит текст:

# 136
Леле, Дев, ти си цяла аптечна и здравна справка, шапка ти свалям, момиче  newsm20
Нищо нямам за казване по същество, ама не можах да се сдържа  Hug

# 137
Има готови слаби проценти в аптеката/1 %/,в шишенце.
С него директно  тушираш местата с топфер,но за предпочитане е банята.
Скрит текст:
Много ценна информация! И аз благодаря, Дев.   bouquet
Между другото, може да се опита и пудрене на възпаления участък с антибиотична пудричка. Разбира се, след консултацияс лекар.

# 138
Аз не издържах и го закарах моя пак да го прегледат. Според педи е от третата сливица кашлянето и му изписа само Ериус за 2 седмици.

# 139
Знам, че не се сдържате да не измиете дупе след разтройство, но понякога прекаленото миене помага да се изтощи кожата. мокрите кърпички имат лайка или смрадлика в тях (тези на Бочко например). Аз моя го мия в такива дни най-много 1-2 пъти за деня.

Кремчетата с цинк помагат много, също и багрилото, за което стана дума. КАто има ранички слагам от багрилото директно на раничката, а като е супер раздразнено без ранички, капвам капчица на дупето и после го размазвам заедно с крема. Отървахме се тоя път без ранички.

# 140
  • в огледалото на живота
Водена,миенето не означава непременно със сапун или гел  Peace
Достатъчно е и топла водичка за да се измие детското дупе.
Хиляди пъти предпочитам водата пред мокрите кърпи,колкото и антибактериални и нежни да са за деца.
От едни подобни на Бочко такава рана получи дъщеря ми,че цяла седмица беше с маймунско дупе... ooooh!

Рали,Ами сега,то човек цял живот се учи,а една майка в движение и постоянно... Simple Smile

# 141
И моите наблюдения са, че в такъв случай е по-добре просто измиване с вода, а не мокри кърпи, защото допълнително могат да раздразнят. Иначе когато синът ми беше със същия проблем, направо си му пълнех вечер леген с отвара от смрадлика и си го оставях да си играе в него.

# 142
  • shumen
Мон,и аз съм за баните със смардлика.С калиевия пермангат съм се мила аз при нужда,но на детето не съм,защото ме е страх от изгаряне.
Цветна палитра,оправяйте се скоро.
Аз тази вечер след яслата заведох моя при педи заради хремата и леко взе да понакашля,но каза,че му няма нищо.Изписа само Ксиламетазолин и ШС 3.Според нея и хремата,и кашлицата са от 3 сливица.

# 143
  • около Варна
Бясна съм, тези детски градини не отглеждат деца, а са инкубатори за бацили. Два месеца ги крепих вкъщи,след три дена градина и двамата болни.

# 144
Основната заслуга за това обикновено е на порочната практика, която е създадена от лекари и една шепа родители, Виви.  Tired

# 145
Здравейте,
колко време се дава линекс след чревен вирус?

# 146
Ох,малкият ми племеник с пневмония бил

# 147
малко отклонение, но не можах да се сдържа за инкубатора на бацили.
когато лекарката изрази съмнение за скарлатина, аз я попитах колко дни трябва да задържим детето вкъщи (карантината трябва да е 10 дни, но това го прочетох след разговора на сайта на рзи). аб беше изписан за 10 дни. лекарката явно не ме разбра и помисли, че я питам за посещение на градина и ми казва "а, ми то детето след 3-ти ден прием на аб вече не е толкова заразно, така и така децата са били в контакт. ако можеш задръж я 3-4 дни, но иначе след третия ден можеш да си я пуснеш. аб е на 12 часа, значи като го нагласиш да го дава преди и след градина, няма да има проблем".  #Cussing out супер съвет от педиатър в случай на скарлатина. полудях ви казвам, то пък бива мърлявщина...
dessi *, според нашия док до един месец, но минимум 7-10 дни.
ох, лисе, много гадно.

# 148
Като подхванахте темета,та аз друго се чудя,при взет секрет за Скарлатина на децата в ДГ в Понеделник,който сигурно днес ще е готов,ако има положителни проби,а то ще има,тия деца,дето ще са им отрицателни,не може ли да са се заразили до петък,ако са контактували с болно! newsm78 Обсъждахме си го между майките и се чудим,колко време е необходимо да станат тия пусти секрети,егати!

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 12:35 от Liliq_Zlatna

# 149
Силве,да,той е голям де - 2002 набор,ама му викам малкият,че големият е набор 1998.
Изписали му Клацид,дано се оправи по-скоро.В София са те.
Вие как сте?

Общи условия

Активация на акаунт