Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 702
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Аз да кажа по повод ксилометазолиновите капки, че според мен те не лекуват сопол Peace Ползвам ги за отпушване на нос и облекчаване на дишането, заради съдово-разширителните си съставки.
Мдам, абсолютно е така. И по себе си съдя, с тях и без тях секретите са еднакви, просто с тях дишам една идейка по-леко. Аз пък съм ужасно доволна от виброцила, направо съм изумена, че толкова много майки не го харесват или не са видели полза от него Crazy За мен е златен, отпушва носа почти моментално и след това си действам с ФР/ сребърна вода и дърпам с аспиратора. Много по-лесно и качествено излизат сополите.

# 271
  • shumen
Палитра,и при нас хремата и кашлицата казаха,че са от 3 сливица.
Рали,и моя ще пропусне тържеството за 8.03,но ще има още доста занапред.Тази седмица ще се гледаме и ние в нас,а за другата ще видим.

# 272
  • Once there was a Hushpuppy...
Рали, и да, също спират секрецията, така е. Но, не лекуват Peace
А,за сметка на спирането на течащ секрет на пред правят друга беля - стичащ се такъв на зад Peace
Това за ксилометазолиновите капки.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всичко, което ви казват за 3тата сливица е така, там се задържа секрет. Говорили сме го.
Целта на всички родители, които борят 3та сливица е да я атакуват - намаляват при всеки вирус. При това веднагически Grinning

# 273
# 274
Уми, как така - как?
С най-добри чувства към теб Hug, но ти си вече сигурно повече от година в темата... Не може нито веднъж да не е ставало дума как го правим тези, които прибираме 3та сливица.

Нали занеш за Ериус, Ксизал, Лимфомиозот? Има и други препарати, като Фликсоназе....
Вярно, не можеш да си предписваш по форум на детето сироп, но поне можеш да попиташ лекаря си.
Който, съм сигурна, че ако е установил 3та сливица ще те насочи към нещо от тези или други.

# 275
Hushpuppy, а би ли казала по отделно ли са ви ги изписвали или в някакво съчетание? На малкият сега му е изписан Ериус за 2 седмици, но то 5 дни минаха, а ефект никакъв не забелязвам Thinking

# 276
Ми давам Ериус при всяко разболяване,сега даже и по дълго,Синупрет за задния секрет,Цинабсин-също за него.Освен да взема Лимфомиозот,но при последното разболяване го давах и ефект май нямаше.Аз хубаво им казвам на лекарите,но те нищо не изписват...или по-точно изписват едно и също,а ефект няма.Утре сме на УНГ ще видим каква ще я свърша пак.
ПП.Тук трета сливица=операция.Безплатна,рутинна манипулация...като миене на зъбите.

# 277
  • София
Привет  Hug
Моите продължават да подкашлят и да подсмърчат, или пък а са със запушени носове вече месец - ей такова нещо не е било никога.  Разните Цинабсин, ШС, всякакви капки за нос и т.н. ми станаха настолни  Grinning
Големият нали се оказа наскоро, че е с увеличена 3та сливица (за малкия не знам, не съм го водила на УНГ), та след безрезултатно използване на куп АБ капки, Коларгол и т.н. (изписани от УНГ), нали го заведох за 2ро мнение на друг УНГ. Изписаха му Назонекс (същата идея има като Фликсоназето), разбира се антихистаминов препарат, в случая Зиртек и това е. За сега е рано да се каже дали ще има ефект, защото лечението е назначено за минимум 2 месеца  Wink

# 278
Hushpuppy, а би ли казала по отделно ли са ви ги изписвали или в някакво съчетание? На малкият сега му е изписан Ериус за 2 седмици, но то 5 дни минаха, а ефект никакъв не забелязвам Thinking

Ми давам Ериус при всяко разболяване,сега даже и по дълго,Синупрет за задния секрет,Цинабсин-също за него.Освен да взема Лимфомиозот,но при последното разболяване го давах и ефект май нямаше.Аз хубаво им казвам на лекарите,но те нищо не изписват...или по-точно изписват едно и също,а ефект няма.Утре сме на УНГ ще видим каква ще я свърша пак.
ПП.Тук трета сливица=операция.Безплатна,рутинна манипулация...като миене на зъбите.

И на двете ви пиша Wink

Някои от лекарствата ни ги комбинират Peace

Защо не разбирате, че тези неща трябва да се дават дълго Tired
Ериус давам от 3 години по 3 месеца пролет и есен. Извън тази схема - ако, се разболее, пак го включвам за по 10 дена. В никой случай не казвам, че на всички деца действат тези препарати Peace
Лимфомиозот действа най-добре в течната си форма под езика.
Преди 2 седмици го прибрах от ДГ с огромни лимфи - виждаха се с просто око. Веднага започнах, без лекар с Лимфомиозот /вече не ми е нужен, след като сме го проговорили и проиграли хиляди пъти с педиатърката ни/. На мига дадох. Гърлото му се зачерви и тн.т. мила картинка. Еми, до 5-6 ден лимфите ги виждах с очите си Shocked, след това започнаха да поспадат по малко. 1 шишенце изпи.
И Ериуса, който го започвам през Март, тази година отново го започнахме по-рано към 20 февруари.
С тази разлика, че тази години смятам да се консултирам с УНГ за схемата, дали има все още нужда от 3 месечен курс.
Няма да казвате - "не му/й действат", след като не сте изчакали достатъчно време за това Peace
Ако и след това нямате резултати, то най-добре пак да се ходи на лекар и да се вадят 3ти сливици, стига да се налага. В края на краищата това не е най-страшното, което може да ни се случи.
Аз в началото на нашата борба също бях отчаяна и мислех, че ще стигнем до вадене...Но, ето 3 години по-късно при нас се овладява всеки път с това лечение.

И много чистете носовете при подута 3та сливица. По няколко пъти на ден, дори да ви се вижда като изтезание за малките Peace Дори и нищо да не излиза, важното е да вкарвате физ.разтвор да отмива, ако има задържани секрети.На пред, или на зад да тръгват. Най-добре, за предпочитане на пред, но понякога знаете се случва да тръгне секрета, като заден.

# 279
Привет  Hug
Моите продължават да подкашлят и да подсмърчат, или пък а са със запушени носове вече месец - ей такова нещо не е било никога.  Разните Цинабсин, ШС, всякакви капки за нос и т.н. ми станаха настолни  Grinning
Големият нали се оказа наскоро, че е с увеличена 3та сливица (за малкия не знам, не съм го водила на УНГ), та след безрезултатно използване на куп АБ капки, Коларгол и т.н. (изписани от УНГ), нали го заведох за 2ро мнение на друг УНГ. Изписаха му Назонекс (същата идея има като Фликсоназето), разбира се антихистаминов препарат, в случая Зиртек и това е. За сега е рано да се каже дали ще има ефект, защото лечението е назначено за минимум 2 месеца  Wink

Давала съм и Зиртек веднъж за около 7 дена, но не го предпочитам Peace Мисля, че има повече странични действия от Ериуса.
За Фликсоназе бях предубедена, и не взех веднъж,когато беше с огромна 3та сливица... Tired
Защото на листовката май пишеше за деца над 4г., а моя да е бил на 2г. и 7-9м. Rolling Eyes
А, ми беше предписан от УНГ. Смятам, че ако ни се наложи вече бих прибягнала и до него, защото вярвам на всичките УНГ, при които водя сина си.

# 280
  • около Варна
За трета сливица винаги ми изписват едно и също - противоалергични капки/аз давам Зиртек/, Лимфомиозот, разни правени капки или Коларгол, освен това са ми изписвали Имунотрофина, Умкалор, Цинабсин. Обикновено лечението е дълго, ефектът до следващата вирусна инфекция, когато сливицата пак се увеличава:)

# 281
Hushpuppy, на синът ми за първи път изписват противоалергичен сироп и то за 2 седмици само. Съжалявам, но нямам наблюдения как действа и затова се поинтересувах.
Иначе и той е с подути лимфни възли, но педиатърът ни каза, че било нормално да се подуват при боледуване на толкова малко дете.

# 282
цветна палитра - да, нормално е да са подути лимфите Peace така действа организмът при атаката на вирусите, защитна реакция е това. Означава, че щом се подуват се опитва да се бори да не слиза на долу. Не е най-притеснителното нещо в хода на разболяването на децата.
Но, трябва да бъде овладяно, когато се диагностицира Peace

По повод Ериуса го даваш, както ти е изписан естествено.
След това се консултираш със специалист, не с джи пи, който е общ лекар и иска да разбира от всичко...но, както знаем често не им се получава Wink

# 283
За трета сливица винаги ми изписват едно и също - противоалергични капки/аз давам Зиртек/, Лимфомиозот, разни правени капки или Коларгол, освен това са ми изписвали Имунотрофина, Умкалор, Цинабсин. Обикновено лечението е дълго, ефектът до следващата вирусна инфекция, когато сливицата пак се увеличава:)

Точно така се получава почти всеки път..И понеже от преди Н.Г.все нещо ни има,сме непрекъснато на инфлуцид,Цинабсин,Ериус вече месец,Синупрет 10дни+Лимфомиозот 2шишета(през период от месец).Ама отивам да купя пак ,де.Ей на, спи и хърка,че и на 2пъти закашля.Sad

# 284
  • София
Давала съм и Зиртек веднъж за около 7 дена, но не го предпочитам Peace Мисля, че има повече странични действия от Ериуса.
За Фликсоназе бях предубедена, и не взех веднъж,когато беше с огромна 3та сливица... Tired
Защото на листовката май пишеше за деца над 4г., а моя да е бил на 2г. и 7-9м. Rolling Eyes
А, ми беше предписан от УНГ. Смятам, че ако ни се наложи вече бих прибягнала и до него, защото вярвам на всичките УНГ, при които водя сина си.
Аз лично също смятам Ериуса за най-безобиден Wink А за Назонекса да ти призная съм повече от предубедена и не исках да го давам Sad, но при него, според всички, при които съм го водила, 3тата сливица е увеличена (в интерес на истината много леко), заради алергичен ринит, който може (и трябва) да бъде овладян по този начин. Да видим, дано помогне.

Общи условия

Активация на акаунт