Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 604
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мен ми е неудобно без пари, точка. Мои си криви разбирания. И понеже не искат да взимат, ограничавам до минимум. ....
Не само, че не би взела пари, за да гледа внучето си, ами и обидно би и станало да и предложа. Моята майка, по принцип, не може да се грижи за тях, защото е болна, но дори и в редките моменти, в които се случва да и ги оставя, това което правя е да осигуря поне храната им, за да не и се налага тя да се занимава с това, но чак да и плащам  newsm78 Като ми беше неудобно си наех бавачка и на нея и плащах. А относно въпроса ти, защо има такъв наплив за ДГ, ами за мен, лично, отговорът е очевиден. Малко трудно е да си позволиш бавачка, хората масово работят за без пари, да не говорим, че много често на майката и се налага да се върне на работа раничко, защото иначе губи мястото си. Искат, не искат се налага да пускат децата си на ясла и за това има навалица - едно е да плащаш 60 лева, друго е да плащаш 600.
Аз утре мисля да го пускам на ДГ и ми става криво отсега  Sad

# 541
  • shumen
Аз също не мога да си представя,че ще платя на майка ми да ми го гледа.На моята позната,която го гледа понякога и давам по някой лев,но тя не ги иска обикновенно или ги взема със зор.
За частна ясла и аз не мога да си позволя,че си го гледам сама,а и още не работя,но си търся работа и ако почна как ще е не знам с тия болести.
Стаси,оф,не ти е лесно и теб с Али.Дано скоро се закрепи и да не боледува толкова много.
Месечинке,и моя е голям инат.Не давам да мерим Т като има,не иска лекарства,а като чуе,че ще го водя на лекар изпада в такива истерии,че нямям думи.Не знам в яслата как успяват да го накарат и измерят Т,но в нас е ужас.
Аз от утре го пускам отново на ясла и да видим сега колко ще изкара.Май започна да ми разрежда боледуванията и изкарва три седмица на ясла.Не знам,но може и от Самбикуса да му се е засилил имунитета.

# 542
  • София
Давам самбукус Дани... ефект нулев...

Кой беше пускал за шуслеровите 3 и 7 как се дават? Моля пак да пусне.

# 543
От септември давам натурален бетаглюкан.Мислех,че действа,до този момент...Нещо много се омотахме и май утре ще си изпрося АБ.Почнах да капя офталмосептонекс.Дано овладея конюнктивита.Един ден кашля сухо,на другия не кашля,на третия кашля по време на сън само,а днес си кашля откашлящо по всяко време,спорадично,но кашля и чувам храчка в гърлото.Почнах някакво билкова сиропче за откашляне.Ще видим утре също какво ще каже педи,но почти съм сигурна"възпаление на носоглътката".

# 544
  • shumen
Магнитче,аз пък давах Имунобор и Имуномикс преди това,ама ефект нямаше.Сега сякаш от как давам Самбукуса е една идея по-добре,а и ако се разболее го изкарва по леко.Тези дни ще ми свърши шишенцето и направо ме е страх да му направя почивка.
Аз ШС 3 и 7 съм давала,ама не помня как ни бяха изписани.

# 545
  • София
И имунобор и имуномикс е пил и саностол и нищо, срещу градинския бацил нищо не му действа..

# 546
  • Sunshine state
Бабите ви и другите роднини безплатно ли гледат децата ви??
Shocked
Действително имаш много различни разбирания..
За какъв престой в чужбина говорим?  newsm78 Моите баби и майка ми са от Хасково и при нужда, пътуват до тук. Винаги се радват и чакат с нетърпение, понеже умират да видят детето. Имат си график и се редуват- ако звънна, че е болна и имаме нужда от помощ, идва едната ми баба, другия път идва другата,за да няма сърдити.  Grinning Отношенията ни в семейството са били винаги такива и за мен е чудно някой да взима/дава пари. Дето някой каза, дори те й носят подаръци.  Heart Eyes

# 547
  • Once there was a Hushpuppy...
Доволна съм от Самбукус. За първи път му давах мин. месец на сина ми и мога да кажа, че изкара вируса добре. Не се е повалял от Т, някакси го мина леко. За разлика от мен, която минах през всички фази - разстройство, повръщане, червено гърло, задна хрема, кашлица, а от онзи ден конюктивит ooooh! За щастие съдбата ме пожали и на вдигнах Т, че сигурно щях да умра...
Саностол не съм сигурна, че действа засилващо на имунитета, по скоро се дава след тежки боледувания и пиене на АБ за стабилизиране на организма.

# 548
  • Sunshine state
Не съм давала Саностол до сега, но от септември започнах и да ти кажа не знам дали аз си внушавам, или действително е факт, но се е разминала само с хреми и чак сега вдига температура. Може и да е съвпадение. Иначе съм давала какво ли не имуностимулиращо и всичко е било вятър работа.  Rolling Eyes

# 549
  • Once there was a Hushpuppy...
Може, Пупитка.
Аз мисля, че по-скоро е апетито-стимулиращо Laughing и ги прави енергични след боледуване Саностола.

Давайте рибено масло и вит. С Peace
Редувайте с пробиотик.

# 550
  • Варна
Не само, че не би взела пари, за да гледа внучето си, ами и обидно би и станало да и предложа.
Абсолютно. Представям си какви очи биха ококорили, ако им предложа пари. Въпрос на възприятия, предполагам както отделните бюджети, с които живеят някои двойки - за мен е непонятно, за тях нормално.
Мойто половината нощ беше с Т около 38, към 3 часа спадна. Сутринта нямаше, събуди се, даде да издухаме носа, наяде се и се надупи пак да спи Shocked На едното око има секрети... Дали са от хремата, които се качват по слъзните канали, дали си е ориджинал конюнктивит... Ш'се гръмна. ММ се регистрирал в сайта на РИОКОЗ или нещо такова и щял да пуска въпрос как може такова нещо Laughing

# 551
Бабите ви и другите роднини безплатно ли гледат децата ви??
Българските баба са една много добра порода, която се предава от поколение на поколение. Дори безплатно обичат.
Напълно зрял и разумен човек съм и ми беше трудно да го приема това раздаване, но в крайна сметка това е човек, който обича детето ми и който ужасно много е помогнал за развиването на много от уменията на детето ми. Търпението, което навремето нямаше към мен сега е в излишък. Все пак за мен на първо място е това, че майка ми може да гледа детето ми без да го превръща в телезрител. Та, преглътнах си теориите как всяко положено усилие и чуждо загубено време е редно да бъде заплатено. Към момента поне съм се преборила джобните им за деня (основно консумирани от детето) да не ми ги крие, а аз да ги плащам.   

# 552
  • София
Месечинке и аз съм меко казано бясна, трябваше да им го заведа днес на градина да зарази ако случайно има някое здраво дете там! Оная сестрата освен за въшки за друго не гледа и пределно добре знае,че ходят болни деца! #Cussing out направо ми иде да орева света, направо не се побирам в кожата си от бяс. #2gunfire Другата седмица празник щели да имат,празник ли...ще ги и у празника! Ако го чуете как грухти и свисти..направо още повече откачам като го слушам. Rolling Eyes
Извинете ме за ОФФ-а.

# 553
Магнетче за шуслеровите соли - ние ги пробвахме Ноември- 3, 7 и 6. По две таблетки сутрин , обяд и вечер в този ред . Да ти кажа имаше ефект след 20 дни чак някакъв. Но след 50 дни вече ми се загуби ефекта-малката хвана бронхит. Сега от сигурен вирус се спаси с 4-5 таблетки на ден Колактив ударно- че  роднините  на баща и  били болни като тя е ходила при тях- той прихвана от тях, но малката не   Peace

# 554
Кремика ,кои Колактив -коластрата ли ?

Общи условия

Активация на акаунт